Acest preparat îmi aduce mult aminte de acasă, când mama mea îl pregătea cu mult drag pentru zile mai speciale.
Pentru pulpe:
Pentru cartofi:
Pulpele de pui se acoperă cu sare, piper, paprika și usturoi, se așează într-o caserolă și se adaugă vinul. Se lasă la marinat pentru minim 4 ore.
Cartofii și morcovii se acoperă cu sare, piper, ulei de măsline și ierburi și se așează într-o tavă. Se așează pulpele de pui printre legume, se toarnă marinata în tavă și puțină apă (50 ml).
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 225 de grade pentru 1 1/2 ore. Se lasă la odihnit 10 minute.
1
Se pot servi cu salată: eu am ales salată verde împreună cu măsline verzi cu usturoi, castravete, ulei de măsline şi oţet balsamic.
2
Este recomandat să se consume acelaşi vin pe care l-am folosit la marinere
3
Calorii porție: ~340