Minunatie...si atat!
Se ia o forma de chec, se unge la baza cu putin ulei vegetal si se asaza o folie de prospetime( eu am dublat-o) cu marginile sa atarne peste ea.
Intr-un vas mic, se pune zaharul impreuna cu 4 linguri de apa si se lasa acesta sa se topeasca apoi sa dea in clocot timp de 2 minute.
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, ca pentru bezea.
Dupa ce siropul a clocotit doua minute se toarna usor peste bezeaua de albusuri, pana se incoporeaza, avand grija sa amestecam fara oprire cu mixerul, cand s-a omogenizat, continuam sa mixam pentru inca doua minute ca sa racim compozitia.
Mixam frisca lichida separat intr-un vas si apoi o amestecam cu compozitia de sirop si bezea.
Impartim amestecul in trei vase.
Topim pe baie de aburi fiecare ciocolata, apoi o lasam deoparte avand grija sa ramana lichida.
In ciocolata alba topita punem vanilia.
Fiecare tip de ciocolata il punem in vasele pregatite si mixam bine sa se omogenizeze cu frisca( sau cu telul).
Punem la baza formei de chec, amestecul cu ciocolata neagra, nivelam cu o spatula si dam la congelator pentru 45 de minute. Avem grija sa punem restul vaselor la frigider.
Scoatem vasul de la rece si punem amestecul de ciocolata cu lapte si dam pentru inca45 de minute la congelator.
Procedam la fel si cu ultimul strat de ciocolata alba si punem forma la congelator pentru minim 6 ore.
Scoatem forma de la rece cu 20 de minute inainte sa ne delectam cu bunatatea.