Un preparat simplu de făcut, cu arome și culori care se complimentează perfect.
Într-un blender, se amestecă fulgii de chilli/ piri piri cu usturoiul și partea albă a tulpinii de praz, până când compoziția este omogenă. Se adaugă uleiul și puțină sare și se mai amestecă cu blenderul până devine o emulsie.
Pulpele de pui se crestează până la os și se sărează. Se acoperă cu emulsia obținută anterior și se lasă la marinat minim 10 minute la temperatura camerei.
Se introduc apoi în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 20-25 de minute pe raftul din mijloc al cuptorului, apoi se mută tava pe raftul superior și se lasă2-3 minute. Se lasă la odihnit, în cuptor 5-10 minute.
Pentru salsa, se amestecă rubarba cu castravetele, coriandru, mierea, uleiul de măsline, sucul de lime, piper, sare și partea verde a tulpinii de praz. Se lasă 10 minute, apoi se consumă împreună cu pulpele de pui.
1
Marinarea cărnii nu este obligatorie
2
În salsa puteți adăuga și mango sau avocado
3
Calorii pe porție: ~400