Pastele se fierb în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Bucățile de pui se acoperă cu sare, piper, paprika și busuioc.
Într-o tigaie, se încălzește uleiul de măsline la foc mediu și se adaugă ceapa, ardeiul și puțină sare. Se călesc 5...
Cartofii se fierb în apă cu sare 20 de minute.
Zucchini se călește împreună cu ciupercile într-un wok, cu puțin ulei pentru 4-5 minute. Se sărează și se piperează.
Mugurii de pin se prăjesc într-o tigaie cu puțin ulei până prind...
Drojdia se fărâmă într-o farfurie și se adaugă sarea. Se amestecă cu o furculiţă până se lichefiază.
Într-un bol se așează făina, se face o mică adâncitură în mijloc şi se adaugă drojdia, apa, zahărul, uleiul, oregano şibusuioc. Se...
Carnea tocată se amestecă cu oul, uleiul, parmezanul, pesmetul, usturoiul, busuiocul, oregano, sare și piper și se modelează în mini- chifteluțe care se așează într-o tavă și se gătesc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 10-15 minute. ...
Usturoiul se amestecă cu prazul, cuminul, pătrunjelul, sucul de lămâie, uleiul, sarea și piperul. Acest amestec se toarnă peste fasole, se amestecă, iar la final se adaugă și castraveții și ouăle.
Păstârnacul și usturoiul se așează într-o tavă și se stropesc cu 2 linguri de ulei. Se introduce tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 20 de minute.
Între timp, se fierb cartofii împreună cu prazul în apă sărată pentru...
Cu ajutorul unui mixer electric, se mixează untul cu zahărul până se albeşte. Se adaugă făina, oul, sarea și vanilia şi se amestecă până la omogenizare. Se înveleşte aluatul în folie alimentară şi se lasă la frigider 2 ore.
După expirarea timpului, se...
Într-un wok/ tigaie se încălzește puțin ulei de măsline și se așează ramura de roșii și ciupercile. Se presară sare și piper și se lasă la gătit 4 minute pe parte.
Pâinea se prăjește până prinde o culoare aurie.
Într-o cratiță cu...
Somonul se acoperă cu sare, 1 lingură de suc de lămâie, turmenic și pătrunjel. Se îmbracă apoi cu făină și se prăjește în puțin ulei 1-2 minute, până prinde culoare, dar nu este complet gătit. Se scot bucățile de pește pe prosoape de hârtie. ...
Cartofii nu se curăță de coajă și se spală bine. Se înțeapă din loc în loc cu o furculiță. Se așează fiecare cartof în folie de aluminiu, se presară sare, piper și ulei de măsline și se împachetează folia ca la papillotes, acoperind complet cartofii.
Se...
2 căni de supă se pun la fiert cu puțină sare. Când începe să fierbă se dă focul la mic și se adaugă treptat mălaiul sau făina de porumb, amestecând cu telul. Se acoperă și se lasă la gătit 10 minute. Se amestecă frecvent 30-40 de minute până când...
Într-un mojar se amestecă usturoiul cu sare. Se adaugă uleiul puțin câte puțin până la încorporare completă, amestecând continuu. Se amestecă apoi cu muștarul și cimbru.
Se acoperă pieptul de pui cu mixul de usturoi obținut anterior, se așează...
Într-un robot de bucătărie, se amestecă și toacă pătrunjelul, busuiocul, usturoiul, uleiul de măsline, coaja și sucul de lime.
Pastele se fierb în apă cu multă sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Într-un wok se încălzește puțin ulei de...
Într-un wok se încălzește uleiul. Se adaugă usturoiul și se lasă la infuzat, la foc mic 1-2 minute, fără ca acesta să se ardă. Se adaugă carnea și se dă focul la mediu spre mare. Se amestecă frecvent până când devine ușor albă. Se adaugă morcovul și...
Într-un bol, se amestecă făina cu sarea, zahărul și drojdia. Se adaugă apa amestecată cu uleiul, puțin câte puțin amestecând pentru a obține un aluat omogen. Dacă mai este nevoie mai adăugați apă sau făină pentru optimizarea compoziției.
Se transferă aluatul...
Cartofii se fierb în apă cu usturoiul tocat și 1 lingură de oțet până când furculiță intră ușor în ei, dar nu se sfărâmă.
Între timp, se amestecă cu telul sucul și coaja de lămâie cu restul de oțet, muștarul, sare și piper....
Într-un robot de bucătărie, se amestecă și toacă pătrunjelul, busuiocul, usturoiul, uleiul de măsline, coaja și sucul de la 1 lime.
Ciupercilor li se îndepărtează cu grijă piciorușul, astfel încât pălăria să rămână intactă.
Se...
Într-un wok se topește uleiul de cocos la foc mediu. Se adaugă morcovul și ceapa și se călesc până se înmoaie.
Se adaugă pasta de curry verde, se amestecă pentru omogenizare și se gătește 1 minut. Se adaugă laptele de cocos, se aduce la punctul de fierbere,...
Fasolea se fierbe în apă cu sare pentru 2 minute. Se spală sub jet de apă rece.
Foile de orez se înmoaie una câte una în apă rece până devin maleabile. Se așează o bucată de somon spre unul dintre capete. Deasupra se așează fasole...
Într-o tigaie se încălzește uleiul. Se adaugă orezul și se călește 2-3 minute. Se toarnă vinul puțin câte puțin, amestecând din când în când.
Se adaugă apa turnând câte puțin cu un polonic, amestecând ușor după...
Ceapa se călește în ulei de măsline 2 minute. Se adaugă usturoiul și oregano și se lasă maxim 1 minut. Se adaugă carotele și zucchini. Se gătesc 5-6 minute. Se adaugă roșia, mazărea și 1,5 litri apă. Se aduce supa la punctul de fierbere, se reduce focul la mic și se lasă...
Ouăle se bat cu puțin piper și se toarnă într-o tigaie cu puțin ulei de măsline încălzit la foc mediu spre mic. Se lasă câteva secunde până când baza începe să devină fermă. Se adaugă somonul și ceapa, iar cu ajutorul unei spatule se...
Se amestecă făina cu sarea şi zahărul. Separat se amestecă laptele cu untul și ouăle. Peste mixul de lapte se adaugă treptat mixul de făină. La final se adaugă champagne şi se amestecă până la omogenizare. Compoziţia ar trebui şă aibă consistenţă fluidă, dar onctuoasă....
Friptura de vita se acoperă cu piper, oregano și busuioc. Se introduc bucățile de friptura de vita în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pe raftul superior, pentru 2 minute pe fiecare parte. Se presară sare peste friptura de vita, se învelește tava în...
Carnea de pui se amestecă și se mărunțește, cu ajutorul unui robot de bucătărie, împreună cu ceapa, usturoiul, piureul de roșii, oul, jalapeno, sare și piper.
Se formează 3 bile de compoziție de mărimea palmei care se presează apoi cu două degete până devine...
Într-un bol se amestecă mixul de salată și legumele și se așează pe o farfurie. Se așează bucățile de ou și tonul și se toarnă deasupra dressingul.
Se servește imediat.
Somonul sărat și piperat se coace în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 7 minute. Se îndepărtează pielea și se lasă să se răcească.
Între timp se amestecă mixul de salată cu roșia, castravetele și ardeiul. Separat se amestecă uleiul...
Cu ajutorul unui robot de bucătărie se taie și amestecă puiul împreună cu ardeiul, ghimbirul, chili, lemongrass, usturoiul și ceapa.
Se adaugă apoi uleiul de susan și sosul de soia. Se amestecă până la omogenizare.
Se ia o bucată de aluat și se udă marginile...
Într-o oală se pun la fiert 2 litri de apă cu sare. Se adaugă ghimbirul. lemongrass, frunzele de lime, usturoiul și chili. După ce începe să fiarbă, se dă focul la mic și se lasă 7-8 minute, până când aromele au infuzat supa.
Ciupercile shiitake se...
Puiul acoperit cu sare și piper se rumenește bine pe toate părțile la foc mediu, 5-6 minute, până prinde o culoare aurie.
Se scoate pe o farfurie și se lasă la răcit.
Spaghetele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj în apă cu 3/4 lingură de sare și se...
Penne la cuptor cu pui și mozzarela
Pastele se fierb în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Bucățile de pui se acoperă cu sare, piper, paprika și busuioc. Într-o tigaie, se încălzește uleiul de măsline la foc mediu și se adaugă ceapa, ardeiul și puțină sare. Se călesc 5...
Tocană de cartofi cu roșii, rucola și busuioc
Cartofii se fierb în apă cu sare 20 de minute. Zucchini se călește împreună cu ciupercile într-un wok, cu puțin ulei pentru 4-5 minute. Se sărează și se piperează. Mugurii de pin se prăjesc într-o tigaie cu puțin ulei până prind...
Pizza cu pui și spanac
Drojdia se fărâmă într-o farfurie și se adaugă sarea. Se amestecă cu o furculiţă până se lichefiază. Într-un bol se așează făina, se face o mică adâncitură în mijloc şi se adaugă drojdia, apa, zahărul, uleiul, oregano şibusuioc. Se...
Spaghete Caprese cu Mini- chiftele
Carnea tocată se amestecă cu oul, uleiul, parmezanul, pesmetul, usturoiul, busuiocul, oregano, sare și piper și se modelează în mini- chifteluțe care se așează într-o tavă și se gătesc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 10-15 minute. ...
Salată egipteană de fasole
Usturoiul se amestecă cu prazul, cuminul, pătrunjelul, sucul de lămâie, uleiul, sarea și piperul. Acest amestec se toarnă peste fasole, se amestecă, iar la final se adaugă și castraveții și ouăle.
Stamppot cu păstârnac și praz
Păstârnacul și usturoiul se așează într-o tavă și se stropesc cu 2 linguri de ulei. Se introduce tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 20 de minute. Între timp, se fierb cartofii împreună cu prazul în apă sărată pentru...
Tartă cu măr şi caramel sărat
Cu ajutorul unui mixer electric, se mixează untul cu zahărul până se albeşte. Se adaugă făina, oul, sarea și vanilia şi se amestecă până la omogenizare. Se înveleşte aluatul în folie alimentară şi se lasă la frigider 2 ore. După expirarea timpului, se...
Mic dejun by Gordon Ramsay
Într-un wok/ tigaie se încălzește puțin ulei de măsline și se așează ramura de roșii și ciupercile. Se presară sare și piper și se lasă la gătit 4 minute pe parte. Pâinea se prăjește până prinde o culoare aurie. Într-o cratiță cu...
Tocăniţă indoneziană de somon
Somonul se acoperă cu sare, 1 lingură de suc de lămâie, turmenic și pătrunjel. Se îmbracă apoi cu făină și se prăjește în puțin ulei 1-2 minute, până prinde culoare, dar nu este complet gătit. Se scot bucățile de pește pe prosoape de hârtie. ...
Kumpir- Cartof umplut
Cartofii nu se curăță de coajă și se spală bine. Se înțeapă din loc în loc cu o furculiță. Se așează fiecare cartof în folie de aluminiu, se presară sare, piper și ulei de măsline și se împachetează folia ca la papillotes, acoperind complet cartofii. Se...
Mămăligă de primăvară
2 căni de supă se pun la fiert cu puțină sare. Când începe să fierbă se dă focul la mic și se adaugă treptat mălaiul sau făina de porumb, amestecând cu telul. Se acoperă și se lasă la gătit 10 minute. Se amestecă frecvent 30-40 de minute până când...
Pui cu sos de muștar by Miha
Într-un mojar se amestecă usturoiul cu sare. Se adaugă uleiul puțin câte puțin până la încorporare completă, amestecând continuu. Se amestecă apoi cu muștarul și cimbru. Se acoperă pieptul de pui cu mixul de usturoi obținut anterior, se așează...
Tagliatelle cu dovlecel galben
Într-un robot de bucătărie, se amestecă și toacă pătrunjelul, busuiocul, usturoiul, uleiul de măsline, coaja și sucul de lime. Pastele se fierb în apă cu multă sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Într-un wok se încălzește puțin ulei de...
Stir-fry cu pui, muguri de fasole şi legume
Într-un wok se încălzește uleiul. Se adaugă usturoiul și se lasă la infuzat, la foc mic 1-2 minute, fără ca acesta să se ardă. Se adaugă carnea și se dă focul la mediu spre mare. Se amestecă frecvent până când devine ușor albă. Se adaugă morcovul și...
Chifle chinezești (la aburi) cu pui fript
Într-un bol, se amestecă făina cu sarea, zahărul și drojdia. Se adaugă apa amestecată cu uleiul, puțin câte puțin amestecând pentru a obține un aluat omogen. Dacă mai este nevoie mai adăugați apă sau făină pentru optimizarea compoziției. Se transferă aluatul...
Salată light de cartofi
Cartofii se fierb în apă cu usturoiul tocat și 1 lingură de oțet până când furculiță intră ușor în ei, dar nu se sfărâmă. Între timp, se amestecă cu telul sucul și coaja de lămâie cu restul de oțet, muștarul, sare și piper....
Peşte în crustă de ierburi proaspete
Într-un robot de bucătărie, se amestecă și toacă pătrunjelul, busuiocul, usturoiul, uleiul de măsline, coaja și sucul de la 1 lime. Ciupercilor li se îndepărtează cu grijă piciorușul, astfel încât pălăria să rămână intactă. Se...
Peşte în curry verde thailandez
Într-un wok se topește uleiul de cocos la foc mediu. Se adaugă morcovul și ceapa și se călesc până se înmoaie. Se adaugă pasta de curry verde, se amestecă pentru omogenizare și se gătește 1 minut. Se adaugă laptele de cocos, se aduce la punctul de fierbere,...
Pachețele de primăvară cu somon afumat
Fasolea se fierbe în apă cu sare pentru 2 minute. Se spală sub jet de apă rece. Foile de orez se înmoaie una câte una în apă rece până devin maleabile. Se așează o bucată de somon spre unul dintre capete. Deasupra se așează fasole...
Rizotto cu trufe
Într-o tigaie se încălzește uleiul. Se adaugă orezul și se călește 2-3 minute. Se toarnă vinul puțin câte puțin, amestecând din când în când. Se adaugă apa turnând câte puțin cu un polonic, amestecând ușor după...
Supă uşoară de primăvară
Ceapa se călește în ulei de măsline 2 minute. Se adaugă usturoiul și oregano și se lasă maxim 1 minut. Se adaugă carotele și zucchini. Se gătesc 5-6 minute. Se adaugă roșia, mazărea și 1,5 litri apă. Se aduce supa la punctul de fierbere, se reduce focul la mic și se lasă...
Spanac COS ( Ceapă- Ouă- Somon)
Ouăle se bat cu puțin piper și se toarnă într-o tigaie cu puțin ulei de măsline încălzit la foc mediu spre mic. Se lasă câteva secunde până când baza începe să devină fermă. Se adaugă somonul și ceapa, iar cu ajutorul unei spatule se...
Clătite cu champagne
Se amestecă făina cu sarea şi zahărul. Separat se amestecă laptele cu untul și ouăle. Peste mixul de lapte se adaugă treptat mixul de făină. La final se adaugă champagne şi se amestecă până la omogenizare. Compoziţia ar trebui şă aibă consistenţă fluidă, dar onctuoasă....
Friptură de vită cu garnitură de cartofi rustici
Friptura de vita se acoperă cu piper, oregano și busuioc. Se introduc bucățile de friptura de vita în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pe raftul superior, pentru 2 minute pe fiecare parte. Se presară sare peste friptura de vita, se învelește tava în...
Burger picant de pui
Carnea de pui se amestecă și se mărunțește, cu ajutorul unui robot de bucătărie, împreună cu ceapa, usturoiul, piureul de roșii, oul, jalapeno, sare și piper. Se formează 3 bile de compoziție de mărimea palmei care se presează apoi cu două degete până devine...
Salată Chef
Într-un bol se amestecă mixul de salată și legumele și se așează pe o farfurie. Se așează bucățile de ou și tonul și se toarnă deasupra dressingul. Se servește imediat.
Salată cu somon
Somonul sărat și piperat se coace în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 7 minute. Se îndepărtează pielea și se lasă să se răcească. Între timp se amestecă mixul de salată cu roșia, castravetele și ardeiul. Separat se amestecă uleiul...
Dim Sum cu pui și lemongrass
Cu ajutorul unui robot de bucătărie se taie și amestecă puiul împreună cu ardeiul, ghimbirul, chili, lemongrass, usturoiul și ceapa. Se adaugă apoi uleiul de susan și sosul de soia. Se amestecă până la omogenizare. Se ia o bucată de aluat și se udă marginile...
Supă thailandeză Tom Yom (vegetariană)
Într-o oală se pun la fiert 2 litri de apă cu sare. Se adaugă ghimbirul. lemongrass, frunzele de lime, usturoiul și chili. După ce începe să fiarbă, se dă focul la mic și se lasă 7-8 minute, până când aromele au infuzat supa. Ciupercile shiitake se...
Spaghete cu pui în sos onctuos
Puiul acoperit cu sare și piper se rumenește bine pe toate părțile la foc mediu, 5-6 minute, până prinde o culoare aurie. Se scoate pe o farfurie și se lasă la răcit. Spaghetele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj în apă cu 3/4 lingură de sare și se...