Separam ouale.
Albusurile le batem spuma cu praful de sare.
Galbenusurile le mixam cu zaharul tos si praful de copt pana isi dubleaza volumul, adaugam semintele de mac.
Rand pe rand punem cele cinci linguri apa minerala si mixam sa se incorporeze in compozitie.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina.
Perele le spalam si le curatam de coaja si cotoare, apoi le stropim cu putina zeama de lamaie.
In compozitia obtinuta incorporam altenativ faina proaspat cernuta si spuma de albusuri, apoi turnam compozitia in tava tapetata cu faina si nivelam.
Presaram grisul, apoi aszam din loc in loc bucatele de para si capsuni spalati s curatati de codite.
Dam tava la cuptor si coacem prajitura pana trece testul cu scobitoarea.
Scoatem prajitura din cuptor, o lasam la racit in tava si pudram cu zahar.
Portionam cand e complet racita prajitura si servim.
Pofta buna!