Am gasit reteta aceasta pe net si cum imi plac castanele am zis sa o incerc.....e foarte buna, pufoasa si nu foarte dulce. Aaaaaaa, si dispare din tava cat ai clipi:)
Albusurile se bat bine cu 4 linguri de apa rece si un praf de sare. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza impreuna pana se topeste. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga la albusuri. Ingredientele uscate se amesteca bine, apoi se adauga treptat la oua amestecand usor. Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor cca 30 de minute. Se verifica cu scobitoarea daca este copt blatul.
Intre timp se pregateste budinca asa cum scrie pe ambalaj, apoi se lasa la racit amestecand mereu. Cand e aproape rece se adauga untul si piureul de castane dezghetat si se mixeaza pana la omogenizare.
Dupa ce blatul s-a racit se intinde crema peste el si se da la frigider cca un sfert de ora.
Se bate bine frisca si se intinde peste crema, iar deasupra se razuie ciocolata.