Abia reveniți acasă după o absență de mai mult de o săptămână, a trebuit să încropesc ceva bun, rapid și gustos, care să ne potolească foamea. A fost ocazia, pe care o așteptam de mult, de a încerca un preparat foarte apreciat în Franța, alături de "Croque Monsieur" și "Croque Madame". Este vorba de "Club sandwich cu ou" (aceasta este denumirea originală a rețetei), un sandviș etajat, sățios și gustos, cu mai multe savori bine armonizate și capabil să satisfacă mai multe curiozități culinare. Am preluat rețeta, cu foarte mici schimbări, de pe un cunoscut site culinar francez și la nevoie, pot furniza link-ul respectiv. Noi am fost foarte mulțumiți de rezultat...
Picnicul bucătărașilor
Se spală frunzele de salată și se scurg de apă. Roșiile se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se taie felii cu grosimea de 7-8 mm.
Se face o maioneză ușoară dintr-un gălbenuș de ou, fiert tare, 1-2 lingurițe de muștar clasic și 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui.
Se prăjesc, la prăjitorul de pâine, cele 6 felii de pâine toast, iar la două dintre ele se decupează un cerc în mijloc, cu o formă specială.
Se fac două ochiuri.
Se unge prima felie de pâine prăjită cu o lingură de maioneză și se pun deasupra câte trei felii de roșii și câte o frunză de salată.
Se pune a doua felie de pâine toast prăjită, (dacă a mai rămas puțină maioneză se poate unge) după care se pune felia de cașcaval și apoi cea de șuncă presată.
Peste acest ansamblu culinar se pune ochiul și se acoperă cu felia de pâine prăjită decupată, în așa fel ca prin cerc să se vadă gălbenușul. Se condimentează cu sare, piper și boia de ardei dulce.
Se poate servi imediat, crocant, sau, cine dorește, mai poate lăsa puțin sandvișul, ca să se înmoaie feliile de pâine prăjită.
1
Puteți folosi orice fel de șuncă (jambon) și în loc de cașcaval se poate folosi brânză topită feliată.
2
Rumeniți ușor feliile de pâine toast, nu le ardeți!
3
În loc de maioneză, se poate folosi muștar clasic, dar sandvișul este mult mai bun cu o maioneză onctuoasă și fină, în care să fie suficient muștar, care are rolul să o condimenteze plăcut.