
publicat la 10.08.2025
publicat la 03.08.2025
publicat la 24.07.2025
Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!
Bucataras.ro
[email protected]
Smoothie cu kiwi, miere si capsuni
Se curăță fructele kiwi de coajă, se feliază și se mixează în blender, în 3-4 reprize scurte de câte 4-5 secunde. Se adaugă mierea de albine și se mai mixează 4-5 secunde, pentru omogenizare. Se toarnă sucul obținut în vasul decorat în prealabil cu...
Smoothie cu iaurt gras, miere si afine
Se pun în blender afinele și mierea de albine, se mixează rapid, în reprize scurte de câte 4-5 secunde. Se adaugă și iaurtul în blender și se omogenizează conținutul, prin mixare. Se decorează un pahar mare din sticlă (sau o cană) cu nucă de cocos, se...
Desert tarta cu crema de vanilie si capsuni
Pentru aluat, se mixează bine zahărul cu untul moale, sarea, vanilia și oul, până ce se dizolvă complet. după care se încorporează făina, puțin câte puțin, ca să rezulte un aluat legat și elastic. Se pune aluatul în folie alimentară, se aplatizează și se dă...
Ciorba de radacinoase, cu varza murata si kaiser
Morcovii, pătrunjeii și țelina se curăță, se spală și se răzuie pe răzătoarea mare. Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc, în ulei suficient, la foc mic, până ce devin transparente. Se călesc peste ceapă și legumele răzuite, până...
Desert pandispan glazurat, economic, din albusuri
Se scot albușurile din timp de la congelator, ca să se dezghețe normal, până ce ajung la temperatura camerei, știind că dacă sunt reci, nu se mixează bine. La început se mixează albușurile cu praful de sare, după care, pe măsură ce albușurile cresc, se adaugă treptat...
Smoothie cu grepfruit, banana si afine
Se spală banana, se curăță de coajă, se rupe în felii și se pune în recipientul blenderului, după care se mixează 10-15 secunde. Se toarnă sucul rezultat într-un pahar mai înalt. Se curăță grepfrutul de coajă, semințe și pielițe. Se pun bucățile de...
Desert chec colorat, cu nuca si rahat
În prealabil se taie cubulețe nucile și rahatul. Se aleg albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi bine cu sare, după care se adaugă treptat zahărul pudră, vanilia și coaja răzuită de lămâie. Când zahărul s-a dizolvat, iar aluatul este ca o...
Ciorba de fasole boabe
Se scoate fasolea boabe din congelator și când se dezgheață, se clătește și se pune la fiert în 3 litri de apă rece. După câteva clocote, se strecoară, se aruncă apa și se pune din nou la fiert, dar cu apă fierbinte. Se spumuiește când este cazul....
Salata de vinete, cu usturoi si smantana
Se scoate vânăta coaptă din congelator, cu câteva ore înainte de preparare și se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă de zeamă. Când vânăta s-a scurs bine de zeamă, se toacă fin și se pune în bolul pentru salată. Se curăță doi...
Salata de ardei copti, cu branza, ceapa si masline
Se scot ardeii copți din congelator și se lasă să se dezghețe, cu câteva ore înainte de prepararea salatei. Brânza se taie cubulețe mici. Se curăță cepele, se spală și se taie semirondele. Când ardeii s-au dezghețat, se pun în strecurătoare, ca...
Aperitiv ochiuri in cuib de sunca
În formele speciale de unică folosință (care sunt puțin mai încăpătoare) se pun feliile de șuncă presată. Se adaugă în fiecare dintre ele câteva așchii de cașcaval. Se toarnă ouăle, cu grijă, să nu se spargă și apoi se răzuiește deasupra cașcaval,...
Desert clafoutis cu visine
Vișinele se scot din borcan, se scurg de sirop și se țin timp de o oră în kirsch (cireșată) sau coniac. Dacă folosiți vișine proaspete, trebuie să le scoateți sâmburii mai întâi, după care le veți ține, tot așa, în lichior de cireșe, sau în...
Desert tort cu capsuni si crema mousseline
Mai întâi se face blatul. Se mixează albușurile spumă, adăugându-se treptat zahărul tos și vanilia. Când compoziția este legată, iar zahărul s-a dizolvat complet, se adaugă făina amestecată cu praful de copt, nucile răzuite și în final, uleiul de...
Ciorba usoara si consistenta de legume si piept de pui
Preparare Ciorba usoara si consistenta de legume si piept de pui Pieptul de pui se scoate de pe os, se curăță de piele și de pielițe, se spală și se lasă la scurs. Osul de la piept cu resturile de carne rămase pe el și cu pielea se pun la fiert pentru a face o supă bază pentru...
Piept de pui cu sos de smantana si muștar
Pieptul de pui se curăță de pielițe, se spală și se scurge de apă, după care se porționează în felii cu grosimea de maxim 1,5 cm. Ceapa și usturoiul se curăță, se spală și se taie fin. Se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt frunzele de pătrunjel....
Desert crema de capsuni la cupa
Căpșunile se spală bine sub jet de apă și se pun la scurs. Se amestecă bine zahărul, vanilia și amidonul și se subțiază cu laptele dulce (fiert). Se dă compoziția la foc mic și se amestecă întruna, până ce se îngroașă. Se ia vasul de pe foc și se lasă la...
Fasole verde, cu rosii si usturoi
Se scoate fasolea verde din congelator, cu 1-2 ore înainte de preparare, ca să se dezghețe. Se curăță ceapa roșie, se spală, se taie subțire sub formă de inelușe, (sau jumătăți/ sferturi de inelușe) și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se...
Chifle cu mac
Făina cernută și amestecată cu sarea fină se pune într-un vas pentru frământat, iar în mijlocul ei se face o adâncitură în care se pun: drojdia fărâmițată, zahărul, untul tăiat cubulețe și oul. Se toarnă lapte cald, puțin câte puțin și...
Desert tarta cu branza dulce si vișine
Mai întâi se face un aluat fraged din: făină albă, sare, unt, zahăr, vanilie și un ou. Când aluatul este bine legat și uniform, nelipicios și elastic, se pune într-o folie alimentară, se aplatizează și se lasă la frigider, cel puțin o oră. Între timp...
Ciorba falsa de burta
Ceapa se curăță, se spală și se taie mărunt. Kaiserul/costița afumată se taie fâșii late de 3 cm și groase de aproximativ 2-3 mm. Se călește ceapa și kaiserul în ulei suficient, la foc mic, până se înmoaie. Se curăță ciupercile de pielițe și de...
Desert prajitura din albusuri, cu visine
Albușurile se scot din congelator cu 2-3 ore înainte de preparare, pentru a se dezgheța complet. Se scot vișinele conservate cu aspirină pentru iarnă și se pun în strecurătoare, ca să se scurgă lichidul format. Când albușurile s-au dezghețat complet, se mixează...
Colac impletit in 6
Făina cernută (amestecată cu sarea) se pune într-un vas pentru frământat și se face o adâncitură în mijlocul ei, în care se pun: drojdia fărâmițată, ouăle și zahărul. Se amestecă aceste ingrediente și se adaugă lapte cald. Se amestecă mereu,...
Chiftelute de porc, cu cartofi si rosii la cuptor
Cartofii se curăță de coji, se spală și se taie rondele de aproximativ 6 mm grosime, după care se pun (trei straturi) într-o tavă de Jena, unsă cu ulei. Ceapa roșie se curăță, se spală, se taie, se desface și se pune inelușe în tavă, peste cartofi. Se condimentează...
Budinca de cartofi si branza de burduf
Cartofii se spală bine și se fierb întregi, după care se lasă să se răcească și se curăță de coji. Se unge o tavă de ceramică (sau Jena) cu unt. Cartofii fierți se taie rondele de aproximativ 1 cm grosime. Se pune un strat de rondele de cartofi în tava unsă cu...
Aperitiv oua umplute cu branza de burduf, in sos de maioneza
Ouăle se fierb tari în apă cu sare, se lasă să se răcească, după care se curăță de coji și se înjumătățesc. Se amestecă bine gălbenușurile cu brânza de burduf, untul moale și condimentele (sare și piper) după gust. Se umplu jumătățile de ouă cu...
Desert pascuta cu smantana si aluat fraged
Se face un aluat fraged din: făină, unt, 1 ou, zahăr, sare și vanilie și când este gata format, nelipicios și elastic, se pune într-o folie alimentară, în frigider pentru cel puțin o oră. Pentru această umplutură, smântâna se pune la scurs,...
Desert pasca traditionala cu branza
Se spală citricele în apă călduță cu bicarbonat de sodiu și apoi se clătesc bine cu apă rece. Se pune făina albă în vasul pentru frământat, se face o adâncitură în mijlocul ei, unde se pune: drojdia sfărâmată, zahărul, sarea, gălbenușurile...
Tocanita de spanac, cu oua posate
Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient, la foc mic, ca să nu se ardă. Se curăță usturoiul, se spală, se taie fin și se călește și el, în același vas în care s-au călit și cepele. Se rup rădăcinile spanacului și cam...
Colac impletit in 5. Un an de bucătăraș...
Se pune făina albă cernută într-un vas pentru frământat, iar în mijlocul ei, într-o adâncitură se pune drojdia sfărâmată, sarea, zahărul și ouăle. Se amestecă ingredientele din mijlocul făinii și se adaugă lapte cald, puțin cîte puțin,...
Aperitiv rulada cu spanac si branza de vaci
Se curăță spanacul (rupându-i rădăcinile și 2-3 centimetri din tulpină), se spală de 3-4 ori, se scurge de apă și apoi se taie mărunt. Într-o tigaie se pune uleiul și spanacul tăiat mărunt și se lasă la călit până ce scade apa. Când spanacul s-a...