Galuste din malai cu capsuni

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Dulciuri, 22 Mai 2013 | 3754 vizualizari

 

Sezonul capsunilor este cel mai bine primit, prevesteste o primavara calda cand vara se aproprie cu pasi repezi, cand totul este inflorit, cand legumele si fructele proaspete de gradina revin in prim-plan, cand totul e zen si culoare si soare.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru galuste:
  • - 500 ml iaurt grecesc;
  • - 75 grame zahar brun;
  • - 150 grame faina de malai;
  • - 1/2 lingurita praf de scortisoara;
  • - 1/2 lingurita esenta de vanilie.
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • - 1 lingurita de unt;
  • - 8-10 capsuni de marime medie.
  • Pentru sos/ glazura folosim:
  • - 200 grame capsuni (sau 6 capsuni mari);
  • - 1-2 linguri miere;
  • - 1 lingurita praf de ghimbir.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste din malai cu capsuni:

1.  Intr-o craticioara turnam iaurtul cu zaharul si lasam sa dea in clocot, la foc mic, amestecand continuu.

2. Se adauga treptat malaiul, amestecand sa nu se formeze cocoloase.

3. Se amesteca pana cand malaiul s-a fiert, dupa care se adauga scortisoara si esenta de vanilie.

4. Se lasa putin la racit, timp in care ne ocupam de caspuni.

5. Untul se topeste in tigaie si se adauga capsunii intregi (curatati, spalati si stersi in prelabil) care se dau pentru un minut-doua prin unt.

6. Din malai se formeaza galuste intre palmele umezite cu apa, dupa care se insereaza cate o capsuna si se revine la forma rotunda.

7. Pentru glazura: capsunii se curata, se spala, se sterg si se taie marunt. Se adauga mierea si praful de ghimbir si se amesteca. Pana la servire sosul se pastreaza la frigider.

8. In momentul servirii, deasupra galustelor se pun cate 2-3 linguri din sos (glazura).

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste din malai cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Rocsi 1

23.05.2013, 11:27

Ce faine sunt!

_Alina_ 1

23.05.2013, 11:57

Grozave!

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

23.05.2013, 18:11

Multumesc tare mult, Adriana, Rocsi, Ursulina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trandafiri din caramele Sugus