Cartofii se fierb în apă cu sare 10 minute.
Se scurg și se acoperă cu boia, curcuma, sare, piper și ulei de măsline.
Se introduc în cuptorul preîncălzit la 220 de grade și se lasă 30-35 de minute, amestecând din cand în cand.
Pentru...
Merele se curăță de coajă și cotor, păstrând pe cât posibil forma. Se presară cu puțin zahăr și se așează într-o tavă de tort cu diametrul de 23 de cm sau mai mic tapetată cu hârtie de copt. Se introduc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade...
Iaurtul se amestecă cu sarea și se toarnă într-o sită acoperită cu tifon. Se așează sita deasupra unui bol și se strânge tifonul bine în jurul iaurtului. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la frigider 2 zile sau până nu mai curge apă din...
Pieptul de pui se taie fâșii.
Se amestecă faina cu celelate condimente într-un bol încăpator. Se pun câteva fâșii de piept de pui în bolul cu fâină și se amestecă până sunt acoperite complet.
Cu ajutorul unei spumiere, se...
Făina se amestecă cu praful de copt.
Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat creste tari cu puțină sare, se adaugă zahărul, uleiul, esențele, iar la final făina amestecată cu praf de copt, amestecând cu o lingură ușor de sus in jos.
1/3 din...
Într-un robot de bucătărie, se toacă și amestecă toate ingredientele până devin o pastă omogenă.
Se toarnă compoziția obținută într-o tavă cu fund detașabil cu diametrul de 23 de centimetri și se introduce în congelator pâna devine...
Iaurtul se amestecă cu sarea și se toarnă într-o sită acoperită cu tifon. Se așează sita deasupra unui bol și se strânge bine tifonul în jurul iaurtului. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la frigider 2 zile sau până nu mai curge apa din iaurt. ...
Se amestecă roșiile cu usturoiul, ceapa, bucuiocul, sare, piper, ulei de măsline și oțet și se lasă la frigider până se gătește pieptul de pui.
Bucățile de pui se acoperă cu sare şi piper şi puţin ulei de măsline şi se introduc în cuptorul preîncălzit...
Se amestecă toate ingredientele necesare pentru chiftele cu puțină apă caldă, folosind o furculiță, apoi cu mâinile se formează mici bile de mărimea dorită.
Într-o tigaie se toarnă îndeajuns ulei pentru a prăji chiftele. Se gătesc până devin ușor maronii,...
Iartul se amestecă cu esența de vanilie, sucul de lămâie și mierea, apoi se adaugă peste fructe și se amestecă până când acestea sunt acoperite complet.
Maioneza se amestecă cu mărarul și usturoiul și se lasă la frigider cel puțin 1 oră.
Carnea se toacă și se amestecă cu ierburile uscate, măslinele, ardeiul și ceapa, apoi cu brânza și cu usturoiul.
Cu mâinile unse cu ulei se formează 4 burgeri care se așează...
Cartofii se fiert în apă cu sare 15-20 de minute. Se taie longitudinal în 2.
Macroul se desface în bucăți mari, îndepărtând pielea și oasele.
Iaurtul de amestecă cu sucul de lămâie, chives și piper.
Se amestecă peștele cu sosul de iaurt...
Făina se amestecă cu praful de copt și se cerne.
Oul se amestecă cu laptele, zahărul, uleiul, esența și bucățelele de nectarină . Se adaugă peste făină și se amestecă cu telul doar până devine omogen.
Se toarnă compoziția în 4 forme de muffins, unse...
Făina de grâu se amestecă cu cea de porumb şi cu praful de copt şi se cerne.
Oul se amestecă cu uleiul, laptele, sare şi piper. Se toarnă peste mixul de făină, se adaugă chives, busuiocul, roşiile şi Prosciutto şi se amestecă doar până devine omogen. ...
Sparanghelul se gătește la aburi 5-6 minute. Se lasă la răcit, apoi se amestecă cu salata, ulei de măsline, sare și piper.
Feliile de lămâie se rumenesc într-o tigaie, la foc mediu, fără ulei câte 1 minut pe parte, apoi se scot pe o farfurie.
Iaurtul se amestecă...
Într-o tigaie, se încălzesc 7 grame de unt la foc mic şi când nu mai face spumă, se adaugă usturoiul tocat. Se găteşte 30 de secunde, apoi se adaugă pesmetul şi se lasă pe foc până devine auriu. Se scoate pe un prosop de hârtie.
Pentru somon, se...
Făina se amestecă cu praful de copt și se cerne.
Oul se amestecă cu laptele, zahărul, uleiul și cacao. Se adaugă peste făină și se amestecă cu telul doar până devine omogen.
Se toarnă compoziția în 4 forme de muffins, tapetate cu hârtie și se...
Bucățile de carne presărate cu sare și piper, se frig în tigaie în puțin ulei, până prind o culoare aurie.
Într-o tigaie se încălzește puțin ulei de măsline, se adaugă ceapa și se găteste la foc mic pentru 10-15 minute, până când ceapa...
Bucățile de pui se acoperă complet cu făina amestecată cu sare și piper.
Într-o tigaie, se încălzesc uleiul și untul la foc mediu. Se adaugă bucățile de carne și se prăjesc 2-3 minute pe fiecare parte, până capătă o culoare aurie. Se scot și se...
Se amestecă oul cu iaurtul, zahărul şi cu coaja de lămâie. Apoi se adaugă esenţa de rom şi se amestecă pentru omogenizare. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt în ploaie, amestecând pentru a nu face cocoloaşe.
Ar trebui să rezulte un aluat moale,...
Midiile se curăță de "barbă" şi se perie fiecare cochilie pentru a îndepărta murdăriile, etapă foarte importantă pentru că midiile se gătesc întregi. Cele sparte sau deschise care nu se închid când sunt lovite uşor, se aruncă.
Într-un mojar,...
Cartofii se fierb în apă cu sare, 20 de minute. În ultimele 5 minute, se adaugă și prazul.
Se scurg și se pasează ca pentru piure. Se adaugă brânza, șunca presată, chives și pătrunjelul. Se adaugă sare și piper după gust. Se amestecă pentru...
Fiecare jumătate de pui se taie incomplet longitudinal pe latura lungă. Se presară sare, piper și ierburile uscate. Se așează apoi câte 2 felii de mozzarella, 3 frunze de busuioc proaspăt și jumătate de ardei pe fiecare și se aduce cealată parte a pieptului, peste,...
Într-un mojar, se amestecă 2 căței de usturoi cu puțină sare grunjoasă, crenguțele de cimbru și 1 crenguță de rozmarin, până rezultă o pastă omogenă. Se ung costițele cu emulsia obținută anterior și se lasă la marinat minim 1 oră.
Într-o tavă, se așează...
Quinoa se clătește de mai multe ori sub jet de apă rece.
Într-o tigaie, se încălzește uleiul și se adaugă usturoiul și ceapa. Se gătesc 1-2 minute, se adaugă sare și piper, apoi se adaugă quinoa, se dă focul la mediu spre mare și se gătește 3 minute.
Se...
Legumele, mai puțin ciupercile, se așează într-o tavă și se presară cu sare, piper, ierburi și ulei de măsline. Se introduce tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15-20 de minute, întorcându-le o singură dată.
Ciupercile se călesc la foc iute,...
Biscuiţii se sfărâmă cu ajutorul unui robot de bucătărie până au consistenţa nisipului. Se adaugă untul topit şi se amestecă pentru omogenizare. Cu acest amestec se tapetează o tavă cu fund detaşabil cu diametrul la 23 de centrimetri. Se lasă la frigider 1-2 ore. ...
Pulpele de pui se acoperă cu sare, piper, paprika și usturoi, se așează într-o caserolă și se adaugă vinul. Se lasă la marinat pentru minim 4 ore.
Cartofii și morcovii se acoperă cu sare, piper, ulei de măsline și ierburi și se așează într-o tavă. Se așează...
Într-un blender, se amestecă fulgii de chilli/ piri piri cu usturoiul și partea albă a tulpinii de praz, până când compoziția este omogenă. Se adaugă uleiul și puțină sare și se mai amestecă cu blenderul până devine o emulsie.
Pulpele de pui se...
Cu un peeler, se cojesc bucățile de castravete din loc în loc. Se scobesc cu ajutorul unei lingurițe , astfel încât unul dintre capete să rămână intact.
Se amestecă brânza cu prazul, mărarul, sare și piper și se umplu bucățile de castravete cu...
Poutine
Cartofii se fierb în apă cu sare 10 minute. Se scurg și se acoperă cu boia, curcuma, sare, piper și ulei de măsline. Se introduc în cuptorul preîncălzit la 220 de grade și se lasă 30-35 de minute, amestecând din cand în cand. Pentru...
Tort rustic cu mere
Merele se curăță de coajă și cotor, păstrând pe cât posibil forma. Se presară cu puțin zahăr și se așează într-o tavă de tort cu diametrul de 23 de cm sau mai mic tapetată cu hârtie de copt. Se introduc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade...
Brânza din iaurt
Iaurtul se amestecă cu sarea și se toarnă într-o sită acoperită cu tifon. Se așează sita deasupra unui bol și se strânge tifonul bine în jurul iaurtului. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la frigider 2 zile sau până nu mai curge apă din...
Degețele de pui în stil american
Pieptul de pui se taie fâșii. Se amestecă faina cu celelate condimente într-un bol încăpator. Se pun câteva fâșii de piept de pui în bolul cu fâină și se amestecă până sunt acoperite complet. Cu ajutorul unei spumiere, se...
Tort în două culori cu zmeură
Făina se amestecă cu praful de copt. Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat creste tari cu puțină sare, se adaugă zahărul, uleiul, esențele, iar la final făina amestecată cu praf de copt, amestecând cu o lingură ușor de sus in jos. 1/3 din...
Tort raw vegan cu mentă și caju by Gust Verde
Într-un robot de bucătărie, se toacă și amestecă toate ingredientele până devin o pastă omogenă. Se toarnă compoziția obținută într-o tavă cu fund detașabil cu diametrul de 23 de centimetri și se introduce în congelator pâna devine...
Biluțe din brânză cu nuci pecan și chives
Iaurtul se amestecă cu sarea și se toarnă într-o sită acoperită cu tifon. Se așează sita deasupra unui bol și se strânge bine tifonul în jurul iaurtului. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la frigider 2 zile sau până nu mai curge apa din iaurt. ...
Piept de pui Bruschetta
Se amestecă roșiile cu usturoiul, ceapa, bucuiocul, sare, piper, ulei de măsline și oțet și se lasă la frigider până se gătește pieptul de pui. Bucățile de pui se acoperă cu sare şi piper şi puţin ulei de măsline şi se introduc în cuptorul preîncălzit...
Spaghete cu chiftele în sos italian
Se amestecă toate ingredientele necesare pentru chiftele cu puțină apă caldă, folosind o furculiță, apoi cu mâinile se formează mici bile de mărimea dorită. Într-o tigaie se toarnă îndeajuns ulei pentru a prăji chiftele. Se gătesc până devin ușor maronii,...
Salată de fructe cu cremă de iaurt
Iartul se amestecă cu esența de vanilie, sucul de lămâie și mierea, apoi se adaugă peste fructe și se amestecă până când acestea sunt acoperite complet.
Burger de curcan cu influențe grecești
Maioneza se amestecă cu mărarul și usturoiul și se lasă la frigider cel puțin 1 oră. Carnea se toacă și se amestecă cu ierburile uscate, măslinele, ardeiul și ceapa, apoi cu brânza și cu usturoiul. Cu mâinile unse cu ulei se formează 4 burgeri care se așează...
Salată caldă de cartofi noi cu macrou afumat
Cartofii se fiert în apă cu sare 15-20 de minute. Se taie longitudinal în 2. Macroul se desface în bucăți mari, îndepărtând pielea și oasele. Iaurtul de amestecă cu sucul de lămâie, chives și piper. Se amestecă peștele cu sosul de iaurt...
Brioşe cu nectarine, glazurate cu ciocolată neagră şi flori comestibile
Făina se amestecă cu praful de copt și se cerne. Oul se amestecă cu laptele, zahărul, uleiul, esența și bucățelele de nectarină . Se adaugă peste făină și se amestecă cu telul doar până devine omogen. Se toarnă compoziția în 4 forme de muffins, unse...
Brioşe aperitiv cu roşii uscate la soare şi Prosciutto di Parma
Făina de grâu se amestecă cu cea de porumb şi cu praful de copt şi se cerne. Oul se amestecă cu uleiul, laptele, sare şi piper. Se toarnă peste mixul de făină, se adaugă chives, busuiocul, roşiile şi Prosciutto şi se amestecă doar până devine omogen. ...
Salată cu macrou afumat
Sparanghelul se gătește la aburi 5-6 minute. Se lasă la răcit, apoi se amestecă cu salata, ulei de măsline, sare și piper. Feliile de lămâie se rumenesc într-o tigaie, la foc mediu, fără ulei câte 1 minut pe parte, apoi se scot pe o farfurie. Iaurtul se amestecă...
Somon crocant cu cremă de muștar și orez cu sparanghel
Într-o tigaie, se încălzesc 7 grame de unt la foc mic şi când nu mai face spumă, se adaugă usturoiul tocat. Se găteşte 30 de secunde, apoi se adaugă pesmetul şi se lasă pe foc până devine auriu. Se scoate pe un prosop de hârtie. Pentru somon, se...
Prăjiturele japonze la aburi
Făina se amestecă cu praful de copt și se cerne. Oul se amestecă cu laptele, zahărul, uleiul și cacao. Se adaugă peste făină și se amestecă cu telul doar până devine omogen. Se toarnă compoziția în 4 forme de muffins, tapetate cu hârtie și se...
Quesadilla cu ardei copt, ceapă caramelizată și curcan
Bucățile de carne presărate cu sare și piper, se frig în tigaie în puțin ulei, până prind o culoare aurie. Într-o tigaie se încălzește puțin ulei de măsline, se adaugă ceapa și se găteste la foc mic pentru 10-15 minute, până când ceapa...
Pui Parmigiano cu ciuperci Portobello şi sparanghel
Bucățile de pui se acoperă complet cu făina amestecată cu sare și piper. Într-o tigaie, se încălzesc uleiul și untul la foc mediu. Se adaugă bucățile de carne și se prăjesc 2-3 minute pe fiecare parte, până capătă o culoare aurie. Se scot și se...
Gogoşi turnate
Se amestecă oul cu iaurtul, zahărul şi cu coaja de lămâie. Apoi se adaugă esenţa de rom şi se amestecă pentru omogenizare. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt în ploaie, amestecând pentru a nu face cocoloaşe. Ar trebui să rezulte un aluat moale,...
Midii în stil luxemburghez
Midiile se curăță de "barbă" şi se perie fiecare cochilie pentru a îndepărta murdăriile, etapă foarte importantă pentru că midiile se gătesc întregi. Cele sparte sau deschise care nu se închid când sunt lovite uşor, se aruncă. Într-un mojar,...
Tocană de cartofi cu ouă, brânză și șuncă presată
Cartofii se fierb în apă cu sare, 20 de minute. În ultimele 5 minute, se adaugă și prazul. Se scurg și se pasează ca pentru piure. Se adaugă brânza, șunca presată, chives și pătrunjelul. Se adaugă sare și piper după gust. Se amestecă pentru...
Piept de pui umplut în stil italian
Fiecare jumătate de pui se taie incomplet longitudinal pe latura lungă. Se presară sare, piper și ierburile uscate. Se așează apoi câte 2 felii de mozzarella, 3 frunze de busuioc proaspăt și jumătate de ardei pe fiecare și se aduce cealată parte a pieptului, peste,...
Costiţe de miel la cuptor cu vin roşu şi mentă
Într-un mojar, se amestecă 2 căței de usturoi cu puțină sare grunjoasă, crenguțele de cimbru și 1 crenguță de rozmarin, până rezultă o pastă omogenă. Se ung costițele cu emulsia obținută anterior și se lasă la marinat minim 1 oră. Într-o tavă, se așează...
Risotto de Quinoa
Quinoa se clătește de mai multe ori sub jet de apă rece. Într-o tigaie, se încălzește uleiul și se adaugă usturoiul și ceapa. Se gătesc 1-2 minute, se adaugă sare și piper, apoi se adaugă quinoa, se dă focul la mediu spre mare și se gătește 3 minute. Se...
Legume la cuptor cu sos Romesco
Legumele, mai puțin ciupercile, se așează într-o tavă și se presară cu sare, piper, ierburi și ulei de măsline. Se introduce tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15-20 de minute, întorcându-le o singură dată. Ciupercile se călesc la foc iute,...
Banoffee Pie
Biscuiţii se sfărâmă cu ajutorul unui robot de bucătărie până au consistenţa nisipului. Se adaugă untul topit şi se amestecă pentru omogenizare. Cu acest amestec se tapetează o tavă cu fund detaşabil cu diametrul la 23 de centrimetri. Se lasă la frigider 1-2 ore. ...
Pulpe de pui marinate în vin cu garnitură de cartofi noi și morcovi
Pulpele de pui se acoperă cu sare, piper, paprika și usturoi, se așează într-o caserolă și se adaugă vinul. Se lasă la marinat pentru minim 4 ore. Cartofii și morcovii se acoperă cu sare, piper, ulei de măsline și ierburi și se așează într-o tavă. Se așează...
Pulpe de pui picante cu salsa de rubarbă și castravete
Într-un blender, se amestecă fulgii de chilli/ piri piri cu usturoiul și partea albă a tulpinii de praz, până când compoziția este omogenă. Se adaugă uleiul și puțină sare și se mai amestecă cu blenderul până devine o emulsie. Pulpele de pui se...
Ceșcuțe de castravete cu brânză Cottage
Cu un peeler, se cojesc bucățile de castravete din loc în loc. Se scobesc cu ajutorul unei lingurițe , astfel încât unul dintre capete să rămână intact. Se amestecă brânza cu prazul, mărarul, sare și piper și se umplu bucățile de castravete cu...