Fara numar, fara numar...asa se mananca :))))) garantat! :))))) Se topesc in gura aceste gogosi uriase de bune ce sunt!
Umplutura:
Se prepara usor, rapid si simplu...
Drojdia se lichefiaza intr-un bol, complet cu 3 linguri de lapte, se adauga o lingurita de faina si una de zahar si se amesteca, apoi se lasa la crescut 10 minute.
Faina cernuta se amesteca intr-un vas cu sarea si praful de copt.
Laptele (200 ml) se incalzeste, se infierbanta usor, se pune vanilia, apoi se pune peste untul taiat cubulete, se adauga smantana, mierea, se amesteca, se pun ouale batute usor.
Peste faina, se pune maiaua, coaja de portocala, se adauga compozitia lichida si se framanta aluatul, apoi se unge cu ulei si se acopera cu foile de prospetime, se pune vasul cu aluat in alt vas (lighenas) cu apa fierbinte si se lasa la cald, 35- 40 de minute.
Cand a crescut, se ia vasul din ligheanul cu apa calda. Se rup 10 bucati de aluat, cat o minge de tenis.
Umplutura: Se amesteca urda cu branza dulce cu zaharul si coaja rasa de lamaie.
Pe o suprafata usor infainata, se pune cate o bucata, cu mainile inmuiate in ulei se intinde foaia, se pune umplutura si se pliaza, apoi se da forma dorita, avand grija sa sigilam marginile. Se fac toate gogosile si se lasa pe o foaie pergament.
Gogosile se prajesc in ulei, pe ambele parti, cu grija sa nu ramana crude in mijloc (puteti testa o bucata ca sa stiti exact cat sa le lasati la prajit). Am scos fiecare bucata pe un platou cu hartie absorbanta, apoi am mutat langosii pe platoul cu zahar pudra.
O minunatie!