Rasturnata cu capsuni si cereale cu ciocolata

de Valclaudia in Prajituri, 12 Iun 2016 | 2551 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua mari de casa
  • 7 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • 5 linguri zahar tos
  • 5 linguri apa minerala
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • un praf de sare
  • 1/4 plic praf de copt
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • cca 100gr. cereale cu ciocolata si stafide
  • cca 500 gr. capsuni maricei
  • 1 lingur gris
  • 2 linguri zahar pudra
  • pentru servit: frisca batuta si capsuni proaspeti
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasturnata cu capsuni si cereale cu ciocolata:

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Separam ouale.

Albusurile le batem spuma cu praful de sare, apoi lasam spuma deoparte.

Galbenusurile le frecam zu zaharul pana isi dubleaza volumul.

Mixand incontinuu, adaugam uleiul in fir subtire.

Apoi adaugam apa minerala, lingura dupa lingura + praful de copt stins in zeama de lamaie si esenta de vanilie.

In compozitie incorporam apoi faina si spuma de albusuri, adaugandu-le alternativ.

Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt.

Asezam cerealele cu stafide si bucatele de ciocolata pe fundul tavii, nivelam cu mana, asezam capsuni proaspeti din loc in loc,cu spatiu intre ei pentru a lasa loc compozitiei de blat sa se scurga printre fructe si cereale.

Peste capsuni presaram o mana de gris, acesta avand rolul de a absorbi lichidul care se scurge din capsuni in timpul coptului.

Tava se da la cuptor pentru 35 minute (eu am folosit functia de coacere cu ventilatie).

Facem testul cu scobitoarea, scoatem prajitura din cuptor, apoi o rasturnam asa fierbinte pe un platou peste care am presarat putin zahar tos in prealabil.

Indepartam hartia de copt cat prajitura este fierbinte, apoi pudram rasturnata cu zahar pudra.

Lasam la racit,portionam si servim cu frisca lichida si capsuni proaspeti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasturnata cu capsuni si cereale cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

stefy_a 1

13.06.2016, 08:52

delicioasa!

AndrutzaP 1

13.06.2016, 09:26

Rahela Velicu 1

13.06.2016, 22:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu inimioare