Prajitura fina cu ciocolata si zmeura

de RuxyRux in Dulciuri, 12 Mar 2016 | 4124 vizualizari

 

Combinatia ciocolata si zmeura pentru mine este irezistibila...iar prajitura minunat de delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 10 linguri de zahar pudra( nu pline)
  • 230 gr. unt gras( 82%)
  • 125 gr. ciocolata neagra cu zmeura( 70% cacao)
  • 350 gr. faina patiserie
  • 50 gr. cacao
  • 200 gr. zmeura congelata zdrobita
  • un praf de sare
  • vanilie
  • un plic praf de copt
  • coaja de la o lamaie

Decor:

  • o cutiuta fulgi de ciocolata cu lapte
  • o cutiuta fulgi de ciocolata alba
  • zmeura proaspata
  • frunzulite de menta
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fina cu ciocolata si zmeura:

Ouale se mixeaza 30 de secunde cu un praf de sare, se adauga zaharul pudra, coaja de lamaie si vanilia si se mixeaza timp de zece minute.

Intre timp se topeste untul intr-un vas la foc mic, in el se topeste ciocolata si se da vasul deoparte, se adauga cacaoa trecuta prin sita si se amesteca bine pana la omogenizare.

In vasul de mixer peste oua se adauga faina si praful de copt, apoi usor compozitia de ciocolata.

Tava se unge cu unt si se pune aluatul. Se pune zmeura zdrobita si se coace prajitura pana trece testul scobitorii. ( 30 sau 35 min...functie de cuptor).

Imediat cum am scos prajitura de la cuptor punem fulgii de ciocolata cu lapte si alba care se vor topi frumos deasupra si decoram cu zmeura proaspata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de tapioca si seminte de chia