Pur si simplu irezistibil!
Un desert de casa special, care imi aduce intodeauna aminte, de copilarie...
Glazura:
Decor:
Intr-un vas larg se pun biscuitii, se faramiteaza usor. Cu un tel se pot zdrobi putin, se stropesc cu doua cani de lapte pline (din total) si se continua presarea.
Laptele ramas se pune pe foc intr-un ibric larg, se adauga untul, zaharul brun, se amesteca; cand este fierbinte, se adauga vanilia si ciocolata, apoi esenta de rom. Se trage vasul de pe foc si se amesteca bine pana se topeste ciocolata. Compozitia asa calda, se pune peste biscuiti si se amesteca bine.
Se monteaza tortul pe un platou, eu m-am ajutat de inelul de la forma detasabila.
Tortul se pune la rece o jumatate de ora, intre timp se prepara glazura.
Intr-un vas mic, pe foc, se pune mai intai laptele, apoi untul, vanilia, si, cand se infierbanta, se adauga ciocolata, se amesteca pana se topeste.
Se trage vasul de pe foc, se raceste, apoi se pune glazura deasupra tortului.
Tortul se decoreaza cu bomboane de ciocolata si se lasa minim 5 ore la rece.