Chec delicios cu lamaie si glazura fina

de RuxyRux in Dulciuri, 8 Apr 2016 | 6813 vizualizari

 

Mmmmmmmm....sa vedem cum il putem descrie : incredibil de pufos, cu gust intens de lamaie deosebit de bun, cu glazura fina delicioasa de frisca si lamaie....minunat, si de neuitat..... o reteta betoooon, garantez pentru ea si-o recomand din toata inima de bucataras!

 

INGREDIENTE

  • 160 gr. unt gras( 82%)
  • 240 gr. zahar pudra
  • 300gr. faina patiserie
  • 4 oua( de tara daca aveti)
  • 175 ml lapte
  • 2 lamai zeama si coaja( bio)
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • vanilie

Glazura:

  • 65 gr. zahar pudra
  • 4 linguri frisca lichida indulcita
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • un praf de vanilie
  • coaja razuita de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec delicios cu lamaie si glazura fina:

Acum ce sa va spun despre numarul de portii...ies atatea cat va lasa inima sa taiati :)))...si sa dati ! :))))) 

Pregatim intai si cantarim toate ingredientele. Cernem faina, radem coaja de lamaie si stoarcem zeama, cantarim laptele.

Se pune untul intr-un vas la foc mic si se topeste, apoi se adauga laptele si la sfarsit zeama si coaja de lamaie, il pastram la cald.

Ouale se mixeaza 1 minut cu praful de sare, apoi se adauga zaharul si vanilia si se lucreaza  pana devin cremoase si isi dubleaza volumul( sapte minute). Se pune compozitia lichida de unt lapte si lamaie cu mixerul pe viteza mica( asta ca sa nu va stropiti), urmeaza faina si praful de copt.

Forma se unge cu unt si se toarna compozitia.

Checul se coace la 170 de grade pentru o ora( probati cu un betisor de bambus de frigarui, checul este inalt si nu merge cu scobitoarea).

Scoatem checul de la cuptor si il lasam sa se raceasca complet.

Intre timp preparam glazura: punem zaharul pudra intr-un vas, adaugam frisca cate putin si  amestecam cu un tel pana se lichefiaza complet, adaugam zeama de lamaie lingura cu lingura si la final praful de vanilie.

Glazura se adauga peste chec si se niveleaza cu o spatula, daca doriti sa curga in valuri peste chec  dublati cantitatile :)))))...alegerea va apartine! La final razuiti coaja de lamaie si...mancati cu moderatie, e prea bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec delicios cu lamaie si glazura fina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

anca_rm 1

11.04.2016, 09:52

un chec pufos si delicios

Bya Ralu 1

12.04.2016, 17:52

delicios

RuxyRux 1

14.04.2016, 20:54

Daaaa...incredibil! Un chec dupa care te topesti!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Impletitura cu nuca, mere, scortisoara, ciocolata