Zilele trecute bântuiam pe blogul MiniChefs (theminichefs.blogspot.ro) când am dat peste această rețetă de prăjitură cu iaurt ce fusese preluată din Cartea Regală de Bucate. Simplitatea rețetei, dar și prezentarea celor două mini bucătărese m-au convins că această prăjiturică trebuie încercată. Am adăugat rețetei de bază migdale și vin Muscatel, însă am renunțat la glazură. Rezultatul este unul surprinzător de elegant și delicios.
Se amestecă iaurtul cu zahărul și uleiul. Se adaugă ouăle și se amestecă bine. Apoi, se adaugă făina cernută amestecată cu praful de copt și se mixează până la omogenizare. La final, se adaugă migdalele sfărâmate și vinul, amestecând până la încorporare.
Se toarnă compoziția în 12 forme de silicon care se introduc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 30-35 de minute sau până trec testul scobitorii.
Se lasă la răcit în forme 5 minute, apoi se scot și se lasă la răcit complet pe un grilaj de metal.
Se servesc cu miere și vin Muscatel.