Şuberec

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 10 Feb 2013 | 7449 vizualizari

 

Şuberecul este un preparat foarte popular în Dobrogea, zonă care încă mai păstrează influenţele paşalâcului turcesc şi în care m-am născut și am copilărit.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 600 grame făină
  • 1 linguriță zahăr
  • 2 lingurițe sare
  • 200 ml apă călduţă
  • Pentru umplutură:
  • 400 grame carne de vită tocată
  • 1 ou
  • 1 ceapă tocată
  • sare/ piper
  • ulei pentru prăjit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Şuberec:

Carnea se amestecă cu oul, ceapa, sarea și piperul până la omogenizare. 

Făina se amestecă treptat cu celelalte ingrediente. Se frământă până devine o cocă nu foarte fermă. 

Se împarte aluatul în bile nu foarte mici, care se întind, pe o suprafață presărată cu făină, în foi circulare, subțiri, dar nu transparente. 

Se așează o lingură de umplutură pe una dintre jumătățile foii de aluat. Se aduce cealaltă jumătate peste umplutură, apăsând marginile cu degetele. Se taie marginea de aluat extra cu ajutorul unui inel din inox sau al unei farfurii.

Se procedează la fel și cu aluatul și umplutura rămase. 

Se prăjesc în ulei, fără ca acesta să le acopere, până capătă o culoare aurie. Se întorc o singură dată. Se scot pe prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Şuberec" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pachetele cu carne