Gnocchi din cartofi dulci cu sos de rucolla

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Paste, 10 Apr 2013 | 7908 vizualizari

 

Ati mai mancat vreodata gnocchi din cartofi dulci? Haideti sa va dau o adresa minunata si simpla. Veti obtine gnocchi super gustoase fara doar si poate ;)

 

INGREDIENTE

  • - 1 kgs cartofi dulci;
  • - 350-400 kgs faina bio integrala;
  • - 1 ou de casa;
  • - 1/2 lingurita nucsoara;
  • - 1 lingurita mix de condimente Berbere;
  • - sare de mare;
  • - piper alb macinat;
  • - faina alba pentru presarat;
  • - 80 grame unt;
  • - 3-4 linguri ulei de masline;
  • - 4-5 linguri parmezan;
  • - 3 lingurite seminte de susan;
  • - 100 grame rucolla.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi din cartofi dulci cu sos de rucolla:

1. Se fierb cartofii intregi, spalati si cu coaja sau curatati de coaja si taiati cubulete (ca si pentru pireu).

2. Se adauga sare in apa si se lasa cam 15-20 minute la fiert. Atentie: se fierb mai repede decat cartofii albi, nu se lasa mult pe foc pentru ca se fac prea moi.

3. Dupa ce se fierb cartofii, se paseaza cu furculita, se adauga oul, sare, piper, nucsoara si mixul de condimente si se amesteca.

4. Se adauga faina si se amesteca in continuare pana se obtine un aluat bun de intins/ rulat. Daca aluatul cere, mai adaugati faina. Pe planseta am presarat cu faina alba.

5. Aluatul format, se imparte in 8 parti egale si se ruleaza fiecare la 2 cm grosime. Se taie apoi bucati de cate un deget, iar cu dosul furculitei se fac mici adancituri (optional).

6. Se pun la fiert in apa clocotita cu sare, cand se ridica la suprafata se scot cu o paleta si se scurg intr-o sita. Se adauga putin ulei de masline peste ca sa nu se lipeasca intre ele.

7. Intr-o tigaie se topeste untul si se adauga gnocchi. Sunt gata dupa 3-4 minute. 8. Se servesc calzi cu sosul de rucolla si mult parmezan.

8. Sosul de rucolla se pregateste asa: se spala rucolla, se sterge cu un servetel de hartie si se toaca marunt in blender (sau cu cutitul). Se adauga parmezan, seminte de susan, ulei de masline, sare de mare si piper.

TIPS-URI

1

Se pot face si cu cartofi albi.

2

Sosul se poate face din busuioc sau spanac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi din cartofi dulci cu sos de rucolla" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gnocchi cu mozzarella in sos de rosii