Brioşe aperitiv cu roşii uscate la soare şi Prosciutto di Parma

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 22 Mai 2013 | 4677 vizualizari

 

Aceste brioșe sunt perfecte pentru micul dejun.

 

INGREDIENTE

  • 75 grame făină de grâu
  • 2 linguri făină de porumb
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 2 roşii uscate la soare, scurse de ulei, tăiate în bucăţi mici
  • 3 felii de Prosciutto di Parma, fără grăsime, tăiate în bucăţi mici
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte degresat
  • 1 lingură chives proaspăt, tocat
  • 3 frunze de busuioc proaspăt, tocat
  • paprika
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioşe aperitiv cu roşii uscate la soare şi Prosciutto di Parma:

Făina de grâu se amestecă cu cea de porumb şi cu praful de copt şi se cerne. 

Oul se amestecă cu uleiul, laptele, sare şi piper. Se toarnă peste mixul de făină, se adaugă chives, busuiocul, roşiile şi Prosciutto şi se amestecă doar până devine omogen. 

Se ung 3 forme de brioşe cu ulei şi se toarnă compoziţia în fiecare.

Se gătesc la aburi, 8-10 minute, până trec testul scobitorii. Se lasă la răcit câteva minute în forme, apoi se scot și se pudrează cu paprika.

Se consumă atât calde, cât și reci.

TIPS-URI

1

Pot fi gătite și la cuptor, la 180 de grade Celsius pentru 20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioşe aperitiv cu roşii uscate la soare şi Prosciutto di Parma" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu cascaval,carnati afumati si gogosari murati