Aluat:
Glazura:
Decor:
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Mixam ouale cu zaharul, praful de sare si untul.
Adaugam praful de copt si esenta de vanilie.
Incorporam faina, vom obtine un aluat gras, ferm.
Pe masa de lucru presaram pudra de cacao, apoi trecem aluatul peste pudra, ne jucam astfel putin cu el, pana obtinem un efect marmorat.
Dam aluatul la rece pentru 1 ora.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Intindem aluatul pe masa de lucru infainata in strat de 1/2cm.
Decupam fursecurile in formele dorite, apoi le asezam in tavi captusite cu folie de teflon sau hartie de copt.
Dam tavile la cuptor pentru 20 minute, apoi scoatem fursecurile pe un gratar la racit.
Pentru glazura topim ciocolata in frisca lichida la foc mic intr-o craticioara.
Ungem fursecurile cu glazura, apoi le decoram dupa inspiratie cu fistic, bombonele colorate si cristale de zahar.
Pofa buna!