Pt. ca-mi plac foarte mult merele coapte (pe langa faptul ca sunt gustoase, contin si multa echinacea!), m-am hotarat sa fac aceasta minunata tarta...din nou, creatie proprie--sau, poate, s-o mai fi gandit si altcineva la formula asta?
Mai intai am copt merele in cuptor, iar dupa ce s-au mai racit putin, le-am curatat de coaja, am razuit miezul copt cu lingurita, am amestecat cu puuutin zahar si scortisoara, si am mixat totul bine, pana s-a format o crema. Dupa aceea am facut aluatul, tot prin mixare rapida a ingredientelor, am tapetat o forma de jena cu unt si faina, pe urma cu aluat. Am intepat aluatul usor cu o furculita si am asezat si crema de mere. Pt. ca mi-a mai ramas ceva aluat, l-am asezat deasupra, sub forma de floricele decupate cu forma de biscuiti. Am dat la cuptor pana s-au rumenit floricelele, iar dupa racire am purat cu zahar.
Enjoy!