O bunatate de prajitura la care va invit cu drag....e delicioasa si miroase divin!
Umplutura:
Se cerne faina intr-un vas larg, untul rece se da pe razatoare, se pune cu oul si galbenusul, smantana, zaharul, vanilia, coaja si zeama de portocala, praful de copt si faina si se framanta aluatul pana la omogenizarea perfecta, se mai infaineaza putin si se da la rece pana se pregateste umplutura.
Merele se spala si se razuie pe razatoarea mare cu tot cu coaja, se lasa vasul deoparte.
Aluatul se imparte in doua bucati aproximativ egale.
Pe hartia de copt se presara faina la fel si pe sucitor, veti avea nevoie poate chiar de mai multa, se intinde foaia cat baza tavii (eu am folosit o tava ceramica dreptunghiulara).
Tava se unge cu unt, se rastoarna aluatul direct de pe hartia de copt si se mai asaza cu mana, daca este nevoie.
Se intinde si foaia ramasa in acelasi mod.
Se pun merele, se presara zaharul, vanilia si scortisoara si deasupra cealalta foaie de aluat.
Se inteapa foaia din loc in loc, usor cu o furculita si se coace prajitura in jur de 40 sau 45 de minute. Se lasa la racit si se portioneaza.
Prajitura se poate manca si calda.
Sper sa va placa prajitura la fel de mult cum ne-a placut si noua!