Aperol Spritz si La Multi Ani de Ziua Femeii!

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Cocktail, 7 Mar 2013 | 35897 vizualizari

 

M-am imprietenit cu bautura asta de un portocaliu viu, de cand am zarit-o prima data la terasele din Viena. La fiecare masuta se servea in pahar de vin o bautura portocalie cu o felie de portocala pe marginea paharului, usor, dar foarte usor, spumoasa. Ce-o fi oare? De ce toata lumea serveste bautura asta? Oare o fi atat de speciala? Ca sa-mi potolesc curiozitatea si pofta, evident, m-am asezat si eu la o terasa pe o straduta ingusta cu cladiri vechi si un ghiveci micut de tot, tare frumusel, pe masuta. Am rasfoit in graba meniul, cuprinsa de o curiozitate de nestavalit, si am gasit raspunsul la pagina a treia! Era acolo! Uau, in sfarsit o sa gust si eu din bautura asta ce parea magica si care a cucerit turistii complet si irevocabil, demumita: Aperol Spritz! Am inteles atunci: in zilele toride de vara era perfecta, iubitorii de bitter si vin, se pot atasa foarte usor de aceasta bautura. E fina, e racoroasa, e gustoasa, te prinde repede si vei reveni la ea caci nu se uita usor.

 

INGREDIENTE

  • - 50 ml Aperol;
  • - 40 ml vin alb sec;
  • - zeama de la o portocala mica stoarsa;
  • - 30 ml apa minerala;
  • - cu sau fara cuburi de gheata.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperol Spritz si La Multi Ani de Ziua Femeii!:

Turnati Aperolul in paharul de vin, apoi adaugati vinul, sucul de portocale si la final apa minerala si cuburile de gheata daca le agreati. Se poate si fara, e superba oricum. Se serveste cu multa voie buna, si praline condimentate absolut delicioase.

TIPS-URI

1

Aperol este un aperitiv originar din Italia produsa prima data de firma Barbieri in anul 1919, dar a devenit de succes abia dupa al Doilea Razboi Mondial. In momentul de fata este produsa de firma Campari. Asa se explica oare si gustul asemanator cu bautura cu acelasi nume? Totusi Aperolul are un continut de alcool de 11% - mai putin de jumatate fata de Campari, ambele avand insa acelasi continut de zahar. Ingredientele contin printre altele, portocala (bitter), gentiana, rubarba si chinina. Exista mai multe retete de preparare a Aperolului, insa cea mai populara este cea pe care o folosesc si eu, doar concentratia de alcool pe care o folosesc difera si adaosul de suc de portocale. Vestea buna este ca acum se gaseste si in meniurile restaurantelor din Romania.

2

Vinul alb se poate inlocui cu proseco sau orice vin spumant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperol Spritz si La Multi Ani de Ziua Femeii!" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperol Spritz