Reteta de preparare a papanasilor
Pentru papanasii astia deliciosi, as astepta si-o ora la restaurant :))) si nu glumesc, imi dau cuvantul de bucataras! Norocul este ca-s la indemana si ii prepar de cate ori imi este pofta nebuna! :))))) asa ca, daca ma anuntati ca veniti, va fac si voua, in doi timpi si-o cafea! :))))
Ca la bucatarasi acasa
Reteta de preparare a papanasilor
Papanasi:
Crema delicioasa:
Sos de fructe de padure:
Reteta de preparare a papanasilor
Din aceasta cantitate de aluat, mi-au iesit 16 papanasi.
Intr-un vas pentru framantat, punem ingredientele uscate: faina cernuta cu praful de copt, amidonul, grisul.
Intr-un bol, punem branza dulce, iaurtul, oul si galbenusul, vanilia, coaja de lamaie si adaugam ingredientele uscate, combinam si amestecam bine, apoi framantam foarte putin aluatul atat cat sa se omogenizeze.
Din aluat, rupem bucati de dimensiunea unei mingi de ping-pong, trecem mainile prin amidon si formam inelusele pe care le asezam pe o foaie de copt, usor infainata cu amidon.
Ne apucam de prajit, numai dupe ce facem toate inelusele.
Incingem uleiul si scufundam pe rand inelusele, eu am avut o tigaie mare si mi-au intrat opt bucati, avem grija sa le intoarcem pe ambele parti sa nu se arda si le scoatem pe un servet absorbant de hartie.
Preparam crema delicioasa de branza dulce : Amestecam intr-un bol, branza dulce cu zaharul si vanilia, apoi cu frisca lichida si omogenizam compozitia.
Siropul: Punem pe foc mic intr-un vas, untul, zaharul, fructele de padure si vanilia, lasam sa stea la foc mic si cand incepe sa fiarba, mai lasam inca trei minute si oprim focul, racim putin si punem totul la blender, apoi trecem siropul printr-o sita.
Punem pe farfurie papanasii, crema delicioasa si siropul de fructe de padure.