Incredibila, irezistibila....insensibila cu silueta...wow ce delicioasa!
Umplutura:
Decor:
Se prepara atat de usor...si e delicioasa!
Merele, se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare.
Se pun toate ingredientele pe rand in vasul de framantat, untul rece se da pe razatoare, faina se cerne, se amesteca putin si se framanta aluatul pana ce nu se mai lipeste de maini, pentru asta e posibil sa mai avem nevoie de inca doua trei linguri de faina in plus.
Tava se unge cu unt si se presara pe ea faina (tapetata clasic).
Se ia o foaie de copt( hartie pergament), se presara faina din belsug, pe ea se pune jumatate din aluat si se intinde cu sucitorul pe care am pus faina la dimensiunea tavii.
Se pun merele razuite, se adauga deasupra zaharul (presarat uniform), vanilia scortisoara si coaja de portocala, apoi deasupra se pune cealalta foaie de prajitura. Foaia se inteapa cu furculita deasupra si se coaceprajitura la 180 de grade timp de 45 de minute.
Prajitura se lasa la racit, se presara zahar pudra si scortisoara si se mananca cu pofta si placere! Merita, e deosebita!