Prajitura crumble cu dovleac

de RuxyRux in Prajituri, 14 Feb 2017 | 3129 vizualizari

 

Ati  luat vreodata o mica inghititura dintr-o prajitura si ati simtit ca dezlantuie arome incredibile care va fac sa va topiti de placerea gustului?
Va invit sa probati acest desert fin, delicios si mai putin vinovat, merita de la prima pana la ultima lingurita!

 

INGREDIENTE

Crumble:

  • 100 gr amidon de porumb
  • 3 linguri faina de tapioca
  • 130 gr. faina de orez brun
  • 1 lingura de zahar brun
  • 3 linguri pline de ulei de cocos in stare solida
  • vanilie
  • 1 ou
  • 3 lingurite apa

Umplutura de dovleac:

  • 1 kg dovleac ptr. placinta razuit
  • 150 gr zahar brun
  • un praf de sare
  • 3 linguri nectar de cocos (sau sirop de artar pentru gustul caramelizat)
  • 1 lingurita scortisoara
  • un praf de nucsoara
  • un praf de cardamon
  • un praf de cuisoare
  • un praf de pudra de ghmbir
  • 1 lingurita ghimbir proaspat razuit
  • coaja rasa de portocala( BIO)
  • extract vanilie( eu am pus zahar brun vanilat)
  • 3 oua
  • 130 ml lapte de cocos la cutie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura crumble cu dovleac:

Pentru inceput, am cantarit ingredientele.

Am pus faina de orez brun, cea de tapioca, amidonul, zaharul si praful de sare in bolul de mixer si am amestecat ingredientele.

Peste amestecul din vas, am pus uleiul de cocos solid, apoi apa si oul si am framantat pana am obtinut aspectul de firmituri.

Am uns tavita cu ulei de cocos si am pus jumatate din crumble.

Intr-un bol maricel, am pus dovleacul, zaharul brun, sarea, condimentele: nucsoara, scortisoara, cuisoarele, cardamonul, ghimbirul pudra si cel proaspat, vanilia si coaja de portocala si la final, ouale batute usor si laptele de cocos, am amestecat pana ce s-a omogenizat bine compozitia.

Peste jumatatea de crumble din tava, am pus umplutura cu dovleac si am acoperit cu restul de crumble.

Am pus prajitura la cuptorul incalzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ o ora (aluatul devine auriu). Prajitura se feliaza in mod normal rece... dar daca aveti pofticiosi, abateti-va de la reguli :))))....pofta buna la desert minunat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura crumble cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Trunchi de copac