Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce, crema delicioasa si sirop de fructe de padure

de RuxyRux in Dulciuri, 29 Ian 2017 | 5933 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor 
Pentru papanasii astia deliciosi, as astepta si-o ora la restaurant :))) si nu glumesc, imi dau cuvantul de bucataras! Norocul este ca-s la indemana si ii prepar de cate ori imi este pofta nebuna! :))))) asa ca, daca ma anuntati ca veniti, va fac si voua, in doi timpi si-o cafea! :))))
Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

Reteta de preparare a papanasilor 

Papanasi:

  • 180 gr. faina
  • 180 gr. branza dulce
  • 2 linguri iaurt grecesc
  • 100 gr. amidon
  • 50 gr. zahar
  • 30 gr. gris
  • 1ou si 1 galbenus
  • vanilie
  • o lingurita plina praf de copt
  • coaja de lamaie
  • amidon pentru infainat( sau faina)
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra vanilat pentru decor

Crema delicioasa:

  • 5 linguri branza dulce
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 linguri frisca lichida
  • vanilie

Sos de fructe de padure:

  • 1/2 cana de fructe de padure congelate
  • 5 linguri zahar brun
  • vanilie
  • 1 lingurita unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce, crema delicioasa si sirop de fructe de padure:

Reteta de preparare a papanasilor 

Din aceasta cantitate de aluat, mi-au iesit 16 papanasi.

Intr-un vas pentru framantat, punem ingredientele uscate:  faina cernuta cu praful de copt, amidonul, grisul.

Intr-un bol, punem branza dulce, iaurtul, oul si galbenusul, vanilia, coaja de lamaie si adaugam ingredientele uscate, combinam si amestecam bine, apoi framantam foarte putin aluatul atat cat sa se omogenizeze.

Din aluat, rupem bucati de dimensiunea unei mingi de ping-pong, trecem mainile prin amidon si formam inelusele pe care le asezam pe o foaie de copt, usor infainata cu amidon.

Ne apucam de prajit, numai dupe ce facem toate inelusele.

Incingem uleiul si scufundam pe rand inelusele, eu am avut o tigaie mare si mi-au intrat opt bucati, avem grija sa le intoarcem pe ambele parti sa nu se arda si le scoatem pe un servet absorbant de hartie.

Preparam crema delicioasa de branza dulce : Amestecam intr-un bol, branza dulce cu zaharul si vanilia, apoi cu frisca lichida si omogenizam compozitia.

Siropul: Punem pe foc mic intr-un vas, untul, zaharul, fructele de padure si vanilia, lasam sa stea la foc mic  si cand incepe sa fiarba, mai lasam inca trei minute si oprim focul, racim putin si punem totul la blender, apoi trecem siropul printr-o sita.

Punem pe farfurie papanasii, crema delicioasa si siropul de fructe de padure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce, crema delicioasa si sirop de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca, ciocolata, crema de vanilie si jeleu de capsuni