Desert tarta cu branza dulce si gem de caise

de RuxyRux in Dulciuri, 5 Noi 2017 | 5570 vizualizari

 

Tarte si placinte, rumenite si iscusite
Vis de tarta!
Visez de mult timp la tarta asta, combinatia e delicioasa si merita probata.

 

INGREDIENTE

Blat tarta:

  • 190 gr unt
  • 290 gr faina
  • 160 gr zahar
  • 1 ou
  • vanilie
  • un praf de sare
  • un varf de cutit de praf de copt
  • un sfert de lingurita otet
  • 1 lingura lapte rece

Umplutura:

  • 700 gr branza dulce
  • 200 gr zahar
  • vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 200 gr smantana
  • 3 oua
  • 3 linguri gris
  • 3 linguri amidon
  • un borcan si jumatate gem de caise
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu branza dulce si gem de caise:

Se prepara blatul: se cantaresc ingredientele, apoi se pun pe rand in vas, untul rece taiat bucati, zaharul, oul, faina, praful de sare, vanilia, praful de copt stins cu otet si laptele rece, se omogenizeaza si se formeaza aluatul care se tine la rece 30 de minute.

Intre timp, se prepara umplutura, se amesteca branza dulce cu zaharul si ouale batute usor, cu smantana, vanilia, coaja de lamaie, grisul si amidonul.

Aluatul se intinde pe o suprafata usor infainata si se asaza in tava tapetata clasic cu unt si faina.

Se pune umplutura, apoi gemul bine amestecat,astfel incat sa fie destul de fluid si se intinde cu o spatula uniform deasupra.

Tarta se coace 35 de minute, in cuptorul incins la 190 de grade Celsius.

Dupa ce se scoate tarta, se lasa complet la racit, apoi se feliaza.

Deliciu total!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu branza dulce si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pariziene cu branza dulce