Pere in sos de ciocolata si sirop de artar

de RuxyRux in Dulciuri, 3 Apr 2016 | 3419 vizualizari

 

Un desert delicat, aromat si parfumat pentru o dupa amiaza placuta!

 

INGREDIENTE

Sirop:

  • 6 pere potrivite ( eu am ales jambon)
  • 2 cani de apa de izvor
  • 3 linguri de zahar brun
  • o lingurita apa de trandafiri
  • o lingurita extract de flori de portocal
  • o lingurita suc de rodii( sau dulceata de trandafiri)
  • vanilie Bourbon

Sosul de ciocolata:

  • o lingura unt de cocos
  • o lingura unt de cacao
  • doua linguri cacao
  • 1 lingurita de miere
  • vanilie
  • 3 linguri sirop de artar

Decor: frunzulite de menta si fulgi de cocos

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere in sos de ciocolata si sirop de artar:

In sirop se fierb  la foc mic perele jumatati pana se inmoaie.

Se prepara sosul de ciocolata, intr-un vas se topeste untul ( cel de cocos si de cacao), se adauga cacaoa vanilia si siropul de artar si se omogenizeaza.

Se asaza perele pe platou, se pune sosul deasupra si se decoreaza cu fulgi de cocos si frunzulite de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere in sos de ciocolata si sirop de artar" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Concurs Bucatarasul copiilor: FORME NISIP CU...LAPTE CU GRIS