Quesadilla este un preparat rapid, originar din Mexic și care se traduce printr-o tortilla umplută neapărat cu brânza, restul ingredientelor putând varia în funcție de preferințe. De obicei, aceasta se consumă cu salsa și iaurt.
Bucățile de carne presărate cu sare și piper, se frig în tigaie în puțin ulei, până prind o culoare aurie.
Într-o tigaie se încălzește puțin ulei de măsline, se adaugă ceapa și se găteste la foc mic pentru 10-15 minute, până când ceapa are o culoare brun închis, amestecând continuu pentru a evita arderea acesteia.
Tortilla se unge pe ambele părți cu unt. Se așează într-o tigaie, la foc mediu. Se întoarce pe cealaltă parte dupa 2-3 minute. Se presară brânză pe toată suprafața, având grija ca și extremitățile să fie acoperite cu brânză.
Se așează fâșii de ardei copt pe jumătate din suprafața tortillei, apoi ceapă caramelizată, bucățile de curcan, iar la final roșiile cuburi. Se aduce cealaltă parte a tortillei peste roșii și se închide ca un portofel.
Se procedează la fel și cu cealaltă tortilla.
Pentru salsa, se amestecă roșiile cu ceapa, țelina, usturoiul, Jalapeno, coriandrul, sucul de lime și uleiul de măsline. Se presară sare și piper și se amestecă.
Ficare Quesadilla se taie în 3 bucăți și se servește imediat împreună cu salsa.
1
Ungerea tortillei cu unt asigură crearea unei Quesadilla crocante. Puteți sări peste această etapă și doar să le încălziți.
2
Umplutura poate varia, în funcție de preferințe, însă trebuie să conțină neapărat brânză pentru a asigura lipirea acesteia.
3
Este recomandat să purtați mănuși când tăiați Jalapeno pentru că acesta este foarte picant.
4
Cu cât salsa este făcută mai din timp, cu atât aromele vor fi mai intense.
5
Calorii pe porție: 500