Banoffee Pie

de Satisfyyourcravings in Prajituri, 6 Mai 2013 | 6790 vizualizari

 

Cum nu am un cuptor potrivit pentru cozonaci, m-am gândit să fac o prăjitură cu ingredientele noastre preferate: banane şi caramel

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 170 grame biscuiţi digestivi
  • 90 grame unt topit
  • Pentru cremă:
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 1/2 lingură amidon
  • 75 grame zahăr brun vanilat
  • 350 ml lapte degresat
  • Pentru umplutură:
  • 2 banane mai mari, tăiate longitudinal
  • Pentru bezea:
  • 3 albuşuri
  • un praf de sare
  • 4 linguriţe de zahăr
  • seminţele de la o păstaie de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banoffee Pie:

Biscuiţii se sfărâmă cu ajutorul unui robot de bucătărie până au consistenţa nisipului. Se adaugă untul topit şi se amestecă pentru omogenizare. Cu acest amestec se tapetează o tavă cu fund detaşabil cu diametrul la 23 de centrimetri. Se lasă la frigider 1-2 ore. 

Pentru cremă, se amestecă gălbenușurile cu amidonul cu ajutorul unui tel. Se adaugă apoi 50 de ml de lapte și se amestecă.

Într-o cratită cu fund dublu se încălzește zahărul la foc mic, până când se topește. Se adaugă laptele rămas puțin câte puțin, amestecând continuu. Caramelul se va întări la contactul cu laptele, însă se va topi dacă amestecați frecvent la foc mic spre mediu.  Se lasă la răcit câteva minute. 

Se adaugă laptele caramel peste gălbenușuri puțin câte puțin, amestecând cu un tel, până la încorporarea completă. Se așează cratița înapoi pe foc mediu spre mic și se amestecă continuu cu un tel. Când începe să se îngroașe, se mai lasă 2-3 minute, timp în care se amestecă cu telul. Se ia de pe foc și se amestecă până se răcorește. 

Se toarnă crema peste blat și se introduce în frigider 2-3 ore. 

În momentul servirii, se așează bananele astfel încât să acopere toată suprafața prăjiturii. 

Albușurile de bat spumă cu sarea, zahărul și semințele de vanilie. Se toană peste prăjitură. 

 

TIPS-URI

1

Nu adaugați laptele caramel imediat peste gălbenușuri pentru că există riscul la acestea să se gătească, iar crema va fi un eșec.

2

Ca alternativă la bezea puteți folosi creme freche.

Daca ti-a placut reteta noastra "Banoffee Pie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu capsuni si banane