Stiati ca...lintea este catalogata ca si aliment de grad A datorita continutului ridicat de fibre, fier, magneziu, fosfor si proteina si continutului extrem de scazut de grasimi? Nu contine colesterol si are un aport caloric de cca 110-160 kcal/100 g, in functie de varietatea preparata si modul de preparare. In prezent, lintea este utilizata extensiv la scara globala, fiind preferata de populatia asiatica si mediteraneeana, precum si de catre vegetarieni.
1. Se spala, se curata si se taie rondele, morcovii si patrunjelul.
2. Se curata usturoiul si ceapa, se taie marunt si se pun intr-o tigaie cu uleiul.
3. Se adauga in tigaie morcovii si patrunjeii si se lasa la calit pentru 5 minute sub capac, pana se rumenesc putin.
4. Se adauga lintea peste legume, se amesteca si se condimenteaza cu: sare, piper, curry, chili, chimion.
5. Dupa 2 minute se adauga apa si se lasa la fiert pentru 9-10 minute, sub capac.
6. Dupa fierbere, se extrag morcovii si patrunjeii, se lasa la racit si se dau in blender cu putin lichid din supa. Desi pare o treaba mai anevoioasa, merge foarte repede din doua-trei polonice se scot toate legumele. Daca se strecoara si cateva boabe de linte printre legume, se permite.
7. Pireul rezultat se amesteca cu iaurtul si apoi cu restul supei de linte, daca se doresti servirea cu iaurt, daca nu, se serveste fara.
8. Se decoreaza cu frunze de coriandru.