Ouăle se bat cu puţină sare şi se amestecă cu iaurtul.
Se încălzește puțin ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu. Se toarnă ouăle în tigaie și se lasă câteva secunde să se așeze. Se amestecă puțin cu o spatulă. Se lasă 30 de secunde,...
Se amestecă miso cu mierea și uleiul de susan.
Într-un wok se încălzește uleiul de floarea soarelui. Se adaugă bucățile de somon, cu pielea în jos și se apasă ușor pe toată lungimea pentru a-și păstra forma. Se prăjesc pe ambele părți maxim un minut,...
Într-o lingură de ulei de măsline se sotează bak choy la foc mediu pentru 5-6 minute. Se scoate pe o farfurie.
Se încălzește 1 lingură de ulei de măsline în wok, se adaugă ardeiul, morcovul și usturoiul. Se gătesc 1-2 minute până când usturoiul...
Cartofii se fierb în apă cu sare și 1 lingură de oțet. Se scot pe o farfurie, se curăță de coajă, se taie felii, se stropesc cu 1/2 lingură oțet și se păstrează 3 linguri din apa în care au fiert.
Se amestecă 1 lingură de oțet cu muștarul, castraveții,...
Puiul de prăjește într-o tigaie cu ulei de măsline pe o singură parte 4-5 minute. Se întoarce, se adaugă ceapa și se mai prăjește 4-5 minute. Se scoate pieptul de pui deoparte, iar în tigaie se adaugă usturoiul. Se gătește până când ceapa s-a...
Pastele se fierb conform instucțiunilor de pe ambalaj, în apă cu sare. Se scurg și se clătesc cu apă rece.
Într-un bol se amestecă măslinele, ardeiul, castravetele, roșia și ceapa cu uleiul, sarea și oregano.
Se adaugă pastele și busuiocul și se mixează...
Se amestecă iaurtul cu zahărul și uleiul. Se adaugă ouăle și se amestecă bine. Apoi, se adaugă făina cernută amestecată cu praful de copt și se mixează până la omogenizare. La final, se adaugă migdalele sfărâmate și vinul, amestecând până la...
Carnea se fierbe 10 minute la foc mic, împreună cu ceapa roșie și puțină sare într-o tigaie acoperită.
Se scoate carnea și se rupe fâșii. Ceapa se aruncă.
Peste mixul de baby carrote și mazăre se toarnă 200 ml de apă fierbinte și se lasă...
Ouăle se amestecă cu sarea, ceapa, mărarul și iaurtul. Se așează compoziția într-o tigaie bine încălzită cu puțin ulei. Se împrăștie pe toată suprafața tigăii.
Se gătește 1-2 minute. Se acoperă și se mai gătește până când suprafața...
Se sotează legumele la foc iute într-un wok cu ulei fierbinte. Se amestecă încontinuu 5-6 minute. Se scot deoparte.
Se adaugă puiul în wok și se gătește în același mod ca legumele, până când carnea s-a albit. Se adaugă legumele înapoi...
Tăițeii Soba se fierb în apă cu sare maxim 2 minute, până se înmoaie. Se scurg și se clătesc în apă rece.
Într-un wok, se sotează ceapa și usturoiul în puțin ulei de măsline câteva minute. Se adaugă puiul, mazărea, baby carrotele și...
Orezul se spală și se așează pe foc într-o cantitate dublă de apă. Se fierbe până când apa are o culoare lăptoasă (cam jumătate din timpul recomandat de fierbere). Se scurge și se adaugă o cantitate de apă egală cu cea a orezului înainte de fierbere și sare....
2 căței de usturoi se sotează în puțin ulei. Se adaugă piperul cayenne și se infuzează 1 minut. Se adaugă orezul, amestecând frecvent. Orezul va începe să aibă un aspect sticlos. Se adaugă tipurile de curry, sare și piper, se amestecă pentru omogenizare, se scoate...
Cartofii se sărează și se prăjesc în ulei încins câteva minute, până capătă o culoare aurie, dar sunt încă cruzi. Se scot pe un prosop de hârtie și se lasă la răcit.
Se bat ouăle cu puțină sare. Se adaugă ceapa și cartofii și se...
Migdale se macină într-un robot de bucătărie împreună cu usturoiul, uleiul, sucul și coaja de lămâie, rozmarinul, sarea și piperul.
Bucățile de carne se usucă cu un prosop de hârtie și se îmbracă pe ambele părți cu mixul de migdale...
Se amestecă făina cu praful de copt, zahărul și sarea.
Se amestecă untul cu laptele, ouăle și esența de vanilie. Se încorporează treptat ingredientele ude în cele uscate până la omogenizare. Se adaugă semințele de vanilie, zmeura și bananele. Se amestecă...
Carnea se amestecă cu oul, ceapa, sarea și piperul până la omogenizare.
Făina se amestecă treptat cu celelalte ingrediente. Se frământă până devine o cocă nu foarte fermă.
Se împarte aluatul în bile nu foarte mici, care se întind, pe...
Într-o tigaie se încălzește puțin ulei de măsline. Se adaugă usturoiul și ghimbirul și se sotează câteva minute. Se adaugă legumele rămase și se călesc până se înmoaie, 7 minute. Se adaugă sosul de soia și uleiul de susan și se amestecă până...
Ciupercile Shiitake se hidratează 20 de minute în apă fierbinte. Se scurg, se îndepărtează piciorușul și se taie felii.
Se amestecă laptele cu florile de mușețel și se lasă la infuzat 10 minute. Se strecoară laptele și se aruncă florile.
Tăițeii se fierb în...
Se amestecă făina cu praful de copt, zahărul, sarea și cacao. Se adaugă oul și se amestecă bine pentru a nu avea cocoloașe. Se adaugă laptele, esența de vanilie și uleiul. Se amestecă până la omogenizare.
Se toană compoziția într-o cană și se introduce...
Bucățile de pui se marinează 1 oră în mixul de suc de lămâie cu miere, coajă de lămâie, rozmarin, ulei, sare și piper.
Se aduc la temperatura camerei, dacă marinarea se face la frigider.
Se introduc în cuptorul preîncălzit la 225 de grade...
Catofii se fierb în apă cu sare 10 minute. Ar trebui să fie încă fermi.
Se scurg de apă și se amestecă cu celelalte ingrediente.
Se introduc la cuptorul preîncălzit la 220 de grade pentru 30-35 de minute, amestecând din când în...
Legumele se fierb la foc mic împreună cu crenguțele de cimbru în apă cu sare, pentru 45 de minute.
Se scot legumele și se păstrează apa. Cu ajutorul unui blender se mixează legumele până au consistența unui piure, adăugând apă puțin câte puțin...
Cu ajutorul unui blender, se amestecă avocado cu muștarul, oțetul, uleiul, sarea și piperul până are consistența unui piure.
Franzela se taie longitudinal în 2. Se unge partea interioară a fiecărei felii cu crema de avocado obținută anterior. Se așează legumele...
Se amestecă drojdia cu zahărul, sarea și 100 ml apă călduță. Se lasă la loc călduț până devine spumoasă.
Se adaugă peste faină, se mai adaugă apă, dacă mai este nevoie și se frământă pe o suprafață presărată cu făină 10-15 minute.
Se...
Bucățile de carne se marinează minim 10 minute la temparatura camerei în iaurtul amestecat cu usturoi, ghimbir,masala, sare și piper.
Ciupercile se sotează câteva minute în ulei infuzat cu chili, până când tot lichidul este absorbit. Se scot şi se amestecă...
Într-o tigaie se încălzește untul, se adaugă fulgii de chili și se infuzează 1 minut. Se adaugă bucățile de carne și se gătesc 2 minute jumătate pe fiecare parte, apoi se mai lasă câteva minute până când carnea este gătită la nivelul dorit. Se scot...
Pentru aluatul de ravioli, se amestecă gradual făina cu oul, uleiul, sarea și apa până devine o cocă omogenă. Se transferă pe o suprafață presărată cu făină și se frământă până devine catifelată și ușor uscată, 5-10 minute. Se înfășoară în...
Într-o tigaie, se încălzește puțin ulei de măsline. Se adaugă ustuoiul, prazul și ceapa. Se sotează 2 minute. Se adaugă ardeiul, fasolea, ciupercile și porumbul. Se sotează 5-6 minute. Apoi, se adaugă 20 ml de apă. Se gătesc până când toată apa s-a evaporat....
Toast cu ouă şi somon
Ouăle se bat cu puţină sare şi se amestecă cu iaurtul. Se încălzește puțin ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu. Se toarnă ouăle în tigaie și se lasă câteva secunde să se așeze. Se amestecă puțin cu o spatulă. Se lasă 30 de secunde,...
Somon cu glazură de miso şi tăiţei cu ceai verde
Se amestecă miso cu mierea și uleiul de susan. Într-un wok se încălzește uleiul de floarea soarelui. Se adaugă bucățile de somon, cu pielea în jos și se apasă ușor pe toată lungimea pentru a-și păstra forma. Se prăjesc pe ambele părți maxim un minut,...
Stir-fry cu legume chinezești
Într-o lingură de ulei de măsline se sotează bak choy la foc mediu pentru 5-6 minute. Se scoate pe o farfurie. Se încălzește 1 lingură de ulei de măsline în wok, se adaugă ardeiul, morcovul și usturoiul. Se gătesc 1-2 minute până când usturoiul...
Salată cremoasă de cartofi
Cartofii se fierb în apă cu sare și 1 lingură de oțet. Se scot pe o farfurie, se curăță de coajă, se taie felii, se stropesc cu 1/2 lingură oțet și se păstrează 3 linguri din apa în care au fiert. Se amestecă 1 lingură de oțet cu muștarul, castraveții,...
Piept de pui fript cu sos de roșii și măsline verzi
Puiul de prăjește într-o tigaie cu ulei de măsline pe o singură parte 4-5 minute. Se întoarce, se adaugă ceapa și se mai prăjește 4-5 minute. Se scoate pieptul de pui deoparte, iar în tigaie se adaugă usturoiul. Se gătește până când ceapa s-a...
Salată italiană cu paste
Pastele se fierb conform instucțiunilor de pe ambalaj, în apă cu sare. Se scurg și se clătesc cu apă rece. Într-un bol se amestecă măslinele, ardeiul, castravetele, roșia și ceapa cu uleiul, sarea și oregano. Se adaugă pastele și busuiocul și se mixează...
Prăjitură cu iaurt by Minichefs
Se amestecă iaurtul cu zahărul și uleiul. Se adaugă ouăle și se amestecă bine. Apoi, se adaugă făina cernută amestecată cu praful de copt și se mixează până la omogenizare. La final, se adaugă migdalele sfărâmate și vinul, amestecând până la...
Salată de pui cu influenţe thailandeze
Carnea se fierbe 10 minute la foc mic, împreună cu ceapa roșie și puțină sare într-o tigaie acoperită. Se scoate carnea și se rupe fâșii. Ceapa se aruncă. Peste mixul de baby carrote și mazăre se toarnă 200 ml de apă fierbinte și se lasă...
Omletă de primăvară
Ouăle se amestecă cu sarea, ceapa, mărarul și iaurtul. Se așează compoziția într-o tigaie bine încălzită cu puțin ulei. Se împrăștie pe toată suprafața tigăii. Se gătește 1-2 minute. Se acoperă și se mai gătește până când suprafața...
Pui dulce-acrișor cu legume
Se sotează legumele la foc iute într-un wok cu ulei fierbinte. Se amestecă încontinuu 5-6 minute. Se scot deoparte. Se adaugă puiul în wok și se gătește în același mod ca legumele, până când carnea s-a albit. Se adaugă legumele înapoi...
Stir-fry cu pui şi tăiţei Soba
Tăițeii Soba se fierb în apă cu sare maxim 2 minute, până se înmoaie. Se scurg și se clătesc în apă rece. Într-un wok, se sotează ceapa și usturoiul în puțin ulei de măsline câteva minute. Se adaugă puiul, mazărea, baby carrotele și...
Scoici Saint-Jacques cu orez picant
Orezul se spală și se așează pe foc într-o cantitate dublă de apă. Se fierbe până când apa are o culoare lăptoasă (cam jumătate din timpul recomandat de fierbere). Se scurge și se adaugă o cantitate de apă egală cu cea a orezului înainte de fierbere și sare....
Orez picant cu trei tipuri de curry și mix de legume cu mentă
2 căței de usturoi se sotează în puțin ulei. Se adaugă piperul cayenne și se infuzează 1 minut. Se adaugă orezul, amestecând frecvent. Orezul va începe să aibă un aspect sticlos. Se adaugă tipurile de curry, sare și piper, se amestecă pentru omogenizare, se scoate...
Tortilla de patatas
Cartofii se sărează și se prăjesc în ulei încins câteva minute, până capătă o culoare aurie, dar sunt încă cruzi. Se scot pe un prosop de hârtie și se lasă la răcit. Se bat ouăle cu puțină sare. Se adaugă ceapa și cartofii și se...
Piept de pui în crustă de migdale
Migdale se macină într-un robot de bucătărie împreună cu usturoiul, uleiul, sucul și coaja de lămâie, rozmarinul, sarea și piperul. Bucățile de carne se usucă cu un prosop de hârtie și se îmbracă pe ambele părți cu mixul de migdale...
Muffin cu zmeură şi banane
Se amestecă făina cu praful de copt, zahărul și sarea. Se amestecă untul cu laptele, ouăle și esența de vanilie. Se încorporează treptat ingredientele ude în cele uscate până la omogenizare. Se adaugă semințele de vanilie, zmeura și bananele. Se amestecă...
Şuberec
Carnea se amestecă cu oul, ceapa, sarea și piperul până la omogenizare. Făina se amestecă treptat cu celelalte ingrediente. Se frământă până devine o cocă nu foarte fermă. Se împarte aluatul în bile nu foarte mici, care se întind, pe...
Salată de pătrunjel
Se amestecă toate ingredientele până la omogenizare. Se servește imediat.
Pacheţele de primăvară
Într-o tigaie se încălzește puțin ulei de măsline. Se adaugă usturoiul și ghimbirul și se sotează câteva minute. Se adaugă legumele rămase și se călesc până se înmoaie, 7 minute. Se adaugă sosul de soia și uleiul de susan și se amestecă până...
Tăiţei Long Life şi omletă cu muşeţel
Ciupercile Shiitake se hidratează 20 de minute în apă fierbinte. Se scurg, se îndepărtează piciorușul și se taie felii. Se amestecă laptele cu florile de mușețel și se lasă la infuzat 10 minute. Se strecoară laptele și se aruncă florile. Tăițeii se fierb în...
Mug Cake cu fructe exotice
Se amestecă făina cu praful de copt, zahărul, sarea și cacao. Se adaugă oul și se amestecă bine pentru a nu avea cocoloașe. Se adaugă laptele, esența de vanilie și uleiul. Se amestecă până la omogenizare. Se toană compoziția într-o cană și se introduce...
Pui cu miere şi lămâie
Bucățile de pui se marinează 1 oră în mixul de suc de lămâie cu miere, coajă de lămâie, rozmarin, ulei, sare și piper. Se aduc la temperatura camerei, dacă marinarea se face la frigider. Se introduc în cuptorul preîncălzit la 225 de grade...
Cartofi wages
Catofii se fierb în apă cu sare 10 minute. Ar trebui să fie încă fermi. Se scurg de apă și se amestecă cu celelalte ingrediente. Se introduc la cuptorul preîncălzit la 220 de grade pentru 30-35 de minute, amestecând din când în...
Supă cremă de legume
Legumele se fierb la foc mic împreună cu crenguțele de cimbru în apă cu sare, pentru 45 de minute. Se scot legumele și se păstrează apa. Cu ajutorul unui blender se mixează legumele până au consistența unui piure, adăugând apă puțin câte puțin...
Sub vegetarian cu cremă de avocado
Cu ajutorul unui blender, se amestecă avocado cu muștarul, oțetul, uleiul, sarea și piperul până are consistența unui piure. Franzela se taie longitudinal în 2. Se unge partea interioară a fiecărei felii cu crema de avocado obținută anterior. Se așează legumele...
Ciabatta
Se amestecă drojdia cu zahărul, sarea și 100 ml apă călduță. Se lasă la loc călduț până devine spumoasă. Se adaugă peste faină, se mai adaugă apă, dacă mai este nevoie și se frământă pe o suprafață presărată cu făină 10-15 minute. Se...
Wrap de curcan cu masala
Bucățile de carne se marinează minim 10 minute la temparatura camerei în iaurtul amestecat cu usturoi, ghimbir,masala, sare și piper. Ciupercile se sotează câteva minute în ulei infuzat cu chili, până când tot lichidul este absorbit. Se scot şi se amestecă...
Friptură mexicană de vită
Într-o tigaie se încălzește untul, se adaugă fulgii de chili și se infuzează 1 minut. Se adaugă bucățile de carne și se gătesc 2 minute jumătate pe fiecare parte, apoi se mai lasă câteva minute până când carnea este gătită la nivelul dorit. Se scot...
Ravioli de casă cu ciuperci în sos pesto
Pentru aluatul de ravioli, se amestecă gradual făina cu oul, uleiul, sarea și apa până devine o cocă omogenă. Se transferă pe o suprafață presărată cu făină și se frământă până devine catifelată și ușor uscată, 5-10 minute. Se înfășoară în...
Orez asiatic
Într-o tigaie, se încălzește puțin ulei de măsline. Se adaugă ustuoiul, prazul și ceapa. Se sotează 2 minute. Se adaugă ardeiul, fasolea, ciupercile și porumbul. Se sotează 5-6 minute. Apoi, se adaugă 20 ml de apă. Se gătesc până când toată apa s-a evaporat....