Salata de oua de prepelita

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Aperitive / Garnituri, 13 Apr 2013 | 5378 vizualizari

 

Daca aveti ocazia sa cumparati oua de prepelita de la prepelita crescuta la casa, musai sa incercati salata de oua, este de nerefuzat. Va promit!

 

INGREDIENTE

  •  12 oua de prepelita; 
  • 2 manunchiuri de baby spanac (cam 35-40 grame); 
  • cateva fire de chives; 
  • 1 ceapa verde (optional); 
  • 80 grame tofu; 
  • 2 linguri lapte de soia; 
  • 3 linguri ulei de masline; 
  • 1/2 lingurita curry; 
  • boia de ardei; 
  • piper Sichuan; 
  • sare de mare rosie; 
  • ridichi rosii (optional).
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de oua de prepelita:

1. Am fiert ouale dupa care le-am pus sub apa rece si le-am lasat pentru 5 minute in apa.

2. Ouale de prepelita le-am desfacut mai usor decat am prevazut, credeam ca va fi mai horror, dar nu a fost deloc asa. E nevoie doar de un bol cu apa rece in care din cand in cand sa ne clatim mainele in timpul curatarii. Se procedeaza astfel: Oul fiert se bate de o suprafata tare in partea de jos si se desface de coaja destul de usor. Inmuiati mainile in apa dupa fiecare ou curatat ca sa eliminati resturile de coaja. Cu mainele umede se curata mult mai usor.

3. Pentru ca nu am folosit maioneza, am taiat pur si simplu ouale felii si le-am pisat cu furculita.

4. Branza tofu se razuieste si se piseaza cu furculita, se toarna pe urma laptele de soia si uleiul de masline si se amesteca bine pana se obtine o crema.

5. Crema tofu se amesteca cu ouale pisate, peste care se adauga chives taiat marunt, baby spanac maruntit si ceapa verde daca mai vreti, caci chives deja are aroma de ceapa, dar pentru un plus de savoare, merge.

6. Se condimenteaza cu sare, piper, boia si curry.
7. Salata de oua se serveste cu ridichi rosii pe paine prajita sau crackers din cereale integrale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

ionela2682 1

15.04.2013, 07:53

Toamna07 1

15.04.2013, 12:39

Mor dupa salate;la fav.cu ea!

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

16.04.2013, 09:40

Multumesc mult Toamna07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de aperitiv rapid cu sunca si cascaval