Chec delicios de iarna, va invit cu drag!
Ca la bucatarasi acasa...
Glazura:
Untul se topeste si se lasa deoparte.
Galbenusurile se freaca cu putina sare cu o lingura, apoi se pune untul topit si racit, se amesteca cu 100 ml frisca lichida, cu 200 ml zeama de citrice (lamaia, lime, portocala stoarse), cu coaja de citrice (eu am pastrat coaja de lime pentru decor). Se pune faina cernuta si praful de copt.
Albusurile se bat spuma cateva minute cu zaharul ca pentru bezea ( sa fie ferme). Spuma de albus se incorporeaza usor in crema de galbenusuri.
Forma de chec se tapeteaza cu pergament, apoi se pune compozitia.
Se coace checul pana trece testul cu scobitoarea, apoi se raceste complet pe un gratar. Nu scoateti checul cald din forma. Nu taiati niciodata checul cald, se va incruzi!
Glazura: Se pune zaharul intr-un bol, se adauga zeama de lamaie, apoi treptat frisca lichida si se amesteca foarte bine.
Cand checul s-a racit perfect, se pune glazura dupa dorinta.