Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii

1

Bucataras
incepator

Tirgu-Mures

Bucataras din 23.09.2012

RETETE99
PRIETENI241
Retete

Inghetata cu capsuni si rubarba

In Dulciuri la 28 Mai 2013

1. Capsunii se curata de frunze si se spala. 2. Rubarba se spala, se sterge, se taie cubulete si se pune in blender impreuna cu capsunii. 3. Peste capsuni se adauga iaurt, miere, ghimbir razuit, extract de vanilie. Se adauga rubarba si se dau prin blender pana se fac pasta. 4. Zeama de...

Galuste din malai cu capsuni

In Dulciuri la 22 Mai 2013

1.  Intr-o craticioara turnam iaurtul cu zaharul si lasam sa dea in clocot, la foc mic, amestecand continuu. 2. Se adauga treptat malaiul, amestecand sa nu se formeze cocoloase. 3. Se amesteca pana cand malaiul s-a fiert, dupa care se adauga scortisoara si esenta de vanilie. 4. Se...

Sandwich cu rucola

In Sandvisuri la 19 Mai 2013

1. Sectionati bagheta de-a lungul si ungeti cu crema de unt. 2. Asezati feliile de sunca si de cascaval. 3. Se pune deasupra rucola si e gata pentru devorat.

Tapas cu sardine file si rucola

In Aperitive / Garnituri la 18 Mai 2013

1. Franzela se taie felii, se pune putin ulei de masline intr-o tigaie si se aseaza feliile de franzela in tigaie. 2. Se lasa feliile la prajit pe ambele parti, se scot pe un servet si se condimenteaza cu sare cu mirodenii pentru peste. Amestecul l-am gasit gata facut in Lidl si continea...

Salata de sparanghel pane in parmezan

In Salate la 16 Mai 2013

1.  Sparanghelul l-am tras in tigaie cu putin unt pentru 2-3 minute. 2. Se pregatesc in farfurii separate: faina, ouale si parmezanul razuit. 3. Ouale se bat impreuna cu frunzele de lime, amestecul de condimente italian, sare si piper. 4. Sparanghelul se tavaleste pe rand prin...

Amestec de cinci condimente: Anason, Cuisoare, Scortisoare, Piper Sichuan, Fenicul

In Reteta de vedeta la 15 Mai 2013

Amestestecul se poate gasi in magazine cu condimente sau la cele naturiste, iar ingredientele se pot folosi fie macinate, fie intregi. Acest amestec este esential in bucataria din sudul Chinei si cea vietnameza. Sursa: Condimente, de Anne Iburg Five spices se foloseste la asezonarea...

Supa-crema de linte rosie condimentata

In Supe la 10 Mai 2013

1. Se spala, se curata si se taie rondele, morcovii si patrunjelul. 2. Se curata usturoiul si ceapa, se taie marunt si se pun intr-o tigaie cu uleiul. 3. Se adauga in tigaie morcovii si patrunjeii si se lasa la calit pentru 5 minute sub capac, pana se rumenesc putin. 4. Se adauga lintea...

Tort de ananas cu cardamon

In Torturi la 7 Mai 2013

Mod de pregatire blat: 1. Se tapeteaza tava (detasabila) cu unt sau/ si cu hartie de copt 2. Faina se cerne, se adauga sarea si bicarbonatul de sodiu, se amesteca bine. 3. Ananasul proaspat, se curata de coaja si se taie felii. Cam 3-4 felii se taie cubulete si se pun in blender cu...

Briose cu banane si glazura parfumata cu tonka

In Prajituri la 6 Mai 2013

Mod de pregatire briose:  1. Faina se cerne si se amesteca cu sarea, bicarbonatul de sodiu si semintele de susan.  2. Ouale se bat cu zaharul pana cresc in volum, se adauga extractul de vanilie, untul topit, iaurtul si bananele tocate in blender si se mixeaza.  3. La...

Praline cu quinoa si ienupar

In Dulciuri la 5 Mai 2013

1. Deasupra unei craticioare cu apa clocotita, se pun intr-un bol bucatele de ciocolata, la topit. Eu folosesc Schogetten pentru ca imi place textura, e fina si sunt gata pregatite patratele de ciocolata. Fundul bolului nu trebuie sa atinga apa din cratita. 2. Se adauga untul de cocos si se...

Parfait cu branza quark, fulgi de orz si tonka

In Dulciuri la 26 Apr 2013

1. Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga fulgii de orz, mierea si fulgii de migdale. Se lasa pe foc mic pentru 10-12 minute, amestecand din cand in cand sa se distribuie in mod egal untul si mierea, dupa din amestecul de fulgi se formeaza primul strat al desertului (in pahar). 2. Branza de...

Supa crema de pastarnac

In Supe la 22 Apr 2013

1. Se curata pastarnacul de coaja, se spala si se taie felii. 2. Ceapa se taie marunt si se caleste pentru 3-4 minute in putin ulei de masline.  3. Se adauga pastarnacul peste ceapa si se lasa la foc mic pentru 10-12 minute pana se inmoaie. Se adauga si condimentele: Indian ...

Spaghete integrale cu sos special de leurda

In Spaghete la 18 Apr 2013

1. Se fierb pastele 9-10 minute in apa clocotita cu sare si ulei sau conform instructiunilor de pe ambalaj, se scurg si adauga putin ulei de masline. Eu am folosit spaghetti integrale luate de la Lidl, sunt super bune, iar al dente sunt un deliciu. 2. Sosul de leurda se pregateste astfel: se...

Clatite din tarate de ovaz cu crema de avocado

In Aperitive / Garnituri la 17 Apr 2013

1. Taratele de ovaz (de la Solaris am avut) se macina in rasnita si se amesteca cu faina integrala, sarea si bicarbonatul de sodiu. 2. Semintele de susan se macina cu rasnita si se adauga in faina. 3. Se bat ouale si se adauga in compozitie, apoi si laptele treptat, amestecand continuu pana...

Smoothie verde cu spanac, mango si migdale

In Bauturi la 13 Apr 2013

Mango si bananele se curata de coaja, se taie cubulete/ felii si se pun intr-un blender. Migdalele daca sunt intregi, se maruntesc cu un cutit si se pun langa restul ingredientelor in blender. Mixati pentru 3-4 minute si obtineti un smoothie cremos si foarte sanatos.    

Salata de oua de prepelita

In Aperitive / Garnituri la 13 Apr 2013

1. Am fiert ouale dupa care le-am pus sub apa rece si le-am lasat pentru 5 minute in apa. 2. Ouale de prepelita le-am desfacut mai usor decat am prevazut, credeam ca va fi mai horror, dar nu a fost deloc asa. E nevoie doar de un bol cu apa rece in care din cand in cand sa ne clatim mainele in...

Tarta rustica cu afine si banane

In Prajituri la 11 Apr 2013

1. Se pun intr-un bol: faina, sarea, zaharul, oul si untul topit si se mixeaza pana se incorporeaza ingredientele si se obtine un aluat potrivit pentru framantat. 2. Se poate pastra la frigider de seara pana dimineata (asa am procedat si eu caci n-am avut timp sa o pregatesc in aceeasi...

Salata cu andive, ridichi si parmezan

In Salate la 11 Apr 2013

1. Spalati si curatati toate legumele: salata, andiva (frunza cu frunza), rucolla. 2. Se taie marunt fiecare leguma, exceptand rucolla. 3. Le asezati in farfurie si razuiti parmezan cat va place. 4. Adaugati semintele de chia si presarati cu otet balsamic. 5. Optional...

Gnocchi din cartofi dulci cu sos de rucolla

In Paste la 10 Apr 2013

1. Se fierb cartofii intregi, spalati si cu coaja sau curatati de coaja si taiati cubulete (ca si pentru pireu). 2. Se adauga sare in apa si se lasa cam 15-20 minute la fiert. Atentie: se fierb mai repede decat cartofii albi, nu se lasa mult pe foc pentru ca se fac prea moi. 3. Dupa ce se...

Bomboane cu ciocolata, nuci si prune uscate - Reteta nr. 50

In Dulciuri la 31 Mar 2013

1. Se macina in rasnita semintele de susan, nucile si migdalele. 2. Se pot macina tot in rasnita, sau intr-un blender si biscuitii digestivi. 3. Prunele uscate, se spala, se sterg bine cu un servetel de hartie si apoi se taie marunt. 4. Se adauga cacaua si uleiul de cocos....

Batoane cu cereale, finetti si goji

In Dulciuri la 25 Mar 2013

1. Se cantaresc cerealele, se pun intr-un bol si se amesteca cu untul topit pentru 30 de secunde in cuptorul de microunde. 2. Se adauga zaharul muscovado, uleiul de cocos si siropul de artar si se amesteca bine. 3. Se pune si crema de finetti in compozitie si se amesteca pana se...

Briose de ciocolata cu bezea elvetiana

In Prajituri la 21 Mar 2013

Mod de pregatire briose: 1. Se cerna faina intr-un bol mare, se adauga cernand si cacaua si se amesteca. 2. Se adauga sarea, praful de copt si se amesteca iar. 3. Se amesteca separat intr-un alt bol, ouale, zaharul brun si zaharul vanilat. 4. Se adauga uleiul, iaurtul si se mixeaza...

Fursecuri rapide pentru ceai

In Prajituri la 20 Mar 2013

1. Se amesteca bine untul cu zaharul brun pana se obtine o crema si se topeste untul. 2. Se adauga faina cernuta, sarea si oul si se continua omogenizarea. 3. Se pun si condimentele: scortisoara si nucsoara. 4. La final se adauga semintele de chimion (optional) si se amesteca bine. 5....

Blueberry smoothie

In Bauturi la 16 Mar 2013

Puneti intr-un blender afinele congelate, adaugati mango taiat cubulete, turnati lapte si mixati 1 minut. Apoi se adauga si taratele si goji si se mai mixeaza un minut, doua.     

Salata exotica de quinoa cu avocado si mango

In Salate la 13 Mar 2013

Mango si avocado se curata de coaja si se taie cubulete. Salata se spala si se sterge cu un servet. Intr-o farfurie adanca se aseaza mango taiata cubulete, avocado care se poate taia si feliute subtiri, se adauga si feliile de pancetta taiate in trei-patru bucatele, salata si la final se presara...

Budinca de orez cu prune uscate

In Torturi la 10 Mar 2013

Prunele uscate se spala bine, se lasa la inmuiat pentru 2-3 ore sau peste noapte ca sa se hidrateze, iar a doua zi se fierb in apa clocotita pentru 2 minute impreuna cu bucatile de scortisoara si cuisoara. Nu aruncati apa in care s-au fiert prunele, doar indepartati mirodeniile. Orezul se...

Aperol Spritz si La Multi Ani de Ziua Femeii!

In Cocktail la 7 Mar 2013

Turnati Aperolul in paharul de vin, apoi adaugati vinul, sucul de portocale si la final apa minerala si cuburile de gheata daca le agreati. Se poate si fara, e superba oricum. Se serveste cu multa voie buna, si praline condimentate  absolut delicioase.

Amestec de condimente mediteraneene

In Reteta de vedeta la 6 Mar 2013

Toate ierburile si condimentele se amesteca si se pastreaza intr-un recipient inchis ermetic intr-un loc ferit de lumina. Dafinul se macina cu rasnita in cazul in care aveti frunzele intregi. Chimenul se macina si acesta pana se obtine un praf si se include in mix. Amestecul meditereanean sau...

Praline cu mango confiate si ienibahar

In Dulciuri la 4 Mar 2013

Ciocolata cu aroma de cafea impreuna cu ciocolata cu lapte, se rup bucatele si se pun intr-un bol la bain-marie la care se adauga 1 lingurita de ulei de masline, avand grija ca apa care intre timp clocoteste, sa nu atinga bolul. Reteta originala cere 30 grame de unt la 300 grame ciocolata...

Pasta de peste cu feta

In Aperitive / Garnituri la 2 Mar 2013

Scurgeti uleiului din conserva si pasati sardinele cu furculita, intr-un bol. Adaugati feta si amestecati vine pana se incorporeaza cu pestele. Stoarceti lime si continuati sa amestecati. Taiati ceapa si adaugati in pasta. Puneti si condimentele si la final iaurtul, mai amestecati o data bine si...

Afisate 31 - 60 din 99 retete    

Postari recente

publicat la 20.01.2014

Brownie & cream cheese triffle

publicat la 27.12.2013

Muffins cu pere si ghimbir

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Asa-i ca vrei sa stii ce se intampla in vietile tuturor oamenilor din galaxie, cu toate ca nu prea stii ce se intampla in viata ta?Daca ai noroc prietenii tai o sa-ti spuna.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]