Şuberecul este un preparat foarte popular în Dobrogea, zonă care încă mai păstrează influenţele paşalâcului turcesc şi în care m-am născut și am copilărit.
Carnea se amestecă cu oul, ceapa, sarea și piperul până la omogenizare.
Făina se amestecă treptat cu celelalte ingrediente. Se frământă până devine o cocă nu foarte fermă.
Se împarte aluatul în bile nu foarte mici, care se întind, pe o suprafață presărată cu făină, în foi circulare, subțiri, dar nu transparente.
Se așează o lingură de umplutură pe una dintre jumătățile foii de aluat. Se aduce cealaltă jumătate peste umplutură, apăsând marginile cu degetele. Se taie marginea de aluat extra cu ajutorul unui inel din inox sau al unei farfurii.
Se procedează la fel și cu aluatul și umplutura rămase.
Se prăjesc în ulei, fără ca acesta să le acopere, până capătă o culoare aurie. Se întorc o singură dată. Se scot pe prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.