Somon cu glazură de miso şi tăiţei cu ceai verde

de Satisfyyourcravings in Somon, 27 Feb 2013 | 6005 vizualizari

 

Un preparat sofisticat, dar foarte rapid şi uşor de făcut. Tăițeii completează perfect aroma peștelui, iar culorile din farfurie sunt o adevărată simfonie. Eu am tăiat una dintre bucățile de pește în două pentru că mi se părea prea mare. De aceea în imagini par a fi 3 bucăți.

 

INGREDIENTE

  • Pentru somon:
  • 2 bucăţi de somon proaspăt cu piele
  • 1 1/2 linguri de pastă miso light (pastă de soia cu orez)
  • 1 lingură miere
  • 1 linguriță ulei de susan
  • puțin ulei de floarea soarelui
  • Pentru tăiței:
  • 150 grame tăiţei cu ceai verde
  • sucul de la 1/2 lime
  • sare
  • 20 grame alune caju
  • 1 fir de ceapă verde tăiată rondele
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu glazură de miso şi tăiţei cu ceai verde:

Se amestecă miso cu mierea și uleiul de susan.

Într-un wok se încălzește uleiul de floarea soarelui. Se adaugă bucățile de somon, cu pielea în jos și se apasă ușor pe toată lungimea pentru a-și păstra forma. Se prăjesc pe ambele părți maxim un minut, până devin roz. 

Se așează bucățile într-o tavă. Se unge partea fără piele a fiecărei bucăți de pește cu mixul de miso, astfel încât să fie acoperite complet. 

Se introduc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, unde vor sta 5 minute. 

Între timp, se fierb tăițeii în apă cu sare pentru 6 minute. Se scurg și se amestecă cu sucul de lime, alunele caju și o partea din ceapa verde, păstrând restul pentru decor. 

Se așează tăițeii pe o farfurie, iar deasupra bucata de pește. Se ornează cu ceapă verde și se servește fierbinte.

TIPS-URI

1

Tăițeii se mai pot amesteca și cu ghimbir murat și sake

2

Se folosește numai un ulei care are o aromă neutră. Uleiul de măsline nu este recomandat

3

Pasta miso se poate amesteca și cu sos de soia, dar eu am renunțat la el pentru că miso este deja foarte sărată

4

Ceapa verde se poate înlocui cu ceapă roșie sau eșalotă

5

Caju se pot prăjit câteva minute în tigaie la foc mediu, pentru intensificarea aromei

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu glazură de miso şi tăiţei cu ceai verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon cu sos de capere