Blat de ciocolata, crema delicioasa de lamaie...daca va place combinatia, va astept cu drag!
Blat:
Crema de lamaie:
Mai intai am preparat crema de lamaie.
Intr-o cratita, pe foc mic, am pus laptele cu vanilia si in timp ce s-a infierbantat, am amestecat ouale impreuna cu zaharul, apoi cu faina si cu 100 ml frisca lichida( din total), turmericul, apoi am omogenizat bine cu telul si am turnat compozitia peste laptele fierbinte.
Am avut grija sa amestec in crema si, cand s-a ingrosat ( nu va speriati), am tras vasul deoparte (atentie sa nu se prinda de vas) si am pus zeama de lamaie si coaja, am adus din nou vasul la foc mic si am pus untul, mixand tot timpul cu telul. Cand crema a dat cateva clocote, am oprit focul si am tras vasul de pe aragaz. Am lasat putin la racit si am pus restul de frisca (cei 100 ml ramasi), apoi cu mixerul vertical am omogenizat bine crema.
Blatul de ciocolata:
Ouale impreuna cu zaharul, cu praful de sare si vanilia le-am mixat in bol pana si-au dublat volumul, intre timp, am pus untul intr-un ibric si i-am topit, topind in el si ciocolata.
Peste compozitia de oua am turnat amestecul de unt si ciocolata, apoi am pus laptele, faina, cacaua si praful de copt.
Am tapetat tava cu foaie pergament si am pus compozitia. Blatul l-am copt la cuptorul incins la 180 de grade C, timp de 20 de minute.
Blatul racit, l-am imbracat in crema de lamaie.
Am lasat prajitura la rece o ora, am portionat-o indepartand marginile si am decorat-o cu fulgi de ciocolata.
Noua ne-a placut enorm acest desert!