Spaghete integrale cu sos special de leurda

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Spaghete, 18 Apr 2013 | 4588 vizualizari

 

Stiati ca leurda, datorita continutului ridicat de uleiuri esentiale, imbunatateste digestia si reduce presiunea sangelui. Frunzele tinere, culese inainte de inflorire, pot fi folosite la salate sau la sandwichuri, sosuri si in supa. Se potriveste foarte bine cu branza de vaci.
Atentie: pentru a evita confuzia dintre frunzele de leurda si cele de lacrimioara, care sunt otravitoare, asigurati-va ca frunzele pe care le culegeti au miros de usturoi sau recoltati leurda numai primavara devreme, inainte de aparitia lacramioarelor.
Sursa: Plante Aromatice, de Andrea Rausch si Brigitte Lotz

 

INGREDIENTE

  • - 150-200 grame spaghette integrale;
  • - 80 grame leurda proaspata;
  • - 2 lingurite seminte de in alb;
  • - 130 grame branza tofu;
  • - 30 grame fistic crud macinat;
  • - 4 linguri ulei de sofranel;
  • - cateva fire de chives;
  • - sare de mare rosie.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete integrale cu sos special de leurda:

1. Se fierb pastele 9-10 minute in apa clocotita cu sare si ulei sau conform instructiunilor de pe ambalaj, se scurg si adauga putin ulei de masline. Eu am folosit spaghetti integrale luate de la Lidl, sunt super bune, iar al dente sunt un deliciu.

2. Sosul de leurda se pregateste astfel: se spala leurda, se sterge bine si se toaca marunt in blender cu uleiul de sofranel, semintele de in, branza tofu taiata felii, fisticul, chives si sarea de mare.

3. Sosul obtinut se presara peste spaghette si se serveste din belsug pana mai gasiti leurda in piete sau la padure.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete integrale cu sos special de leurda" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos de leurda