Ciabatta

de Satisfyyourcravings in Piine, 7 Feb 2013 | 4106 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 grame drojdie uscată
  • 1 linguriţă de sare
  • 2 linguriţe zahăr
  • 300 ml apă călduţă
  • 450-500 grame făină
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 150 grame măsline negre, tocate
  • 1 linguriță oregano uscat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciabatta:

Se amestecă drojdia cu zahărul, sarea și 100 ml apă călduță. Se lasă la loc călduț până devine spumoasă. 

Se adaugă peste faină, se mai adaugă apă, dacă mai este nevoie și se frământă pe o suprafață presărată cu făină 10-15 minute. 

Se așează într-un bol curat, uns cu foarte puțin ulei și se lasă aluatul la crescut cel puțin o oră în loc călduț, acoperit cu un prosop umed. 

Se adaugă măslinele amestecate cu oregano și uleiul de măsline rămas, peste aluat. Se frământă până la omogenizare, adăugând făină dacă mai este nevoie.

Se lasă la crescut 45 de minute.

Se împarte aluatul în 5 bucăți. Se formează pâinicile, se presară cu făină și se lasă la crescut 30-40 de minute. 

Se introduc în cuptorul preîncălzit la 220 de grade pentru 10-15 minute, până când pâinicile au o crustă aurie și sună a gol. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciabatta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciabatta