Blat:
Crema:
Decor:
Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Separam albusurile de galbenusuri, batem spuma albusurile cu praful de sare.
Mixam galbenusurile cu zaharul tos, esenta de rom si praful de copt pana isi dubleaza volumul.
Adaugam apa minerala in fir subtire, apoi incorporam pudra de cacao, nuca macinata, spuma de albusuri si faina,cu grija,sa nu iasa aerul din albusurile batute.
Tapetam forma rotunda cu hartie de copt, turnam compozitia in tava si dam blatul la copt cca 35 minute pana trece testul cu scobitoarea.
Scoatem blatul la racit pe un gratar si ne ocupam de crema.
Galbenusurile se amesteca cu zaharul pe baie de apa pana obtinem o crema ferma pe care o dam apoideoparte si o amestecam cu pudra de cacao si esenta de rom. Lasam la racit complet.
Frisca se mixeaza pana devine ferma, apoi adaugam crema fiarta in frisca, lingura cu lingura pana la incoprorarea completa. Dupa fiecare lingura mixam inainte de a o adauga pe urmatoarea...
Crema astfel obtinuta se repartizeaza peste blatul cu nuca.
Deasupra radem ciocolata alba si neagra.
Dam la rece cel putin 1 ora inainte de servire.
Pofta buna!