Se amestecă toate ingredientele necesare pentru chiftele cu puțină apă caldă, folosind o furculiță, apoi cu mâinile se formează mici bile de mărimea dorită.
Într-o tigaie se toarnă îndeajuns ulei pentru a prăji chiftele. Se gătesc până devin ușor maronii, apoi se scot pe prosoape de hârtie.
Se aruncă uleiul folosit la prăjit, dar nu se curăță tigaia. În aceeași tigaie, se toarnă puțin ulei de măsline, apoi se adaugă ceapa care se sotează 5-10 minute, până devine sticloasă.
Se adaugă usuturoiul care se gătește pentru 1 minut. Se adaugă vinul și se lasă 3 minute la foc mare, până când tot alcoolul s-a evaporat. Se adaugă roșiile, pătrunjelul, sare și piper.
Se așează chiftelele înapoi în tigaie, se acoperă și se lasă la foc mic 25-30 de minute până când chiftele sunt gătite în interior.
Spaghetele se gătesc conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Se servesc cu sos, chiftele, parmezan ras și pătrunjel proaspăt.