Eu am pornit de la reteta Laurei Adamache de crostoli pe care am modificat-o, adaugand cacao si desigur, nutella.
Puneti frisca lichida intr-un vas, adaugati treptat faina si apoi cacaua...aici aveti grija daca vi se pare ca se mai cere faina, mai adaugati cacao, omogenizati aluatul....
Topim untul intr-un vas, la foc mic, cat este fierbinte, adaugam laptele, apoi imediat 8 ciocolatele after eight, amestecam sa se omogenizeze, fara insa a insista foarte mult.
Mixam ouale cu praful de sare , cu zaharul si vanilia timp de 5 minute pana obtinem o bezea, adaugam usor, compozitia...
Faina cernuta se pune intr-un vas, in mijloc se asaza drojdia, pe margine sarea, zaharul, untul moale, oul, vanilia, apoi se toarna laptele caldut si se framanta un aluat moale care se acopera cu o folie unsa cu ulei si se lasa la crescut undeva la caldura pana isi dubleaza volumul.
Cand...
Eu am ales sa fac checul la tava, intr-o forma rotunda.
Se cerne faina si praful de copt intr-un vas larg, se incorporeaza si fulgii de cocos, se adauga untul rece, dar moale si se amesteca cu mana pana ce obtinem un fel de pesmet fin.
Se adauga zaharul, vanilia si fructele uscate, treptat...
Se pregateste maiaua: drojdia se lichefiaza cu 6 linguri lapte caldut din total, se pune deasupra o lingurita zahar pudra si o lingurita faina, se amesteca si se lasa 10 minute la loc cald, pana incepe sa se umfle.
Faina se cerne, untul se taie bucati, ouale se bat usor.
Intr-un vas, se...
Din aceasta cantitate, ne iese un chec mare.
Albusurile le mixam cu un praf de sare si cu zaharul si vanilia pana devin ferme (dureaza putin, insa merita).
Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza, apoi cu laptele, adaugam nuca macinata, o jumatate din cantitatea de albus,...
Checul necesita timp si rabdare...desi nu e chiar complicat.
Pentru ca mi-a placut asa de mult blatul de la prajitura cu lamaie, am folosit reteta cu ceva modificari.
Am separat ouale, am mixat albusurile cu sarea 30 de secunde, apoi cu zaharul si vanilia pana am obtinut o bezea....
Untul se topeste la foc mic intr-un vas, se trage vasul deoparte.
Galbenusurile se amesteca cu smantana, cu zeama si coaja de portocala, se adauga usor si untul si se omogenizeaza.
Faina se cerne.
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, cu zaharul si vanilia ca pentru bezea, apoi...
Blatul: Trebuie sa va spun ca prajitura este spornica, iese inalta, desigur acum depinde cum o veti felia, sa fiu sincera nu stiu sa va spun exact cate portii ies, insa veti bucura destule persoane...
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia ca pentru...
Untul se topeste, in el se topeste ciocolata, apoi se pune zeama de portocala si coaja, vanilia, se omogenizeaza, apoi se adauga fulgii de ciocolata si se amesteca din nou.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana devin lucioase. Se adauga in trei transe...
Se separa cele 3 oua si se pun albusurile peste celelalte 3, iar galbenusurile in alt bol.
Albusurile se mixeaza spuma impreuna cu zaharul si vanilia, apoi pana obtinem o bezea, se adauga galbenusurile, apoi faina si praful de copt.
In tava mare de cuptor tapetata cu foaie de copt se...
Untul rece, dar moale, se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos, se adauga coaja de portocala, faina si pudra de ghimbir si se mixeaza in continuare, cand se formeaza aluatul, se opreste mixerul si se modeleaza o bila care se inveleste in folie si se pune la rece 30 de minute.
Pe o...
Galbenusurile se amesteca intr-un vas, cu amidonul si zaharul, apoi vanilia, se adauga incet un sfert de pahar de lapte, se omogenizeaza si se adauga si restul de lapte, se pune vasul pe foc mic si se tine pana se ingroasa sarlota si a dat cateva clocote. Se trage vasul de pe foc, se lasa usor la...
Se prepara extrem de simplu.
Intr-un vas se pune un pahar de lapte si vanilia, impreuna cu untul si o jumatate de pahar de frisca lichida si se tine pe foc mic pana ce se infierbanta compozitia si se topeste untul, se da un singur clocot si se trage de pe ochiul aragazului.
Ouale se...
Din aceasta cantitate, obtinem o tava de fursecuri (tava de cuptor).
Untul rece, dar moale, se mixeaza cu zaharul timp de 3 minute, apoi cu vanilia si romul, adaugam si coaja de portocala, se adauga si oul si se omogenizeaza.
Faina se amesteca bine cu praful de copt si cel de sare, apoi se...
Din aceasta cantitate ne ies 3 tavi de fursecuri.
Migdalele le-am facut pudra, la fel si cuisoarele si zaharul brun, si cardamonul, apoi am pus restul ingredientelor, faina cernuta, oul, untul rece dat pe razatoare, siropul de artar, aromele, condimentele, smantana, praful de sare, cel de copt...
Blatul:
Untul se topeste, in el se adauga ciocolata si se topeste incet, apoi se amesteca si la final se adauga laptele rece, se lasa vasul deoparte.
Albusurile se separa de galbenusuri in boluri de mixer.
Albusurile se mixeaza cu zaharul brun si vanilia pana isi dubleaza volumul....
Mie mi-au iesit in jur de 20 de biscuiti ( depinde cat de mari ii doriti).
Am amestecat untul de cocos cu restul ingredientelor( fara nuca si lingura de faina de ovaz).
Cand aluatul a fost gata l-am infainat usor cu o lingura de faina de ovaz.
Am format biscuitii si i-am asezat in tava...
Untul rece taiat felii, il amestecam cu restul ingredientelor, faina cernuta, oul, zaharul, praful de sare, cel de copt, vanilia, turmericul si laptele rece.
Se framanta aluatul, se infaineaza cu o lingura de amidon , se pune in folie si se da la rece, pana se prepara umplutura.
Pentru...
Am incins cuptorul la 200 de grade si am copt migdalele timp de 7 sau 8 minute, le-am scos, le-am racit si le-am facut pudra la blender.
Untul moale la temperatura camerei ( obligatoriu) se mixeaza timp de 20 de minute( sau pe turbo 10 minute) cu zaharul pudra, se adauga vanilia, apa de...
Untul se topeste intr-un vas mic, se trage deoparte apoi, se pune ciocolata alba si se amesteca pana ce aceasta se topeste si se omogenizeaza.
Ouale se mixeaza 30 de secunde cu un praf de sare apoi 5 minute cu zaharul, se pune vanilia si coaja de lamaie, se adauga amestecul de ciocolata alba...
Din aceasta cantitate eu am facut o tava( tava mare de cuptor, atipica), voi puteti imparti blatul in doua bucati si sa intindeti aluatul subtire la dimensiunea tavii pe care doriti sa o folositi.
Am cernut faina, am pus drojdia in mijloc, galbenusurile pe margine si praful de sare.
Intr-un...
Am pus untul intr-un vas, pe foc mic, l-am topit usor, am adaugat ciocolata si am topit-o, am tras vasul de pe foc, am amestecat pana la omogenizare, apoi am pus laptele rece, treptat si am amestecat bine compozitia.
Albusurile le-am separat de galbenusuri in doua vase diferite.
Peste...
Am separat albusurile de galbenusuri in doua vase.
Untul ( 100 g) l-am pus intr-un vas la foc mic si l-am topit, apoi l-am lasat putin la racit, am adaugat frisca, vanilia si coaja de lamaie.
Albusurile le-am mixat cateva secunde cu praful de sare, apoi ca pentru bezea cu zaharul pudra, am...
Am amestecat toate ingredientele pentru foi intr-un vas sau lighean( special de framantat), aveti grija sa folositi untul rece taiat felii si faina cernuta, apoi am omogenizat bine apoi am framantat un aluat pe care l-am pus la rece minim 30 de minute( intre timp am fugit la...
Untul feliat rece se amesteca cu faina cernuta, zaharul pudra, galbenusurile , iaurtul, vanilia, praful de sare si praful de copt.
Se amesteca aluatul pana la omogenizarea perfecta, se infoliaza si se da la rece aproximativ trei sferturi de ora.
Aluatul se scoate de la frigider si se...
Din aceasta cantitate ne ies doua checuri.
Am preparat prima data crema de ciocolata, apoi am impartit-o in doua parti.
Am pus untul intr-un ibric, l-am lasat putin sa se topeasca, am adaugat ciocolata, nutella si am amestecat pana ce s-a omogenizat, nu trebuie sa fiarba compozitia....
Preparam mai intai crema:
Punem pe foc laptele, cand este caldut luam deoparte o cana (pentru galbenusuri), iar cand se infierbanta adaugam zaharul si vanilia si amestecam pana la topire.
Galbenusurile le amestecam cu faina si cu o cana de lapte caldut( nu fierbinte) din total si...
Untul se topeste pe foc mic, se trage vasul deoparte si in el se pune mascarpone, se amesteca pana la omogenizare, apoi se adauga coaja de lamaie si zeama de lamaie.
Albusurile se mixeaza cu praful de sare apoi cinci minute cu zaharul.
Compozitia cu mascarpone se adauga treptat peste...
Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii si nutella
Se pune laptele pe foc la infierbantat, in el vanilia, apoi rahatul, untul si se amesteca pana la topire. Se adauga eugeniile, biscutii intregi, cacaoa, romul, nutella, coaja de portocala confiata si se apasa cu un tel ( cel de pasat)...
Crostoli cu cacao si nutella
Eu am pornit de la reteta Laurei Adamache de crostoli pe care am modificat-o, adaugand cacao si desigur, nutella. Puneti frisca lichida intr-un vas, adaugati treptat faina si apoi cacaua...aici aveti grija daca vi se pare ca se mai cere faina, mai adaugati cacao, omogenizati aluatul....
Chec de ciocolata si menta
Topim untul intr-un vas, la foc mic, cat este fierbinte, adaugam laptele, apoi imediat 8 ciocolatele after eight, amestecam sa se omogenizeze, fara insa a insista foarte mult. Mixam ouale cu praful de sare , cu zaharul si vanilia timp de 5 minute pana obtinem o bezea, adaugam usor, compozitia...
Chec savarina cu frisca si capsuni
Faina cernuta se pune intr-un vas, in mijloc se asaza drojdia, pe margine sarea, zaharul, untul moale, oul, vanilia, apoi se toarna laptele caldut si se framanta un aluat moale care se acopera cu o folie unsa cu ulei si se lasa la crescut undeva la caldura pana isi dubleaza volumul. Cand...
Chec cu fructe confiate si glazura de branza dulce
Eu am ales sa fac checul la tava, intr-o forma rotunda. Se cerne faina si praful de copt intr-un vas larg, se incorporeaza si fulgii de cocos, se adauga untul rece, dar moale si se amesteca cu mana pana ce obtinem un fel de pesmet fin. Se adauga zaharul, vanilia si fructele uscate, treptat...
Gogosi cu crema de vanilie
Se pregateste maiaua: drojdia se lichefiaza cu 6 linguri lapte caldut din total, se pune deasupra o lingurita zahar pudra si o lingurita faina, se amesteca si se lasa 10 minute la loc cald, pana incepe sa se umfle. Faina se cerne, untul se taie bucati, ouale se bat usor. Intr-un vas, se...
Chec cu nuci si vanilie
Din aceasta cantitate, ne iese un chec mare. Albusurile le mixam cu un praf de sare si cu zaharul si vanilia pana devin ferme (dureaza putin, insa merita). Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza, apoi cu laptele, adaugam nuca macinata, o jumatate din cantitatea de albus,...
Chec la metru cu nutella
Checul necesita timp si rabdare...desi nu e chiar complicat. Pentru ca mi-a placut asa de mult blatul de la prajitura cu lamaie, am folosit reteta cu ceva modificari. Am separat ouale, am mixat albusurile cu sarea 30 de secunde, apoi cu zaharul si vanilia pana am obtinut o bezea....
Chec cu portocala si ciocolata
Untul se topeste la foc mic intr-un vas, se trage vasul deoparte. Galbenusurile se amesteca cu smantana, cu zeama si coaja de portocala, se adauga usor si untul si se omogenizeaza. Faina se cerne. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, cu zaharul si vanilia ca pentru bezea, apoi...
Prajitura cu crema de lamaie
Blatul: Trebuie sa va spun ca prajitura este spornica, iese inalta, desigur acum depinde cum o veti felia, sa fiu sincera nu stiu sa va spun exact cate portii ies, insa veti bucura destule persoane... Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia ca pentru...
Negresa cu portocala si fulgi de ciocolata
Untul se topeste, in el se topeste ciocolata, apoi se pune zeama de portocala si coaja, vanilia, se omogenizeaza, apoi se adauga fulgii de ciocolata si se amesteca din nou. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana devin lucioase. Se adauga in trei transe...
Buturuga de Craciun
Se separa cele 3 oua si se pun albusurile peste celelalte 3, iar galbenusurile in alt bol. Albusurile se mixeaza spuma impreuna cu zaharul si vanilia, apoi pana obtinem o bezea, se adauga galbenusurile, apoi faina si praful de copt. In tava mare de cuptor tapetata cu foaie de copt se...
Fursecuri cu portocala si ghimbir
Untul rece, dar moale, se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos, se adauga coaja de portocala, faina si pudra de ghimbir si se mixeaza in continuare, cand se formeaza aluatul, se opreste mixerul si se modeleaza o bila care se inveleste in folie si se pune la rece 30 de minute. Pe o...
Sarlota de vanilie si sirop de rodie
Galbenusurile se amesteca intr-un vas, cu amidonul si zaharul, apoi vanilia, se adauga incet un sfert de pahar de lapte, se omogenizeaza si se adauga si restul de lapte, se pune vasul pe foc mic si se tine pana se ingroasa sarlota si a dat cateva clocote. Se trage vasul de pe foc, se lasa usor la...
Clafoutis cu lamaie si fructe de padure
Se prepara extrem de simplu. Intr-un vas se pune un pahar de lapte si vanilia, impreuna cu untul si o jumatate de pahar de frisca lichida si se tine pe foc mic pana ce se infierbanta compozitia si se topeste untul, se da un singur clocot si se trage de pe ochiul aragazului. Ouale se...
Nutellate
Din aceasta cantitate, obtinem o tava de fursecuri (tava de cuptor). Untul rece, dar moale, se mixeaza cu zaharul timp de 3 minute, apoi cu vanilia si romul, adaugam si coaja de portocala, se adauga si oul si se omogenizeaza. Faina se amesteca bine cu praful de copt si cel de sare, apoi se...
Fursecuri Linzer cu gem de piersici
Din aceasta cantitate ne ies 3 tavi de fursecuri. Migdalele le-am facut pudra, la fel si cuisoarele si zaharul brun, si cardamonul, apoi am pus restul ingredientelor, faina cernuta, oul, untul rece dat pe razatoare, siropul de artar, aromele, condimentele, smantana, praful de sare, cel de copt...
Tort de ciocolata
Blatul: Untul se topeste, in el se adauga ciocolata si se topeste incet, apoi se amesteca si la final se adauga laptele rece, se lasa vasul deoparte. Albusurile se separa de galbenusuri in boluri de mixer. Albusurile se mixeaza cu zaharul brun si vanilia pana isi dubleaza volumul....
Biscuiti cu unt de cocos si nuci
Mie mi-au iesit in jur de 20 de biscuiti ( depinde cat de mari ii doriti). Am amestecat untul de cocos cu restul ingredientelor( fara nuca si lingura de faina de ovaz). Cand aluatul a fost gata l-am infainat usor cu o lingura de faina de ovaz. Am format biscuitii si i-am asezat in tava...
Prajitura cu branza dulce
Untul rece taiat felii, il amestecam cu restul ingredientelor, faina cernuta, oul, zaharul, praful de sare, cel de copt, vanilia, turmericul si laptele rece. Se framanta aluatul, se infaineaza cu o lingura de amidon , se pune in folie si se da la rece, pana se prepara umplutura. Pentru...
Kourampiedes
Am incins cuptorul la 200 de grade si am copt migdalele timp de 7 sau 8 minute, le-am scos, le-am racit si le-am facut pudra la blender. Untul moale la temperatura camerei ( obligatoriu) se mixeaza timp de 20 de minute( sau pe turbo 10 minute) cu zaharul pudra, se adauga vanilia, apa de...
Prajitura duo chocolat cu zmeura
Untul se topeste intr-un vas mic, se trage deoparte apoi, se pune ciocolata alba si se amesteca pana ce aceasta se topeste si se omogenizeaza. Ouale se mixeaza 30 de secunde cu un praf de sare apoi 5 minute cu zaharul, se pune vanilia si coaja de lamaie, se adauga amestecul de ciocolata alba...
Lichiu cu smantana si pere
Din aceasta cantitate eu am facut o tava( tava mare de cuptor, atipica), voi puteti imparti blatul in doua bucati si sa intindeti aluatul subtire la dimensiunea tavii pe care doriti sa o folositi. Am cernut faina, am pus drojdia in mijloc, galbenusurile pe margine si praful de sare. Intr-un...
Chec trufa de ciocolata
Am pus untul intr-un vas, pe foc mic, l-am topit usor, am adaugat ciocolata si am topit-o, am tras vasul de pe foc, am amestecat pana la omogenizare, apoi am pus laptele rece, treptat si am amestecat bine compozitia. Albusurile le-am separat de galbenusuri in doua vase diferite. Peste...
Cheesecake cu ciocolata
Am separat albusurile de galbenusuri in doua vase. Untul ( 100 g) l-am pus intr-un vas la foc mic si l-am topit, apoi l-am lasat putin la racit, am adaugat frisca, vanilia si coaja de lamaie. Albusurile le-am mixat cateva secunde cu praful de sare, apoi ca pentru bezea cu zaharul pudra, am...
Prajitura cu branza dulce si stafide
Am amestecat toate ingredientele pentru foi intr-un vas sau lighean( special de framantat), aveti grija sa folositi untul rece taiat felii si faina cernuta, apoi am omogenizat bine apoi am framantat un aluat pe care l-am pus la rece minim 30 de minute( intre timp am fugit la...
Flori de mar
Untul feliat rece se amesteca cu faina cernuta, zaharul pudra, galbenusurile , iaurtul, vanilia, praful de sare si praful de copt. Se amesteca aluatul pana la omogenizarea perfecta, se infoliaza si se da la rece aproximativ trei sferturi de ora. Aluatul se scoate de la frigider si se...
Chec tiramisu cu ciocolata
Din aceasta cantitate ne ies doua checuri. Am preparat prima data crema de ciocolata, apoi am impartit-o in doua parti. Am pus untul intr-un ibric, l-am lasat putin sa se topeasca, am adaugat ciocolata, nutella si am amestecat pana ce s-a omogenizat, nu trebuie sa fiarba compozitia....
Cremsnit si-un aluat de vis
Preparam mai intai crema: Punem pe foc laptele, cand este caldut luam deoparte o cana (pentru galbenusuri), iar cand se infierbanta adaugam zaharul si vanilia si amestecam pana la topire. Galbenusurile le amestecam cu faina si cu o cana de lapte caldut( nu fierbinte) din total si...
Chec din albusuri cu mascarpone si lamaie
Untul se topeste pe foc mic, se trage vasul deoparte si in el se pune mascarpone, se amesteca pana la omogenizare, apoi se adauga coaja de lamaie si zeama de lamaie. Albusurile se mixeaza cu praful de sare apoi cinci minute cu zaharul. Compozitia cu mascarpone se adauga treptat peste...
Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii si nutella
Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii si nutella Se pune laptele pe foc la infierbantat, in el vanilia, apoi rahatul, untul si se amesteca pana la topire. Se adauga eugeniile, biscutii intregi, cacaoa, romul, nutella, coaja de portocala confiata si se apasa cu un tel ( cel de pasat)...