Într-un mojar, se amestecă 2 căței de usturoi cu puțină sare grunjoasă, crenguțele de cimbru și 1 crenguță de rozmarin, până rezultă o pastă omogenă. Se ung costițele cu emulsia obținută anterior și se lasă la marinat minim 1 oră.
Într-o tavă, se așează rondelele de morcovi, apoi restul de rozmarin, costițele de miel și 2 căței de usturoi cu tot cu coajă și se stropește cu vin și 30 ml apă.
Se introduce în cuptorul preîncălzit la 210 de grade Celsius, pentru 30 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului. Se lasă la odihnit încă 10 minute în cuptor.
Cartofii se fierb 5 minute în apă fierbinte cu sare.
Untul se topește într-o tigaie și când nu mai face spumă se adaugă cartofii. Se lasă 3-4 minute la foc mediu spre mare, apoi se întorc și se mai lasă câteva minute.
Se toarnă în tigaie 20 ml apă și se acoperă imediat. Se lasă 4 minute, scuturând tigaia din când în când.
Se ia tigaia de pe foc, se adaugă usturoiul tocat şi rozmarinul, se acoperă și se lasă la infuzat 5-10 minute.
Costițele de miel se ornează cu frunze de mentă proaspătă și se servesc alături de cartofii aromați.
1
Puțeți colecta sosul din tava în care s-au gătit costițele și să-l fierbeți la foc mediu spre mic până scade la jumătate, apoi să îl amestecați cu creme fraiche, sare și piper pentru a obține un sos onctuos pentru acest preparat.
2
Vin recomandat: acelasi folosit în timpul preparării