Midii în stil luxemburghez

de Satisfyyourcravings in Fructe de mare, 13 Mai 2013 | 5227 vizualizari

 

De fiecare dată când intru în contact cu o ţară nouă, fie în mod direct, fie în mod indirect, încerc să aflu cât mai multe despre cultura acesteia, dar mai ales despre specificul bucătăriei naţionale. Luxemburg pare să nu aibă o bucătărie proprie prea dezvoltată, însă se simt influenţele franceze, precum şi cele germanice, iar în ultima vreme, chiar spaniole sau portugheze. Aşadar, din cele câteva preparate declarate tradiţional luxemburgheze, am ales să prepar aceste midii, gătite simplist, dar cu un gust care depăşeşte aşteptările.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg midii proaspete cu cochilie
  • 80 grame unt
  • 1 morcov mediu, tăiat rondele
  • 1 tulpină ţelină, tăiată rondele
  • 5 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 1 crenguță proaspătă de cimbru
  • 300 ml vin alb Riesling
  • 1/2 legătură pătrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii în stil luxemburghez:

Midiile se curăță de "barbă" şi se perie fiecare cochilie pentru a îndepărta murdăriile, etapă foarte importantă pentru că midiile se gătesc întregi. Cele sparte sau deschise care nu se închid când sunt lovite uşor, se aruncă.

Într-un mojar, se pasează 3 căței de usturoi cu puțină sare și se amestecă cu 40 de grame de unt. La final, se adaugă și puțin piper.

Într-o tigaie/ oală se încălzesc 40 grame unt. Când nu mai face spumă, se adaugă 2 căței de usturoi și ceapa și se sotează 3-4 minute. Apoi, se adaugă morcovul, țelina, cimbrul și 50 ml vin. Se aduce la punctul de fierbere și se gătesc 15 minute. 

Se adaugă midiile și restul de vin, se dă focul la mare și se acoperă. Se scutură tigaia/oala după 2-3 minute ca midiile să nu se prindă de baza tigăii/ oalei. Se mai lasă 3 minute, apoi se ia de pe foc și se adaugă pătrunjelul și untul aromatizat cu usturoi obținut anterior. 

Midiile care nu s-au deschis nu se consumă.

Se servesc imediat.

TIPS-URI

1

De obicei, acestea se consumă cu cartofi prăjiți și pâine cu unt și usturoi

2

Vin recomadat: Riesling

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii în stil luxemburghez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vinete cu fructe de mare