Brioşe cu nectarine, glazurate cu ciocolată neagră şi flori comestibile

de Satisfyyourcravings in Prajituri, 23 Mai 2013 | 4211 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 75 grame făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte degresat
  • 2 linguri zahăr brun
  • 1 lingură ulei
  • 1 linguriţă esenţă de rom
  • 1 1/2 nectarină, tăiată cuburi
  • 50 grame ciocolată neagră
  • câteva flori comestibile
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioşe cu nectarine, glazurate cu ciocolată neagră şi flori comestibile:

Făina se amestecă cu praful de copt și se cerne. 

Oul se amestecă cu laptele, zahărul, uleiul, esența și bucățelele de nectarină . Se adaugă peste făină și se amestecă cu telul doar până devine omogen. 

Se toarnă compoziția în 4 forme de muffins, unse cu ulei și se așează în steamer, la foc mediu, pentru 8-10 minute sau până când trece testul scobitorii. 

Se lasă la răcit în forme câteva minute, apoi se scot și se lasă la răcit complet pe un grilaj din metal. 

Ciocolata se topește la bain-marie și se păstrează caldă. Se toarnă ciocolata peste brioșe și se ornează cu florile comestibile. 

Se pot consuma imediat sau le puteți lăsă la răcit până se întărește ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioşe cu nectarine, glazurate cu ciocolată neagră şi flori comestibile" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose de post cu mure