RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE989
PRIETENI143
Retete

Cartofi gratinati, cu piept de pui la cuptor

In Pui la 30 Mar 2018

Se pregătesc ingredientele, care se vor pune în straturi, într-un vas termorezistent. Trebuie să aveți în vedere că pieptul de pui, untul și ceapa vor fi puse în două straturi, iar cartofii și cașcavalul în trei straturi (ca să împărțiți  de la...

Ciorba de cartofi, cu smantana si galuste de gris

In Ciorbe la 28 Mar 2018

Se curăță rădăcinoasele, se spală și se taie semirondele, după care se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Se spumuiește când este cazul. Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală bine și se toacă mărunt. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește...

Desert pasca de branza dulce, cu stafide

In Dulciuri la 27 Mar 2018

Se face mai întâi aluatul fraged, din ingredientele de mai sus și se pune în frigider, pentru o oră. Între timp se pregătesc ingredientele pentru umplutură. Se spală bine fructele exotice în apă caldă cu bicarbonat de sodiu, se clătesc cu apă rece și...

Aperitiv omleta la cuptor, cu verdeturi, smantana, kaiser si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 27 Mar 2018

Cepele verzi se curăță, se spală și se taie rondele. Se spală ardeii și se taie (cel capia în rondele, iar ardeiul gras în feliuțe) Se răzuie cașcavalul și se feliază kaiserul. Se aleg, se spală, se zvântă și se taie fin mărarul și pătrunjelul. Cele...

Pasta de peste

In Aperitive / Garnituri la 25 Mar 2018

Se scoate untul din frigider din timp, ca să fie moale, pentru procesare. Feliile de pește se clătesc bine cu apă rece și se pun la fiert, la foc iute, pentru 10-12 minute, din momentul în care începe fierberea. Ceapa se curăță, se spală, se taie foarte fin și se pune...

Salata de post, din cartofi si macrou afumat

In Salate la 25 Mar 2018

Cartofii se spală bine și se pun la fiert, întregi, în coajă, la foc iute. Între timp se curăță cepele verzi și se spală, se spală roșiile și măslinele, se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie fin. Macroul afumat se curăță de piele și se...

Ghiveci calugaresc

In Mancaruri de post la 24 Mar 2018

Cepele se curăță, se spală, se taie julienne și se călesc în ulei, la foc mic, ca să nu se ardă, ci să se înmoaie doar puțin și să capete un gust dulce. Se spală vânăta și dovlecelul și se taie rondele, decupate apoi în sferturi. Se călesc și acestea,...

Colțunasi de post, cu magiun

In Mancaruri de post la 21 Mar 2018

Făina cernută și aerată se amestecă bine cu grisul și sarea, după care se adaugă apa caldă  puțin câte puțin și se frământă, până ce rezultă un aluat potrivit de moale și elastic. Se întinde cu sucitorul o foaie de aluat de 3-4 mm grosime, din care...

Desert prajitura de post, cu visine si nuci, reteta usoara si rapida

In Prajituri la 20 Mar 2018

Cum se prepara Desert prajitura de post, cu visine si nuci, reteta usoara si rapida În prealabil, se taie mărunt nucile (crude sau prăjite), iar vișinele se scot din borcanul în care au fost conservate, cu aspirină, ca să se scurgă de sirop.  Într-un bol se...

Iahnie de fasole pestrita

In Mancaruri de post la 19 Mar 2018

Fasolea se scoate de seara, din congelator, ca să se dezghețe, iar a doua zi se spală in două-trei ape și se pune la fiert, cu apă rece. Se spumuiește, când se adună spumă la suprafață și după două-trei clocote, se strecoară de apa în care a fiert și se pune din nou la...

Ciorba de fasole pastai

In Ciorbe la 19 Mar 2018

Fasolea păstăi se scoate de seara din congelator, ca să se dezghețe. A doua zi se clătește în câteva ape și se pune la fiert cu 3 litri de apă rece, la foc iute. Se spumuiește, când este cazul. Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc în...

Batoane de post, cu mac

In Piine la 17 Mar 2018

Făina cernută și aerată se pune în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun: drojdia sfărâmițată, sarea și zahărul. Se toarnă apa călduță, puțin câte puțin, mai întâi pentru dizolvarea...

Salata de fructe exotice (II)

In Salate la 16 Mar 2018

Se prepară mai întâi dressing-ul (rețetă primită de la Navidad, căreia îi mulțumesc și pe această cale!). În bolul pregătit pentru salată se toarnă uleiul de alune de pădure (sau de semințe de struguri,...), zeama de lămâie și mierea. Se mixează bine...

Lichior de portocale

In Bauturi la 16 Mar 2018

Se spală bine portocalele în apă călduță cu bicarbonat de sodiu, se clătesc cu apă rece, se șterg cu un prosop de hârtie, după care se răzuie prin răzătoarea fină. După ce s-au răzuit de coajă, portocalele se taie în jumătăți și se storc de zeamă....

Desert clatite cornete de post, umplute cu gem

In Dulciuri la 15 Mar 2018

Se pune: făina, zahărul, sarea, bicarbonatul și vanilia într-un vas și se amestecă bine. Se adaugă apa minerală, puțin câte puțin și se mixează, până la încorporarea făinii. Se adaugă uleiul și se insistă cu mixarea, până ce aluatul pentru...

Supa crema de conopida, cu crutoane

In Supe la 14 Mar 2018

Conopida se spală bine și se desface în buchețele. Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert cu buchețelele de conopidă, în 2,5-3 litri de apă, la foc iute, pentru 25-30 de minute. Se adaugă puțină sare la fiert și se spumuiește, când...

Sarmale de post cu crupe (pasat) de porumb si ciuperci

In Mancaruri de post la 11 Mar 2018

Mai întâi se pregătesc crupele. Se spală în 4-5 ape, pentru a elimina cojițele, pleava și impuritățile, după care se pun în apă caldă, ca să se înmoaie puțin, deoarece fierb mai greu decât legumele cu care vor fi combinate pentru sarmale. Se...

Desert strudel de post, cu mere, stafide si visine

In Prajituri la 10 Mar 2018

Se spală bine lămâia și portocala în apă călduță cu bicarbonat, se clătesc cu apă rece, se șterg cu hârtie absorbantă și se lasă în așteptare, până ce vor fi răzuite în aluat. Se pune făina în vasul pentru frământat, iar...

Sfintisori moldovenesti impletiti, de post

In Dulciuri la 8 Mar 2018

Se pune făina cernută într-un vas pentru frământat aluat, iar în mijlocul ei se face o adâncitură în care se pun drojdia sfărâmițată, zahărul tos și vanilia. Se spală bine portocala și lămâia în apă călduță cu bicarbonat, se...

Salata de vinete si ardei capia

In Salate la 7 Mar 2018

Legumele se scot de cu seară din congelator și se lasă să se dezghețe peste noapte, în strecurători, pentru ca zeama produsă prin dezghețare să se scurgă. Vânăta se toacă mărunt (de preferat cu un tocător din lemn, sau din plastic, nu din metal) și se pune în...

Salata de post, din cuscus cu rodie

In Salate la 6 Mar 2018

Cușcușul se pune în bolul în care va fi preparat și se adaugă apa fierbinte (și fiartă în prealabil). Se acoperă bolul cu un capac și se lasă timp de 5 minute, ca să se umfle cușcușul. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se alege pătrunjelul, se...

Salata de post cu telina, avocado si rosii

In Salate la 5 Mar 2018

Mai întâi se pregătește avocado. Se spală, se șterge, se taie în două bucăți, pe lung, după care i se scoate sâmburele, se curăță de coajă, se taie cubulețe și apoi se mărunțește în chopper.  Țelina se curăță, se spală și se...

Salata de fructe (I)

In Salate la 4 Mar 2018

Mărul și para se spală bine, se curăță de coji și de cotoare, după care se taie cubulețe și se pun în bolul în care se va face salata. Se curăță de coji mandarina și portocala, se desfac feliile și se pun în bol. Grapefruitul se curăță de coajă și de...

Coliva de grau

In Dulciuri la 3 Mar 2018

Cum, de obicei, coliva trebuie prezentată la biserică sâmbăta dimineață, prepararea ei începe joi seara, cînd se alege grâul decorticat (arpacașul) se spală în mai multe ape (tradiția spune că este necesară spălarea lui în 9 ape) după care se lasă...

Aperitiv oua umplute cu pate din ficatei de pui

In Aperitive / Garnituri la 2 Mar 2018

Se prepară pateul de ficăței de pui după cum urmează: /www.bucataras.ro/retete/pate-din-ficatei-de-pui-85704.html Se fierb 4 ouă tari, se lasă să se răcească, se curăță de coji și se taie în jumătăți. Se răzuie gălbenușurile și se adaugă în pateul de...

Painite de post, cu chimen

In Piine la 1 Mar 2018

Se pune făina cernută (amestecată cu sare) într-un vas pentru frământat, iar în mijloc se face o adâncitură în care se pun drojdia mărunțită și zahărul.  Se toarnă, puțin câte puțin, apa călduță, se dizolvă zahărul și drojdia, după...

Bors de legume, cu afumatura

In Ciorbe la 28 Feb 2018

Morcovii, pătrunjelul și țelina se curăță, se spală și se taie în formele dorite, după care se pun la fiert, la foc iute, în 2 litri de apă. Se spumuiește, când este cazul. Cepele se curăță, se spală, se taie mărunt și se călesc la foc mic, în ulei...

Desert gogosi pufoase, de post

In Dulciuri la 26 Feb 2018

Într-un vas pentru frământat se pune făina amestecată cu sare, iar în adâncitura formată în mijlocul ei se pun: drojdia mărunțită, zahărul, vanilia și coaja răzuită de lămâie. Se adaugă apă caldă, puțin câte puțin, până se dizolvă...

Supa crema de broccoli

In Supe la 20 Feb 2018

Se curăță cartofii, morcovii, pătrunjelul și țelina, se spală bine și se pun la fiert, la foc iute, cu 2 litri de apă rece și sare. Se spumuiește, când este cazul. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie și se călesc (mai întâi ceapa și apoi și...

Desert prajitura Triunghiul dragostei

In Prajituri la 19 Feb 2018

Cantitățile indicate pentru blaturi sunt pentru tăvi de 22/28 cm. Se scot albușurile din congelator și se lasă 2-3 ore să se dezghețe normal. Pentru blatul alb se mixează albușurile cu 1 praf de sare și apoi se încorporează zahărul, turnat puțin cîte puțin,...

Afisate 721 - 750 din 989 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

pe 18.08 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]