Soluţia rapidă de gogoşi pentru cei care au copii nerăbdători sau pofticioşi prin preajma (cum este cazul meu)
Se amestecă oul cu iaurtul, zahărul şi cu coaja de lămâie. Apoi se adaugă esenţa de rom şi se amestecă pentru omogenizare. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt în ploaie, amestecând pentru a nu face cocoloaşe.
Ar trebui să rezulte un aluat moale, care curge.
Se încălzeşte ulei într-o tigaie și cu o lingurița, se așează aluat în ulei.
Se prăjesc pe ambele părți câteva minute. Se scot pe prosoape de hârtie.
Le-am presărat cu zahăr brun amestecat cu scorțișoară pudră.
1
Nu puneți prea multe gogoși în tigaie, pentru că temperatura uleiul va scădea, iar acestea vor absorbi foarte mult ulei.
2
Verificați prima gogoașă pentru a optimiza timpul de prăjire și temperatura.