Turta dulce - Descopera reteta perfecta pentru sarbatori!
Aromată, fragedă și ușor de preparat, această rețetă tradițională îți va umple casa cu mirosuri de scorțișoară, cuișoare și ghimbir. Fie că vrei să creezi decorațiuni comestibile sau să te bucuri de un desert delicios, turta dulce este alegerea ideală. Află pas cu pas cum să o prepari și adaugă magie mesei de Crăciun!
Mod de preparare Turta dulce - Descopera reteta perfecta pentru sarbatori!
Pregatirea aluatului:
Intr-un bol mare, amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, condimentele si un praf de sare.
Separat, mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos. Adauga mierea si oul, apoi incorporeaza treptat ingredientele uscate.
Framanta aluatul pana devine omogen, inveleste-l in folie alimentara si lasa-l la frigider pentru cel putin 1 ora.
Formarea turtei dulci:
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina, pana ajunge la o grosime de aproximativ 0,5 cm.
Decupeaza forme folosind sabloane sau forme pentru turta dulce.
Coacerea:
Asaza figurinele pe tava, lasand spatiu intre ele, si coace-le timp de 8-10 minute, pana devin aurii pe margini.
Decorarea:
Dupa ce s-au racit complet, decoreaza turta dulce cu glazura si bombonele. Lasa glazura sa se usuce inainte de a le depozita.
Recomandam biscuiti cu unt, salam de biscuiti si condimente pentru turta dulce
1
Pentru un gust intens: Lasa turta dulce intr-o cutie inchisa cateva zile inainte de consum.
2
Depozitare: Se pastreaza bine in cutii metalice, ferite de umiditate, pana la 2-3 saptamani.