Club sandwich cu ou

de RODIMUR in Sandvisuri, 3 Iun 2018 | 4943 vizualizari

 

Abia reveniți acasă după o absență de mai mult de o săptămână, a trebuit să încropesc ceva bun, rapid și gustos, care să ne potolească foamea. A fost ocazia, pe care o așteptam de mult, de a încerca un preparat foarte apreciat în Franța, alături de "Croque Monsieur" și "Croque Madame". Este vorba de "Club sandwich cu ou" (aceasta este denumirea originală a rețetei), un sandviș etajat, sățios și gustos, cu mai multe savori bine armonizate și capabil  să satisfacă mai multe curiozități culinare. Am preluat rețeta, cu foarte mici schimbări, de pe un cunoscut site culinar francez și la nevoie, pot furniza link-ul respectiv. Noi am fost foarte mulțumiți  de rezultat...
 
Picnicul bucătărașilor

 

INGREDIENTE

  • 6 felii de pâine toast
  • 2 felii de cașcaval (șvaițer)
  • 2 felii de șuncă presată
  • 2 ochiuri
  • 2 linguri de maioneză
  • 4-6 felii de roșii
  • 2 frunze de salată
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Club sandwich cu ou:

Se spală frunzele de salată și se scurg de apă. Roșiile se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se taie felii cu grosimea de 7-8 mm.

Se face o maioneză ușoară dintr-un gălbenuș de ou, fiert tare, 1-2 lingurițe de muștar clasic și 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui.

Se prăjesc, la prăjitorul de pâine, cele 6 felii de pâine toast, iar la două dintre ele se decupează un cerc în mijloc, cu o formă specială.

Se fac două ochiuri.

Se unge prima felie de pâine prăjită cu o lingură de maioneză și se pun deasupra câte trei felii de roșii și câte o frunză de salată.

Se pune a doua felie de pâine toast prăjită, (dacă a mai rămas puțină maioneză se poate unge) după care se pune felia de cașcaval și apoi cea de șuncă presată.

Peste acest ansamblu culinar se pune ochiul și se acoperă cu felia de pâine prăjită decupată, în așa fel ca prin cerc să se vadă gălbenușul. Se condimentează cu sare, piper și boia de ardei dulce.

Se poate servi imediat, crocant, sau, cine dorește, mai poate lăsa puțin sandvișul, ca să se înmoaie feliile de pâine prăjită.

TIPS-URI

1

Puteți folosi orice fel de șuncă (jambon) și în loc de cașcaval se poate folosi brânză topită feliată.

2

Rumeniți ușor feliile de pâine toast, nu le ardeți!

3

În loc de maioneză, se poate folosi muștar clasic, dar sandvișul este mult mai bun cu o maioneză onctuoasă și fină, în care să fie suficient muștar, care are rolul să o condimenteze plăcut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Club sandwich cu ou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

RODIMUR 1

04.06.2018, 20:26

Chiar au fost tare bune și sățioase, Cristina! Mulțumesc frumos!

dantes 1

06.06.2018, 11:56

Bun!

RODIMUR 1

06.06.2018, 12:08

Așa e, Dante...Mulțumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sendviş cald clasic