Galbenusurile se amesteca cu iaurtul, zaharul si vanilia, cu coaja de lamaie, apoi cu branza dulce, grisul in ploaie, amidonul si praful de copt. Vom pune si stafidele si agrisele.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga prin invaluire, usor, in compozitie.
Se unge...
Intr-o tigaie se topeste untul si in el se adauga zaharul pudra, vanilia apoi zeama si coaja de la portocale. Se tin ingredientele pe foc 3 minute pana se ingroasa foarte putin sosul, apoi se raceste usor.
In crema de branza se adauga jumatate din cantitatea de sos, o vom pune treptat si...
Blatul de tarta:
Am cernut faina intr-un vas larg, am razuit untul rece, am amestecat apoi cu oul, zaharul, vanilia si smantana si am framantat aluatul rapid pana la omogenizare, l-am infainat usor si l-am dat la rece pentru o jumatate de ora, timp in care am pregatit umplutura.
Umplutura...
Blatul:
Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu sarea si se mixeaza ca pentru bezea.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca pentru maioneza, apoi cu zaharul, laptele, cacaoa, faina, praful de copt si la final se adauga albusurile mixate.
Se toarna aluatul pe foaia de copt in tava...
Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza ca pentru bezea.
Untul se topeste intr-un vas si se raceste putin.
Galbenusurile se amesteca cu branza cremoasa, untul topit, amidonul, praful de copt, aromele coaja de portocala, vanilia, esenta de...
Untul se topeste, se trage vasul de pe foc si in el fierbinte se pune untul de cacao si ciocolata se omogenizeaza.
Ouale cu praful de sare, vanilia si zaharul se mixeaza 5 minute pana isi dubleaza volumul.
Se adauga laptele praf, se mixeaza putin, se adauga amidonul din nou se mixeaza...
Untul se topeste intr-un vas pe foc mic, se trage de pe aragaz, se adauga in el uleiul de cocos solidificat si se amesteca pana se topeste si acesta.
Ouale se mixeaza cu mierea 2 sau 3 minute, se adauga vanilia, apoi branza in cateva transe pana o punem pe toata, mixam fara sa ne oprim,...
Se prepara crema: Se pune laptele 1l si jumatate la foc impreuna cu zaharul pudra si vanilia si se infierbanta.
Ouale se mixeaza cu 100 ml lapte rece, apoi se adauga faina si se amesteca bine sa nu faca cocoloase. Se mai pune din oala cu lapte fierbinte inca o canita de lapte, se toarna...
Iata si piesa muzicala care m-a inspirat....:)))))) fara ea chiar nu se putea...:)))))
https://www.youtube.com/watch?v=hsgDC5948bs
Din aceasta cantitate ne iese o tava plina de cookies! :)))
Alunele se fac pudra, zaharul brun la fel, apoi fulgii de ovaz, dar se pot lasa si intregi pentru...
Fulgii de unt de cacao si untul de cocos, se pun intr-unvas si se topesc pe baie de aburi, se lasa putin la racit.
In bolul de mixer se mixeaza ouale cu mierea 1 minut. Se adauga pe rand zaharul de cocos, condimentele de turta dulce, coaja de portocala, esenta de rom, cardamonul, untul...
Eu am facut placinta in cantitate dubla, asa ca pentru o tava mai mica reduceti la jumatate ingredientele retetei.
Mai intai am separat ouale. Albusurile impreuna cu sarea, zaharul si vanilia le-am mixat ca pentru bezea.
Am topit untul si l-am lasat usor la racit.
Galbenusurile...
Din aceasta cantitate mie mi-au iesit 2 tavi pline.
Intr-un vas larg de framantat, se cerne faina, untul rece dar moale, se taie in bucati, se amesteca cu branza cremoasa, cu zaharul pudra, cu vanilia, cu ouale, zeama si coaja de lamaie, smantana, praful de copt si faina si se framanta...
Untul rece taiat felii se amesteca cu faina cernuta, zaharul pudra, cu oul, sarea, praful de copt si vanilia si se framanta pana la omogenizare. Se mai infaineaza usor cu o mana de faina si se da la rece 30 de minute.
Dupa 30 de minute se imparte coca in doua, 3/4 vom folosi pentru baza...
Mai intai am pregatit maiaua: intr-un bol, am amestecat drojdia uscata, cu 4 linguri apa minerala calduta, cu doua linguri de zahar pudra si cu o lingura de faina si am lasat-o deoparte la loc cald langa ochiul aragazului aprins( 15 minute).
Faina am cernut-o direct in vasul larg de framantat,...
Punem bomboanele la congelator.
Facem cafeaua la aparat, daca o facem la ibric o strecuram neaparat de zat apoi o punem intr-un vas larg. Adaugam in cafeaua fierbinte untul bucatele si-l topim, ciocolata si o topim, apoi laptele rece, vanilia, esenta de rom, faina , cacaoa si praful de...
Topim untul de cacao pe baie de aburi si-l lasam putin la racit.
Fulgii de ovaz ii macinam si-i facem faina. Rasnim si alunele.
Intr-un vas larg, punem pe rand ingredientele uscate, adaugam oul, uleiurile de cacao si de cocos, si mierea, praful de copt stins cu lamaie si amestecam cu o...
Ingredientele se adauga intr-un vas larg in ordinea urmatoare:
Grisul, fulgii de cocos, zaharul, faina, iaurtul, untul topit, vanilia. Se amesteca cu o lingura apoi cu mana, rezulta o pasta nisipoasa.
Se unge forma cu unt ( eu am avut o forma rotunda Delimano ceramica), se asaza pasta si se...
Pentru bunatatea asta aveti nevoie de mult timp, asa ca e bine sa stiti ca sa luati in calcul.
Aluatul trebuie sa creasca pana aproape isi tripleaza volumul.
Faina o vom cerne inainte de folosire. Ideal ar fi sa aveti toate ingredientele la temperatura camerei, dar daca nu exista solutii,...
Se taie untul rece felii si se cerne faina peste el intr-un vas adanc, se adauga galbenusurile, uleiul, vanilia, zaharul pudra si se framanta aluatul pana devine elastic (6 sau 7 minute), se infaineaza usor si se pune o ora la rece.
Dovleacul se curata si se razuie pe razatoarea...
Uleiul solidificat se topeste pe baie de aburi sau daca puneti vasul pe foc mic se intampla asta in secunde, nu este nevoie sa il infierbantati.
Se separa ouale, se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu vanilia si zaharul ca la bezea.
Peste galbenusuri se pune uleiul usor ca la...
Se topeste untul si se da vasul deoparte de pe foc, se pune ciocolata si se amesteca pana se omogenizeaza.
Punem vasul in alt vas cu apa rece, astfel incat sa racim usor ciocolata, adaugam smantana, amestecam apoi si galbenusurile pe rand.
Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu un praf...
Pliculetele ajung pentru 4 persoane, chiar si pentru 6.
Blatul:
Se framanta un aluat din toate ingredientele( untul sa fie rece si taiat felii sau razuit) si se infaineaza usor , apoi se da la rece 30 de minute.
Se spala, curata si se razuie merele.
Se imparte aluatul in...
Se opresc 150 ml lapte din total . Restul se pune pe foc mic sa se infierbante.
Intr-un bol se amesteca cei 150 ml de lapte cu amidonul, faina de tapioca si vanilia, se adauga apa de flori de trandafiri, cea de flori de portocal si se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se toarna peste...
Daca aveti o tigaie mai micuta s-ar putea chiar sa iasa cantitate dubla....eu am avut o tigaie normala.
Clatitele americane sunt mult mai groase si mai pufoase.
Mod de preparare:
Se bat ouale cu zahar, cu praful de sare, cu vanilie, se adauga pe rand iaurtul, se amesteca bine, apoi apa...
Blatul:
Intr-un vas mare se cerne faina, untul rece se taie felii, se adauga zaharul, oul, laptele rece, vanilia, praful de sare si praful de copt si se framanta aluatul, cand este gata se infaineaza cu o mana de faina si se pune la rece 30 de minute.
Umplutura:
Stafidele se pun...
Acum eu spun zece portii, dar depinde cat va lasa inima sa taiati felia! :))))))
Se pune pe foc mic vasul cu apa, vanilie si zahar si se tine la fiert in jur de 6 minute cat sa se lege siropul usor, se ia de pe aragaz si se adauga untul, se amesteca sa se topeasca.
In alt...
Portiile vor iesi in functie de cat de mari veti taia bucatile, fireste.
Nucile le-am copt 6 sau 7 minute( in functie de cuptor, le-am lasat putin sa se raceasca apoi le-am pus intr-o punga si le-am zdrobit cu un ciocanel.
Am facut cafeaua, daca aveti expresor atunci veti scapa de strecurat...
Tarta asta are si cateva minusuri sa zic asa, crema este prea putina, mie asa mi s-a parut, iar blatul mai necesita macar o lingura de zahar in plus. Eu nu am pus zmeura in blat , am preferat sa o pun deasupra si sa adaug si frisca, acum voi alegeti.
Blatul : Se cerne faina, zaharul brun pudra...
Spaghetele se fierb timp de 3 minute( sau cat este indicatia de pe cutie) si se scurg de apa, se pune untul si branza si se amesteca bine cu o spatula.
Se bat ouale cu smantana si cu laptele dulce si se toarna peste amestecul de spaghete si branza.
Se unge tava cu unt ( eu am o tava...
Sarlota:
Se amesteca in ibric, zaharul cu vanilia, cu amidonul, se adauga laptele amestecand bine si se pune pe foc pana se ingroasa., se adauga untul se trage vasul deoparte...se raceste.
Se topeste untul si in el ciocolata.
Se amesteca ouale cu praful de sare, se mixeaza cu zaharul,...
Prajitura cu branza dulce, stafide si agrise
Galbenusurile se amesteca cu iaurtul, zaharul si vanilia, cu coaja de lamaie, apoi cu branza dulce, grisul in ploaie, amidonul si praful de copt. Vom pune si stafidele si agrisele. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga prin invaluire, usor, in compozitie. Se unge...
Clatite cu branza dulce si sos de portocale
Intr-o tigaie se topeste untul si in el se adauga zaharul pudra, vanilia apoi zeama si coaja de la portocale. Se tin ingredientele pe foc 3 minute pana se ingroasa foarte putin sosul, apoi se raceste usor. In crema de branza se adauga jumatate din cantitatea de sos, o vom pune treptat si...
Tarta rustica cu branza dulce si ciocolata
Blatul de tarta: Am cernut faina intr-un vas larg, am razuit untul rece, am amestecat apoi cu oul, zaharul, vanilia si smantana si am framantat aluatul rapid pana la omogenizare, l-am infainat usor si l-am dat la rece pentru o jumatate de ora, timp in care am pregatit umplutura. Umplutura...
Buche de Noel
Blatul: Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu sarea si se mixeaza ca pentru bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca pentru maioneza, apoi cu zaharul, laptele, cacaoa, faina, praful de copt si la final se adauga albusurile mixate. Se toarna aluatul pe foaia de copt in tava...
Prajitura cu branza dulce si gem de caise
Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza ca pentru bezea. Untul se topeste intr-un vas si se raceste putin. Galbenusurile se amesteca cu branza cremoasa, untul topit, amidonul, praful de copt, aromele coaja de portocala, vanilia, esenta de...
Felii de ciocolata
Untul se topeste, se trage vasul de pe foc si in el fierbinte se pune untul de cacao si ciocolata se omogenizeaza. Ouale cu praful de sare, vanilia si zaharul se mixeaza 5 minute pana isi dubleaza volumul. Se adauga laptele praf, se mixeaza putin, se adauga amidonul din nou se mixeaza...
Prajitura cu branza dulce si lime
Untul se topeste intr-un vas pe foc mic, se trage de pe aragaz, se adauga in el uleiul de cocos solidificat si se amesteca pana se topeste si acesta. Ouale se mixeaza cu mierea 2 sau 3 minute, se adauga vanilia, apoi branza in cateva transe pana o punem pe toata, mixam fara sa ne oprim,...
Tort de biscuiti cu crema de lamaie si zmeura
Se prepara crema: Se pune laptele 1l si jumatate la foc impreuna cu zaharul pudra si vanilia si se infierbanta. Ouale se mixeaza cu 100 ml lapte rece, apoi se adauga faina si se amesteca bine sa nu faca cocoloase. Se mai pune din oala cu lapte fierbinte inca o canita de lapte, se toarna...
Cowboy cookies
Iata si piesa muzicala care m-a inspirat....:)))))) fara ea chiar nu se putea...:))))) https://www.youtube.com/watch?v=hsgDC5948bs Din aceasta cantitate ne iese o tava plina de cookies! :))) Alunele se fac pudra, zaharul brun la fel, apoi fulgii de ovaz, dar se pot lasa si intregi pentru...
Briose turta dulce
Fulgii de unt de cacao si untul de cocos, se pun intr-unvas si se topesc pe baie de aburi, se lasa putin la racit. In bolul de mixer se mixeaza ouale cu mierea 1 minut. Se adauga pe rand zaharul de cocos, condimentele de turta dulce, coaja de portocala, esenta de rom, cardamonul, untul...
Placinta cu branza, merisoare si stafide
Eu am facut placinta in cantitate dubla, asa ca pentru o tava mai mica reduceti la jumatate ingredientele retetei. Mai intai am separat ouale. Albusurile impreuna cu sarea, zaharul si vanilia le-am mixat ca pentru bezea. Am topit untul si l-am lasat usor la racit. Galbenusurile...
Biscuiti vanilati cu branza dulce si lamaie
Din aceasta cantitate mie mi-au iesit 2 tavi pline. Intr-un vas larg de framantat, se cerne faina, untul rece dar moale, se taie in bucati, se amesteca cu branza cremoasa, cu zaharul pudra, cu vanilia, cu ouale, zeama si coaja de lamaie, smantana, praful de copt si faina si se framanta...
Tarta cu 3 feluri de gem
Untul rece taiat felii se amesteca cu faina cernuta, zaharul pudra, cu oul, sarea, praful de copt si vanilia si se framanta pana la omogenizare. Se mai infaineaza usor cu o mana de faina si se da la rece 30 de minute. Dupa 30 de minute se imparte coca in doua, 3/4 vom folosi pentru baza...
Placinta cu mere si gem de gutui
Mai intai am pregatit maiaua: intr-un bol, am amestecat drojdia uscata, cu 4 linguri apa minerala calduta, cu doua linguri de zahar pudra si cu o lingura de faina si am lasat-o deoparte la loc cald langa ochiul aragazului aprins( 15 minute). Faina am cernut-o direct in vasul larg de framantat,...
Prajitura cu cafea si Rocher Ferrero
Punem bomboanele la congelator. Facem cafeaua la aparat, daca o facem la ibric o strecuram neaparat de zat apoi o punem intr-un vas larg. Adaugam in cafeaua fierbinte untul bucatele si-l topim, ciocolata si o topim, apoi laptele rece, vanilia, esenta de rom, faina , cacaoa si praful de...
Crinkels cu ciocolata, alune de padure si cocos
Topim untul de cacao pe baie de aburi si-l lasam putin la racit. Fulgii de ovaz ii macinam si-i facem faina. Rasnim si alunele. Intr-un vas larg, punem pe rand ingredientele uscate, adaugam oul, uleiurile de cacao si de cocos, si mierea, praful de copt stins cu lamaie si amestecam cu o...
Basbousa
Ingredientele se adauga intr-un vas larg in ordinea urmatoare: Grisul, fulgii de cocos, zaharul, faina, iaurtul, untul topit, vanilia. Se amesteca cu o lingura apoi cu mana, rezulta o pasta nisipoasa. Se unge forma cu unt ( eu am avut o forma rotunda Delimano ceramica), se asaza pasta si se...
Poale-n brau
Pentru bunatatea asta aveti nevoie de mult timp, asa ca e bine sa stiti ca sa luati in calcul. Aluatul trebuie sa creasca pana aproape isi tripleaza volumul. Faina o vom cerne inainte de folosire. Ideal ar fi sa aveti toate ingredientele la temperatura camerei, dar daca nu exista solutii,...
Prajitura cu dovleac - reteta 1000
Se taie untul rece felii si se cerne faina peste el intr-un vas adanc, se adauga galbenusurile, uleiul, vanilia, zaharul pudra si se framanta aluatul pana devine elastic (6 sau 7 minute), se infaineaza usor si se pune o ora la rece. Dovleacul se curata si se razuie pe razatoarea...
Briose cu lamaie, mac si cocos
Uleiul solidificat se topeste pe baie de aburi sau daca puneti vasul pe foc mic se intampla asta in secunde, nu este nevoie sa il infierbantati. Se separa ouale, se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu vanilia si zaharul ca la bezea. Peste galbenusuri se pune uleiul usor ca la...
Prajitura fina cu ciocolata
Se topeste untul si se da vasul deoparte de pe foc, se pune ciocolata si se amesteca pana se omogenizeaza. Punem vasul in alt vas cu apa rece, astfel incat sa racim usor ciocolata, adaugam smantana, amestecam apoi si galbenusurile pe rand. Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu un praf...
Pliculete cu mere
Pliculetele ajung pentru 4 persoane, chiar si pentru 6. Blatul: Se framanta un aluat din toate ingredientele( untul sa fie rece si taiat felii sau razuit) si se infaineaza usor , apoi se da la rece 30 de minute. Se spala, curata si se razuie merele. Se imparte aluatul in...
Crema de lapte in sirop de dulceata de trandafiri
Se opresc 150 ml lapte din total . Restul se pune pe foc mic sa se infierbante. Intr-un bol se amesteca cei 150 ml de lapte cu amidonul, faina de tapioca si vanilia, se adauga apa de flori de trandafiri, cea de flori de portocal si se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se toarna peste...
Clatite americane cu iaurt
Daca aveti o tigaie mai micuta s-ar putea chiar sa iasa cantitate dubla....eu am avut o tigaie normala. Clatitele americane sunt mult mai groase si mai pufoase. Mod de preparare: Se bat ouale cu zahar, cu praful de sare, cu vanilie, se adauga pe rand iaurtul, se amesteca bine, apoi apa...
Tarta rustica cu branza dulce si stafide
Blatul: Intr-un vas mare se cerne faina, untul rece se taie felii, se adauga zaharul, oul, laptele rece, vanilia, praful de sare si praful de copt si se framanta aluatul, cand este gata se infaineaza cu o mana de faina si se pune la rece 30 de minute. Umplutura: Stafidele se pun...
Tarta de ciocolata de casa cu alune
Acum eu spun zece portii, dar depinde cat va lasa inima sa taiati felia! :)))))) Se pune pe foc mic vasul cu apa, vanilie si zahar si se tine la fiert in jur de 6 minute cat sa se lege siropul usor, se ia de pe aragaz si se adauga untul, se amesteca sa se topeasca. In alt...
Negresa cu cafea si nuci coapte
Portiile vor iesi in functie de cat de mari veti taia bucatile, fireste. Nucile le-am copt 6 sau 7 minute( in functie de cuptor, le-am lasat putin sa se raceasca apoi le-am pus intr-o punga si le-am zdrobit cu un ciocanel. Am facut cafeaua, daca aveti expresor atunci veti scapa de strecurat...
Tarta cu ciocolata, frisca si fructe de padure
Tarta asta are si cateva minusuri sa zic asa, crema este prea putina, mie asa mi s-a parut, iar blatul mai necesita macar o lingura de zahar in plus. Eu nu am pus zmeura in blat , am preferat sa o pun deasupra si sa adaug si frisca, acum voi alegeti. Blatul : Se cerne faina, zaharul brun pudra...
Budinca de paste cu branza la cuptor
Spaghetele se fierb timp de 3 minute( sau cat este indicatia de pe cutie) si se scurg de apa, se pune untul si branza si se amesteca bine cu o spatula. Se bat ouale cu smantana si cu laptele dulce si se toarna peste amestecul de spaghete si branza. Se unge tava cu unt ( eu am o tava...
Briose cu ciocolata si sarlota de vanilie
Sarlota: Se amesteca in ibric, zaharul cu vanilia, cu amidonul, se adauga laptele amestecand bine si se pune pe foc pana se ingroasa., se adauga untul se trage vasul deoparte...se raceste. Se topeste untul si in el ciocolata. Se amesteca ouale cu praful de sare, se mixeaza cu zaharul,...