Un preparat sofisticat, dar foarte rapid şi uşor de făcut. Tăițeii completează perfect aroma peștelui, iar culorile din farfurie sunt o adevărată simfonie. Eu am tăiat una dintre bucățile de pește în două pentru că mi se părea prea mare. De aceea în imagini par a fi 3 bucăți.
Se amestecă miso cu mierea și uleiul de susan.
Într-un wok se încălzește uleiul de floarea soarelui. Se adaugă bucățile de somon, cu pielea în jos și se apasă ușor pe toată lungimea pentru a-și păstra forma. Se prăjesc pe ambele părți maxim un minut, până devin roz.
Se așează bucățile într-o tavă. Se unge partea fără piele a fiecărei bucăți de pește cu mixul de miso, astfel încât să fie acoperite complet.
Se introduc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, unde vor sta 5 minute.
Între timp, se fierb tăițeii în apă cu sare pentru 6 minute. Se scurg și se amestecă cu sucul de lime, alunele caju și o partea din ceapa verde, păstrând restul pentru decor.
Se așează tăițeii pe o farfurie, iar deasupra bucata de pește. Se ornează cu ceapă verde și se servește fierbinte.
1
Tăițeii se mai pot amesteca și cu ghimbir murat și sake
2
Se folosește numai un ulei care are o aromă neutră. Uleiul de măsline nu este recomandat
3
Pasta miso se poate amesteca și cu sos de soia, dar eu am renunțat la el pentru că miso este deja foarte sărată
4
Ceapa verde se poate înlocui cu ceapă roșie sau eșalotă
5
Caju se pot prăjit câteva minute în tigaie la foc mediu, pentru intensificarea aromei