Se amesteca iaurtul cu untul de cocos, mierea, vanilia, apa de flori de trandafir.
Intr-o tavita punem o foaie de copt si pe ea asezam fructele, deasupra turnam compozitia de iaurt.
Punem tavita la congelator doua trei ore sau pana se congeleaza si se intareste perfect.
Scoatem prin...
Untul se topeste, se adauga laptele, coaja si zeama de portocale.
Faina se cerne, ouale le mixam cu praful de sare, vanilia si zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam usor compozitia lichida si la final faina si praful de copt.
Forma se unge, se tapeteaza cu hartie de copt si se pune...
Albusurile se bat spuma cu praful de sare, apoi ca pentru bezea cu zaharul si vanilia.
Untul se topeste la foc mic, se lasa deoparte.
Branza dulce se mixeaza cu galbenusurile, apoi se adauga smantana lingura cu lingura, coaja de lamaie, romul, urmeaza faina si grisul, untul topit,...
Foile se dezgheata.
Untul se topeste si se lasa deoparte.
Ouale se mixeaza cu un praf de sare si cu zaharul fix zece minute( atentie nu trisati :)))) le vrem pufoase.
Se pune iaurtul, lingura cu lingura in compozitia de ou, mixam cu un tel cu grija sa nu dea inapoi, apoi vanilia,...
Eu am topit untul intr-un vas( ibric maricel), apoi in el am topit ciocolata, am dat vasul deoparte, am lasat putin la racit.
Ouale le-am adaugat in ciocolata pe rand, am amestecat bine cu telul dupa fiecare, apoi am pus zaharul, vanilia( am razuit batonul dupa ce l-am crestat) si la final...
Se pune apa intr-un vas la foc mic, cand se infierbanta usor se adauga zaharul si vanilia si se amesteca pana se topeste, se lasa sa fiarba fix 10 minute dupa ce a inceput sa dea in clocot.
Se trage vasul de pe foc, se pune untul si untul de cacao, se amesteca pana se topesc.
Intr-un vas...
Acum ce sa va spun despre numarul de portii...ies atatea cat va lasa inima sa taiati :)))...si sa dati ! :)))))
Pregatim intai si cantarim toate ingredientele. Cernem faina, radem coaja de lamaie si stoarcem zeama, cantarim laptele.
Se pune untul intr-un vas la foc mic si se topeste,...
Crema: Ouale, vanilia, zaharul, se amesteca cu un tel, se adauga faina, amidonul si 100 ml lapte rece din total, se omogenizeaza bine. Restul de lapte se infierbanta si in el se toarna compozitia cu ou. Se amesteca vartos, va incepe sa se lege ca o ciulama mai grosuta,...
Din aceasta cantitate mie mi-a iesit o tava de fursecuri.
Se cerne faina intr-un vas, se adauga restul ingredientelor si se framanta aluatul, apoi se infaineaza usor, se pune in folie si se da la rece 30 de minute.
Se scoate aluatul se imparte in 4 bucati se pastreaza una cu care se...
Blatul se prepara simplu: amestecam toate ingredientele si framantam un aluat pe care il infainam usor , il infoliem si-l dam la rece 30 de minute.
Crema de branza: Se pun ingredientele intr-un bol si se amesteca cu un tel pana la omogenizare.
Aluatul pentru blat se intinde pe o foaie de...
In sirop se fierb la foc mic perele jumatati pana se inmoaie.
Se prepara sosul de ciocolata, intr-un vas se topeste untul ( cel de cocos si de cacao), se adauga cacaoa vanilia si siropul de artar si se omogenizeaza.
Se asaza perele pe platou, se pune sosul deasupra si se decoreaza cu...
Din aceasta cantitate ne ies doua tavi de rotite de pizza, cam pentru 6 persoane.
Preparam aluatul de pizza: cernem faina intr-un vas mare, punem la mijloc drojdia, deasupra zaharul, pe margine sarea si uleiul si turnam apa calduta, framantam un aluat usor elastic, daca mai...
Untul se mixeaza cu zaharul pudra si vanilia timp de 3 minute sau pana se inmoaie si se omogenizeaza( compozitia e mai densa).
Se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Se pune faina, sarea, se mixeaza in continuare, apoi pudra de cacao, praful de copt si la final laptele putin...
Se mixeaza ouale cu un praf de sare( 30 sec) apoi cu zaharul, vanilia, coaja de portocala jumatate din cantitatea de lapte, amidonul, faina, praful de copt, cealalta jumatate din cantitatea de lapte si la final untul topit.
Se pune ulei in tigaie( un strop) si se prajesc...
Intr-un vas se topeste untul ( 75 gr.) in el se pune zaharul care se caramelizeaza usor.
Intr-un ibric larg se pune amidonul si se toarna laptele putin cate putin, se pune si vanilia, se amesteca pana la omogenizare si se incalzeste usor, se toarna peste caramel si se tine pe foc pana se...
Ouale se mixeaza cu un praf de sare 1 minut, apoi cu zaharul brun si vanilia 3 minute, se adaga cacaoa, apoi faina si la final laptele dulce.
Se unge cu unt foaia de copt, se asaza pe tava cuptorului si se toarna aluatul. Se coace 12 minute la 180 de grade.
Se scoate cu tot cu foaia...
Orezul se spala se scurge si se fierbe in 3 cani mari de apa, pana ramane aproape fara lichid (atentie sa nu-l ardeti), se da deoparte, se scurge (daca mai aveti ce) si se amesteca cu o cana de lapte, se mai lasa pe foc mic sa dea cateva clocote, se adauga zahar, vanilie, coaja de lamaie ,...
Intr-un bol amestecam branza cu un tel, adaugam smantana, amestecam , apoi zaharul, coaja de lamaie, vanilia, praful de sare. Omogenizam compozitia si punem ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.Punem faina, praful de copt si la final zeama de lamaie. Amestecam bine compozitia cu...
Se prepara atat de usor...si e delicioasa!
Merele, se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare.
Se pun toate ingredientele pe rand in vasul de framantat, untul rece se da pe razatoare, faina se cerne, se amesteca putin si se framanta aluatul pana ce nu se mai lipeste de maini,...
Ouale se mixeaza 30 de secunde cu un praf de sare, se adauga zaharul pudra, coaja de lamaie si vanilia si se mixeaza timp de zece minute.
Intre timp se topeste untul intr-un vas la foc mic, in el se topeste ciocolata si se da vasul deoparte, se adauga cacaoa trecuta prin sita si se amesteca...
Preparare Reteta de mucenici moldovenesti cu aluat dospit, insiropati cu sirop de rom si vanilie
Se prepara maiaua din faina, zahar si drojdie si se lasa 15 minute la crescut la loc cald in bucatarie.
Laptele se incalzeste si in el se topeste zaharul, se adauga si untul si se topeste si...
Se ia o forma de chec, se unge la baza cu putin ulei vegetal si se asaza o folie de prospetime( eu am dublat-o) cu marginile sa atarne peste ea.
Intr-un vas mic, se pune zaharul impreuna cu 4 linguri de apa si se lasa acesta sa se topeasca apoi sa dea in clocot timp de 2 minute.
Se bat...
Untul se topeste intr-un vas la foc mic.
Ciocolata se topeste intr-un vas pe baie de aburi.
Ouale se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si vanilia si se mixeaza 5 minute.
Se pune smantana, coaja de portocala si se mai mixeaza putin, apoi se pune si untul.
Se...
Urda se amesteca cu branza, ouale, vanilia, coaja de portocale si zaharul, se omogenizeaza si se lasa deoparte.
Untul se topeste la foc mic si in el se pune sucul de portocale.
In vasul de mixer se pun ouale, praful de sare si zaharul si se mixeaza 3 minute. Se adauga smantana,...
Preparati clatitele se lasati-le deoparte.
Pregatim crema:
Se amesteca ouale cu zaharul, amidonul si o parte din lapte (150 ml) plus vanilia, se infierbanta restul de lapte intr-un vas si se toarna in fir subtire peste el compozitia pregatita mai inainte. Se amesteca pana se ingroasa, se...
Este o prajitura extrem de simplu de preparat...insa va garantez ca va bateti pe ea pana la ultima bucatica:)))))....asta-i viata! :D:))))
Intr-un vas larg topim untul la foc mic, apoi in el topim ciocolata, apoi adaugam zaharul, amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Turnam usor...
Aluatul de clatite:
Ouale se mixeaza cu un praf de sare, cu iaurtul, zaharul, vanilia, 150 g faina, nutella, cacaoa, laptele, se adauga apoi restul de faina, praful de copt si apa minerala cu bule.
Se topeste untul in tigaie la foc mic si se toarna peste aluatul de clatite,...
Branza dulce se amesteca cu laptele condensat, cu galbenusurile, apoi cu untul topit.
Se cantareste amidonul si se adauga peste compozitia de branza, urmeaza praful de copt, praful de sare, fulgii de cocos, vanilia, coaja de portocala, apoi se amesteca pana la omogenizare.
Albusurile...
Topim untul intr-un ibric, dam vasul deoparte si in el topim fulgii de ciocolata, apoi adaugam si cacaoa si amestecam bine pana la omogenizare.
Intr-un vas de mixer, punem ouale, apoi laptele condensat, amestecam cu un tel sau cu mixerul (cum dorim), adaugam iaurtul, vanilia, faina, praful de...
Se cerne faina intr-un vas larg, untul rece se da pe razatoare, se pune cu oul si galbenusul, smantana, zaharul, vanilia, coaja si zeama de portocala, praful de copt si faina si se framanta aluatul pana la omogenizarea perfecta, se mai infaineaza putin si se da la rece pana se pregateste...
Felii de iaurt inghetat cu cocos si fructe de padure
Se amesteca iaurtul cu untul de cocos, mierea, vanilia, apa de flori de trandafir. Intr-o tavita punem o foaie de copt si pe ea asezam fructele, deasupra turnam compozitia de iaurt. Punem tavita la congelator doua trei ore sau pana se congeleaza si se intareste perfect. Scoatem prin...
Tort cu nutella
Untul se topeste, se adauga laptele, coaja si zeama de portocale. Faina se cerne, ouale le mixam cu praful de sare, vanilia si zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam usor compozitia lichida si la final faina si praful de copt. Forma se unge, se tapeteaza cu hartie de copt si se pune...
Pasca cu branza dulce si smantana fara aluat
Albusurile se bat spuma cu praful de sare, apoi ca pentru bezea cu zaharul si vanilia. Untul se topeste la foc mic, se lasa deoparte. Branza dulce se mixeaza cu galbenusurile, apoi se adauga smantana lingura cu lingura, coaja de lamaie, romul, urmeaza faina si grisul, untul topit,...
Placinta cu iaurt
Foile se dezgheata. Untul se topeste si se lasa deoparte. Ouale se mixeaza cu un praf de sare si cu zaharul fix zece minute( atentie nu trisati :)))) le vrem pufoase. Se pune iaurtul, lingura cu lingura in compozitia de ou, mixam cu un tel cu grija sa nu dea inapoi, apoi vanilia,...
Negresa cu marshmallows
Eu am topit untul intr-un vas( ibric maricel), apoi in el am topit ciocolata, am dat vasul deoparte, am lasat putin la racit. Ouale le-am adaugat in ciocolata pe rand, am amestecat bine cu telul dupa fiecare, apoi am pus zaharul, vanilia( am razuit batonul dupa ce l-am crestat) si la final...
Fudge de ciocolata cu alune
Se pune apa intr-un vas la foc mic, cand se infierbanta usor se adauga zaharul si vanilia si se amesteca pana se topeste, se lasa sa fiarba fix 10 minute dupa ce a inceput sa dea in clocot. Se trage vasul de pe foc, se pune untul si untul de cacao, se amesteca pana se topesc. Intr-un vas...
Chec delicios cu lamaie si glazura fina
Acum ce sa va spun despre numarul de portii...ies atatea cat va lasa inima sa taiati :)))...si sa dati ! :))))) Pregatim intai si cantarim toate ingredientele. Cernem faina, radem coaja de lamaie si stoarcem zeama, cantarim laptele. Se pune untul intr-un vas la foc mic si se topeste,...
Rulada elvetiana de ciocolata cu crema de lamaie si fulgi de cocos
Crema: Ouale, vanilia, zaharul, se amesteca cu un tel, se adauga faina, amidonul si 100 ml lapte rece din total, se omogenizeaza bine. Restul de lapte se infierbanta si in el se toarna compozitia cu ou. Se amesteca vartos, va incepe sa se lege ca o ciulama mai grosuta,...
Fursecuri cu gem de caise
Din aceasta cantitate mie mi-a iesit o tava de fursecuri. Se cerne faina intr-un vas, se adauga restul ingredientelor si se framanta aluatul, apoi se infaineaza usor, se pune in folie si se da la rece 30 de minute. Se scoate aluatul se imparte in 4 bucati se pastreaza una cu care se...
Prajitura cu ciocolata, branza dulce si fructe de padure
Blatul se prepara simplu: amestecam toate ingredientele si framantam un aluat pe care il infainam usor , il infoliem si-l dam la rece 30 de minute. Crema de branza: Se pun ingredientele intr-un bol si se amesteca cu un tel pana la omogenizare. Aluatul pentru blat se intinde pe o foaie de...
Pere in sos de ciocolata si sirop de artar
In sirop se fierb la foc mic perele jumatati pana se inmoaie. Se prepara sosul de ciocolata, intr-un vas se topeste untul ( cel de cocos si de cacao), se adauga cacaoa vanilia si siropul de artar si se omogenizeaza. Se asaza perele pe platou, se pune sosul deasupra si se decoreaza cu...
Rotite de pizza cu oregano
Din aceasta cantitate ne ies doua tavi de rotite de pizza, cam pentru 6 persoane. Preparam aluatul de pizza: cernem faina intr-un vas mare, punem la mijloc drojdia, deasupra zaharul, pe margine sarea si uleiul si turnam apa calduta, framantam un aluat usor elastic, daca mai...
Muffins cu oua de ciocolata
Untul se mixeaza cu zaharul pudra si vanilia timp de 3 minute sau pana se inmoaie si se omogenizeaza( compozitia e mai densa). Se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Se pune faina, sarea, se mixeaza in continuare, apoi pudra de cacao, praful de copt si la final laptele putin...
Clatite inimoase
Se mixeaza ouale cu un praf de sare( 30 sec) apoi cu zaharul, vanilia, coaja de portocala jumatate din cantitatea de lapte, amidonul, faina, praful de copt, cealalta jumatate din cantitatea de lapte si la final untul topit. Se pune ulei in tigaie( un strop) si se prajesc...
Budinca caramel cu ciocolata
Intr-un vas se topeste untul ( 75 gr.) in el se pune zaharul care se caramelizeaza usor. Intr-un ibric larg se pune amidonul si se toarna laptele putin cate putin, se pune si vanilia, se amesteca pana la omogenizare si se incalzeste usor, se toarna peste caramel si se tine pe foc pana se...
Rulada elvetiana cu doua feluri de ciocolata
Ouale se mixeaza cu un praf de sare 1 minut, apoi cu zaharul brun si vanilia 3 minute, se adaga cacaoa, apoi faina si la final laptele dulce. Se unge cu unt foaia de copt, se asaza pe tava cuptorului si se toarna aluatul. Se coace 12 minute la 180 de grade. Se scoate cu tot cu foaia...
Crema de orez cu lapte
Orezul se spala se scurge si se fierbe in 3 cani mari de apa, pana ramane aproape fara lichid (atentie sa nu-l ardeti), se da deoparte, se scurge (daca mai aveti ce) si se amesteca cu o cana de lapte, se mai lasa pe foc mic sa dea cateva clocote, se adauga zahar, vanilie, coaja de lamaie ,...
Cheesecake cu lamaie delicios
Intr-un bol amestecam branza cu un tel, adaugam smantana, amestecam , apoi zaharul, coaja de lamaie, vanilia, praful de sare. Omogenizam compozitia si punem ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.Punem faina, praful de copt si la final zeama de lamaie. Amestecam bine compozitia cu...
Prajitura cu mere scortisoara si portocala
Se prepara atat de usor...si e delicioasa! Merele, se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare. Se pun toate ingredientele pe rand in vasul de framantat, untul rece se da pe razatoare, faina se cerne, se amesteca putin si se framanta aluatul pana ce nu se mai lipeste de maini,...
Prajitura fina cu ciocolata si zmeura
Ouale se mixeaza 30 de secunde cu un praf de sare, se adauga zaharul pudra, coaja de lamaie si vanilia si se mixeaza timp de zece minute. Intre timp se topeste untul intr-un vas la foc mic, in el se topeste ciocolata si se da vasul deoparte, se adauga cacaoa trecuta prin sita si se amesteca...
Reteta de mucenici moldovenesti cu aluat dospit, insiropati cu sirop de rom si vanilie
Preparare Reteta de mucenici moldovenesti cu aluat dospit, insiropati cu sirop de rom si vanilie Se prepara maiaua din faina, zahar si drojdie si se lasa 15 minute la crescut la loc cald in bucatarie. Laptele se incalzeste si in el se topeste zaharul, se adauga si untul si se topeste si...
Parfait napolitan cu 3 feluri de ciocolata
Se ia o forma de chec, se unge la baza cu putin ulei vegetal si se asaza o folie de prospetime( eu am dublat-o) cu marginile sa atarne peste ea. Intr-un vas mic, se pune zaharul impreuna cu 4 linguri de apa si se lasa acesta sa se topeasca apoi sa dea in clocot timp de 2 minute. Se bat...
Briose cu ciocolata
Untul se topeste intr-un vas la foc mic. Ciocolata se topeste intr-un vas pe baie de aburi. Ouale se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si vanilia si se mixeaza 5 minute. Se pune smantana, coaja de portocala si se mai mixeaza putin, apoi se pune si untul. Se...
Prajitura cu branza dulce, urda si portocale
Urda se amesteca cu branza, ouale, vanilia, coaja de portocale si zaharul, se omogenizeaza si se lasa deoparte. Untul se topeste la foc mic si in el se pune sucul de portocale. In vasul de mixer se pun ouale, praful de sare si zaharul si se mixeaza 3 minute. Se adauga smantana,...
Crepes suzette cu crema de lamaie si sirop parfumat de citrice
Preparati clatitele se lasati-le deoparte. Pregatim crema: Se amesteca ouale cu zaharul, amidonul si o parte din lapte (150 ml) plus vanilia, se infierbanta restul de lapte intr-un vas si se toarna in fir subtire peste el compozitia pregatita mai inainte. Se amesteca pana se ingroasa, se...
Negresa cu crema de branza dulce si portocala
Este o prajitura extrem de simplu de preparat...insa va garantez ca va bateti pe ea pana la ultima bucatica:)))))....asta-i viata! :D:)))) Intr-un vas larg topim untul la foc mic, apoi in el topim ciocolata, apoi adaugam zaharul, amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Turnam usor...
Clatite cu nutella
Aluatul de clatite: Ouale se mixeaza cu un praf de sare, cu iaurtul, zaharul, vanilia, 150 g faina, nutella, cacaoa, laptele, se adauga apoi restul de faina, praful de copt si apa minerala cu bule. Se topeste untul in tigaie la foc mic si se toarna peste aluatul de clatite,...
Prajitura minunata cu branza dulce si ciocolata
Branza dulce se amesteca cu laptele condensat, cu galbenusurile, apoi cu untul topit. Se cantareste amidonul si se adauga peste compozitia de branza, urmeaza praful de copt, praful de sare, fulgii de cocos, vanilia, coaja de portocala, apoi se amesteca pana la omogenizare. Albusurile...
Prajitura Shoko-Cioco
Topim untul intr-un ibric, dam vasul deoparte si in el topim fulgii de ciocolata, apoi adaugam si cacaoa si amestecam bine pana la omogenizare. Intr-un vas de mixer, punem ouale, apoi laptele condensat, amestecam cu un tel sau cu mixerul (cum dorim), adaugam iaurtul, vanilia, faina, praful de...
Prajitura frageda cu mere si scortisoara
Se cerne faina intr-un vas larg, untul rece se da pe razatoare, se pune cu oul si galbenusul, smantana, zaharul, vanilia, coaja si zeama de portocala, praful de copt si faina si se framanta aluatul pana la omogenizarea perfecta, se mai infaineaza putin si se da la rece pana se pregateste...